Σελίδες

28 Μαρ 2012

Ρατσιστικό ντελίριο


Σε απάνθρωπο παραλήρημα επιδίδονται τελευταία στελέχη των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ. εναντίον όσων μεταναστών παραμένουν στη χώρα. Πλειοδοτούν στο ρατσιστικό παροξυσμό επιζητώντας: Να καλύψουν τις ευθύνες που στο ακέραιο φέρουν για τον εγκλωβισμό στην Ελλάδα χιλιάδων μεταναστών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Να αποπροσανατολίσουν το λαό από τη μήτρα της δυστυχίας του - την πολιτική του ευρωμονόδρομου που συνδιαμόρφωσαν και πιστά υπηρετούν. Το κατιτίς να πουν για να εμφανιστούν τάχα διαφοροποιούμενοι ο ένας από τον άλλον. Πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη από συγκεκριμένα στρώματα του πληθυσμού.
Αρχές του Μάρτη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στη Βουλή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πρότεινε «όποιος ληστής μπαίνει στο σπίτι ή την επιχείρησή σου, να μπορείς να τον πυροβολείς»! Ζητούσε από την κυβέρνηση «να καθαρίσετε την Αθήνα». Προέτρεπε: «Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους λαθρομετανάστες στα στρατόπεδα, και εκεί θα τρώνε ένα πιάτο φαΐ αν παράγουν». Προειδοποιούσε ότι «μόλις έρθουμε στα πράγματα θα τους διώξουμε όλους». Ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης πλειοδοτούσε: «Οποιος μπαίνει σε αυτή τη χώρα να μπορεί να επαναπροωθείται στη δική του χώρα (...) ο δημόσιος χώρος και η ασφάλεια θα αποκατασταθούν και γρήγορα». Λίγες μέρες μετά, συναντώμενος με τον πρόεδρο της ΝΔ υποστήριζε ότι «πρέπει να εξουδετερώσουμε τη βόμβα του μεταναστευτικού, αντιμετωπίζοντας άμεσα το πρόβλημα». Εστίαζε «στο κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να σταματήσει να υποβαθμίζεται μια ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης».Διαβεβαίωνε ότι «ο Α. Σαμαράς είναι υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας» για «να ανασάνει η πόλη».
Προχτές, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κώστας Αϊβαλιώτης εγκαλούσε στη ΝΕΤ στέλεχος της ΝΔ (ότι στη Συγγρού δεν είναι αρκετά ...σκληροί) με φράσεις τύπου «πείτε καθαρά, θα τους διώξετε;». Λίγες μέρες νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, η Φωτεινή Πιπιλή γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ περιέγραφε «επιγραμματικά με δύο τίτλους» την «πολιτική» της ΝΔ: «Αλλο μετανάστευση, άλλο εισβολή» και τρίπτυχο «Αστυνόμευση, Ασυλο, Απέλαση». Πάλι προχτές στο MEGA o Καρατζαφέρης ξαναθυμήθηκε τα ξερονήσια! Ανταγωνιζόμενος σε βαρβαρότητα ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, πρότεινε αντί για στρατόπεδα συγκέντρωσης, να μεταφερθούν οι μετανάστες «σε ένα ακατοίκητο νησί και να δουλεύουν για την Ελλάδα για να φάνε»... Από κοντά κι ο εκλεγμένος με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης να καλεί όπου σταθεί κι όπου βρεθεί «να λύσουμε το βασικό πρόβλημα της ασφάλειας στην πόλη», «να λύσουμε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης» κ.λπ.
Τα λεν δίχως ντροπή. Αυτοί που επέτρεψαν κι ανέχθηκαν το στοίβαγμα μεταναστών υπό άθλιες συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές απαξιώνοντάς τες. Που ψήφισαν Σέγκεν και «Δουβλίνο 2» μετατρέποντας τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κι εγκλωβισμού μεταναστών, ενώ είχαν προορισμό αλλού στην ΕΕ. Που στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προκαλώντας κύματα προσφυγιάς. Ολοι αυτοί που, με την πολιτική τους, εξαθλιώνουν εργαζόμενους, φέρνουν χιλιάδες «λουκέτα» κι ανεργία. Αποσιωπούν εντέχνως ότι μαζική μετανάστευση και εγκληματικότητα είναι σύμφυτες με την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό, εντείνονται από τους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς και την κρίση του συστήματος, δεν λύνονται με μέτρα καταστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου