Σελίδες

31 Μαρ 2012

Πρωτοπορία στους καθημερινούς αγώνες το ΚΚΕ


Ενα από όσα καταλογίζουν τα αστικά πολιτικά κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ στο ΚΚΕ είναι ότι για την επίλυση όλων των προβλημάτων παραπέμπει στο σοσιαλισμό. Εννοούν ότι το ΚΚΕ δεν έχει εναλλακτική πρόταση και πως «καλά είναι όσα λέει», αλλά δε δίνουν απαντήσεις για άμεσες λύσεις. Καταρχήν, το ΚΚΕ πράγματι δεν έχει καμία εναλλακτική πρόταση που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του αστικής εξουσίας και του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Πολύ απλά γιατί το ΚΚΕ έχει πει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται ότι παλεύει για τη Λαϊκή Εξουσία, για να έρθει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της στην εξουσία. Δηλαδή αλλαγή και ανατροπή σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας. Οσοι ισχυρίζονται ότι το ΚΚΕ παραπέμπει στο σοσιαλισμό, επιδιώκουν να καλλιεργήσουν μια ψεύτικη εικόνα όχι μόνο ως προς το τι λέει και τι προτείνει το Κόμμα. Πολύ περισσότερο επιδιώκουν να δημιουργήσουν συνείδηση τέτοια στο λαό ότι είναι ανέφικτο να παλεύει για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να αλλάξει ριζικά η ζωή του προς όφελος των συμφερόντων του, χωρίς αφεντικά και άγρια εκμετάλλευση.
Λένε ψέματα. Το ΚΚΕ είναι πρωτοπόρο στον αγώνα για την προστασία των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Είναι πρωτοπόρο σε αγώνες για άμεσες λύσεις ανακούφισης από την αντιλαϊκή επίθεση με συγκεκριμένες προτάσεις και σχεδιασμό που αφορούν τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τα λαϊκά νοικοκυριά. Είναι πολλά αυτά τα μέτωπα πάλης. Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ και τη διακοπή ηλεκτροδότησης, παραπέμπει στο σοσιαλισμό; Ο αγώνας για την προστασία των ανέργων με πρόταση νόμου που την καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., είναι κάποιο όραμα από τη Δευτέρα Παρουσία; Η πάλη για άμεσα μέτρα προστασίας των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών με διαγραφή των χρεών από τόκους, με μείωση κατά 50% όλων των δανείων και αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 50.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια, τι είναι; Πρόγραμμα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης των επόμενων αιώνων; Η πρόταση νόμου για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την επιστροφή όλων των κλεμμένων από κράτος και μεγαλοπειχειρηματίες είναι σοσιαλιστική; 'Η μήπως ο αγώνας για να μην περάσουν οι μισθοί πείνας των 300 και 400 ευρώ στους νέους εργαζόμενους δεν είναι αγώνας του σήμερα για να υπάρχει αύριο για τα νέα ζευγάρια, που σήμερα σκέφτονται να κάνουν οικογένεια επειδή δεν τα βγάζουν πέρα; Και πολλά άλλα ακόμη.
Είναι φανερό ότι το επιχείρημα «το ΚΚΕ παραπέμπει στο σοσιαλισμό» όχι μόνο δε στέκει, αλλά υπονομεύει τους ίδιους τους αγώνες του λαού. Που παλεύουν σήμερα για να μη χάσουν το μεροκάματο, αλλά που μέσα από αυτό τον αγώνα όσα κι αν κερδίσουν πάντα θα υπάρχει πάνω απ' το κεφάλι τους ο καπιταλιστής, που τους καταστρέφει τη ζωή, που τους εμποδίζει να απολαύσουν όλο τον πλούτο που παράγουν και αυτό σημαίνει: Πεινασμένα παιδιά, φτώχεια, ανεργία, δουλειά χωρίς ασφάλιση, χρέη στις τράπεζες, αδυναμία να πληρώσουν φάρμακα και να πάνε στο γιατρό, να ζητιανεύουν ψίχουλα για να φάνε, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ξενιτιά και άλλα τόσα δεινά. Θέλουν να μπολιάσουν στους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα το δηλητήριο ότι είναι καταδικασμένοι να ζουν για πάντα μέσα σε αυτή την κατάσταση, κάτω από την άγρια καπιταλιστική εκμετάλλευση. Είναι δυνατόν οι εργάτες να ανεχτούν να περνά έτσι η ζωή τους;
Αλλά το ΚΚΕ εντάσσει τον καθημερινό αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα στην πάλη για την εξουσία. Γιατί διαφορετικά είναι αδύνατον να απαντήσουμε για το πώς ο λαός θα βγει απ' την κρίση, θα κερδίσει ό,τι έχασε, πώς θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του, αν αποκόψουμε όλα αυτά από το ζήτημα ποιος έχει την εξουσία και την ιδιοκτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου