Σελίδες

2 Μαρ 2012

Στον κυνισμό του κεφαλαίου οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουν άφοβα το κεφάλι.

Η εργοδοσία των μεγάλων (αλλά όχι μόνο) ιδιωτικών κλινικών, η οποία επί χρόνια θησαύριζε εκμεταλλευόμενη τη συνειδητή ανεπάρκεια και τις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας – και την ανάγκη για πρόνοια και αποκατάσταση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, σε πλήρη ετοιμότητα, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που προωθούν οι πολιτικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου στη Βουλή και στην κυβέρνηση εφορμά αδίστακτα και κυνικά για να εξασφαλίσει την κερδοφορία της για τα επόμενα χρόνια.

Καταγγέλλει η ίδια με πρωτοβουλία της την κλαδική σύμβαση και καλεί την ομοσπονδία του κλάδου σε συνάντηση για να συζητήσουν την:

«Προσαρμογή των όρων αμοιβής των απασχολούμενων σε επιχειρήσεις που είναι μέλη μας, στα κατώτερα όρια που επιτρέπεται από το νόμο (Μείωση βασικού μισθού, πάγωμα ωριμάνσεων, κατάργηση επιδομάτων και άλλων παροχών που δεν προβλέπονται από αυτή και δε συμβαδίζουν με το αντικείμενο της εργασίας τους, τις ανάγκες των επιχειρήσεων και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας και της οικονομίας κλπ.).

«Προσαρμογή των όρων εργασίας των απασχολούμενων σε επιχειρήσεις που είναι μέλη μας στις ρυθμίσεις της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κατάργηση όλων των αδειών, των παροχών και των προνομίων, πέραν των μισθολογικών, που δεν προβλέπονται από αυτή (π.χ. κατάργηση επιπρόσθετων αδειών ορισμένων ειδικοτήτων, κατάργηση του μειωμένου ωραρίου για όσες ειδικότητες προβλέπεται κλπ.).

Οι εκμεταλλευτές των εργαζομένων, οι χορτάτοι από το σφετερισμό του πλούτου που παράγει η εργασία των εργαζομένων, καλούν τους πεινασμένους (και είναι πεινασμένοι παρά το ότι από αυτούς παράγεται ο πλούτος) να δεχτούν ακόμα λιγότερα από τα ψίχουλα που παίρνουν για να είναι ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις τους.

Στον κυνισμό του κεφαλαίου οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουν άφοβα το κεφάλι. Στηριγμένοι στα ταξικά συνδικάτα κατά κλινική και συνολικά στον κλάδο να οργανώσουν την αντίστασή τους με σύνθημα καμιά υπογραφή νέας σύμβασης με μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Να πουν στους εργοδότες ότι μπορεί να υπάρξει προστασία προνοιακή και αποκατάσταση της υγείας των εργαζομένων, χωρίς αυτούς. Ο πλούτος που αυτοί καρπώνονται να πάει για εργασία με δικαιώματα στους εργαζόμενους και ποιοτικά αναβαθμισμένη πρόνοια και υγεία για τα λαϊκά στρώματα.

Στη δημιουργία των προϋποθέσεων για να γίνει αυτό πράξη πρέπει να στοχεύει και να αξιοποιείται η καθημερινή δράση των εργαζομένων για την περιφρούρηση και τη διατήρηση των δικαιωμάτων τους και των κατακτήσεώς τους που κερδήθηκαν με θυσίες και αίμα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου