Σελίδες

14 Μαρ 2012

Μπούμερανγκ οι εκβιασμοί


Σημαία της προεκλογικής της εκστρατείας έχει κάνει η ηγεσία της ΝΔ την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφαντική επίθεση στα δικαιώματα και στους αγώνες του, μαζί με αντιΚΚΕ επίθεση, προσπαθώντας να κρύψει ότι είναι υπόλογη και συνένοχη με το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που καταστρέφει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Εχοντας ψηφίσει περισσότερα από τα μισά νομοσχέδια του πρώτου μνημονίου και τώρα σαν βασικός πυλώνας στην εφαρμογή του δεύτερου, η ΝΔ έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο στο χρεοκοπημένο λαό, απειλώντας με χάος και αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων, στην περίπτωση που στις εκλογές δεν αναδειχθούν ενισχυμένα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Στο προσκήνιο η ΝΔ ζητάει ψήφο για αυτοδύναμη κυβέρνηση, δίνοντας διαπιστευτήρια αντιλαϊκής πυγμής στην πλουτοκρατία και τους εταίρους της ΕΕ. Στο παρασκήνιο, όμως, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι έχει ήδη συμφωνήσει για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, με στόχο να διασφαλιστεί πάση θυσία η σταθεροποίηση του αστικού συστήματος και να περάσουν τα μέτρα που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία. Για «εθνική συνεννόηση» μιλάει. Σ' αυτή την κατεύθυνση πυκνώνουν οι παρεμβάσεις στελεχών της ΝΔ που ξορκίζουν την ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη, βλέποντας με ανησυχία τη δυναμική που αναπτύσσει η πρόταση διεξόδου του Κόμματος στο λαό. «Αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι προς τα αριστερά θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερη φτώχεια, πόνο, αβεβαιότητα, αδιέξοδα», δήλωσε προκλητικά χτες ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος, δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής προπαγάνδας της ΝΔ.
Στο ίδιο μήκος, ο επικεφαλής της γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος επανέλαβε χτες το ψευτοδίλημμα «ευρώ ή χάος», στοχεύοντας τα πυρά του σε δυνάμεις όπως το ΚΚΕ, που παλεύει για αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία. «Θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, αν στην επόμενη Βουλή έχουμε μια πανσπερμία από κόμματα και κομματίδια που δεν πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, δεν πιστεύουν στην παραμονή μας στο ευρώ και στην ΕE», υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι «τότε η χώρα θα μπει σε ακόμα μεγαλύτερη περιδίνιση από αυτή στην οποία βρίσκεται». Οι δηλώσεις τους εκφράζουν το γενικό συμφέρον της αστικής τάξης που συνυπηρετούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και άλλοι, έχοντας αμβλύνει ακόμα και τις ελάχιστες επιμέρους μεταξύ τους διαφορές σε ζητήματα διαχείρισης της κρίσης.
Ο λαός έχει γνώση και πείρα να διαβάσει πίσω από τις λέξεις και να αντιληφθεί το παιχνίδι που στήνουν σε βάρος του η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, για να υφαρπάξουν την ψήφο του και να την καταθέσουν στα ταμεία της πλουτοκρατίας, για λογαριασμό της οποίας αφαιμάσσουν και χρεοκοπούν τη λαϊκή οικογένεια. Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία να τους γίνει μπούμερανγκ. Αν η προπαγάνδα τους βρει τόπο να σταθεί, από την επομένη της κάλπης ο λαός θα βρεθεί σε χειρότερη θέση στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει. Το τσάκισμα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων, η ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και η οργάνωση της πάλης παντού είναι προϋποθέσεις για να βγει ο λαός στην αντεπίθεση, να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου