Σελίδες

2 Μαρ 2012

«Μέτωπα» του ενιαίου πολέμου κατά του λαού

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως η συκοφαντική και θρασύτατη επίθεση που εξαπέλυσε ο Αντ. Σαμαράς κατά των εργατικών αγώνων και του ΚΚΕ συνοδεύεται από μια πλειοδοσία της ηγεσίας της ΝΔ υπέρ της ενίσχυσης των μηχανισμών καταστολής και γενικότερα μιας αυταρχικής θωράκισης της εφαρμοζόμενης πολιτικής. 
Το ένα μετά τα άλλο τα στελέχη της ΝΔ διαγκωνίζονται τις τελευταίες μέρες σε δηλώσεις υπέρ της επιβολής «του νόμου και της τάξης» και της ισχυροποίησης των μηχανισμών καταστολής. 
Προσχηματικά επικαλούνται την αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας, όμως την ίδια στιγμή αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους στόχο, αφού για
την αύξηση της εγκληματικότητας ενοχοποιούν τους φτωχούς και τους μετανάστες! «Η νέα απειλή είναι η φτώχεια και η ανέχεια, που αναμενόμενα αυξάνουν την εγκληματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Θ. Νάκος, ζητώντας να ενισχυθεί «η επιχειρησιακή δυνατότητα και το αξιόμαχο των Σωμάτων Ασφαλείας». 
Τη σκυτάλη πήρε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος με το γνωστό κυνισμό του ζήτησε ανάδειξη του ζητήματος της δημόσιας τάξης επειδή «η χώρα βιώνει κοινωνικές εντάσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων», δείχνοντας καθαρά το δρόμο της καταστολής των λαϊκών αγώνων. Ο ίδιος επικρότησε την επίθεση του προέδρου της ΝΔ κατά των εργατικών αγώνων και του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «ήρθε η ώρα να απαντηθεί σε ιδεολογικό επίπεδο η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς». 
Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για αναπόσπαστα «μέτωπα» του ενιαίου πολέμου της πλουτοκρατίας κατά του λαού που διεξάγει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την αμέριστη υποστήριξη της τρόικας. 
Νικηφόρα προοπτική για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο με το σάρωμα του σάπιου συστήματος και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου