Σελίδες

16 Μαρ 2012

Λάθος πόρτα χτυπάει...


Ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ρ/σ της ΝΕΤ, πώς είναι δυνατή μια συνεργασία με το ΚΚΕ όταν οι δύο χώροι έχουν διαφορετική στρατηγική, όταν, π.χ., το ΚΚΕ προτείνει αποδέσμευση απ' την ΕΕ κ.λπ. Απάντησε: «Το άλλο το θέμα, της προοπτικής σε σχέση με την ΕΕ, βεβαίως υπάρχει μια διαφορά, αλλά νομίζω και το ίδιο το ΚΚΕ βλέπετε ότι την έξοδο από την ΕΕ και από την Ευρωζώνη δεν την ζητάει τώρα, την παραπέμπει σε ένα απροσδιόριστο μέλλον κάτω από συνθήκες λαϊκής εξουσίας. Ας κρατήσουν, λοιπόν, για τον εαυτό τους αυτή την άποψη και ας δούμε πώς τώρα, στη σημερινή Ευρώπη, μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να θέσουμε το θέμα της επαναθεμελίωσής της (...) Αυτή είναι η άμυνα της ηγεσίας του ΚΚΕ (...) Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τέτοιο και η ενίσχυση της ριζοσπαστικής αριστεράς θα είναι σε τέτοιο βαθμό που θα επιδράσει καταλυτικά ώστε να ωριμάσει και στην ηγεσία του ΚΚΕ και στο χώρο αυτό η διάθεση στο να υπάρξει
μια συστράτευση κι ένας κοινός βηματισμός».
Λάθος νομίζει, λάθος θεωρεί και λάθος πόρτα χτυπάει γενικώς καλώντας το ΚΚΕ να βάλει κατά μέρος τη στρατηγική του και να συνεργαστεί με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση της δικής του στρατηγικής! Δηλαδή, να «βάλει νερό στο κρασί του» και να κάνει σημαία του τις αυταπάτες με τις οποίες παραμυθιάζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το λαό, ότι είναι δυνατόν να αλλάξει η ΕΕ, να επαναθεμελιωθεί και να μεταλλαχθεί σε φιλολαϊκή. 
Πρόκειται για καθαρή ουτοπία. 
Σε αντίθεση με την πρόταση του ΚΚΕ, που είναι ρεαλιστική, αναγκαία, μπορεί να υλοποιηθεί απ' τον ίδιο το λαό, τη συμμαχία του, την πάλη του. Τη στρατηγική του το ΚΚΕ δεν την υποτάσσει στην κάλπη, κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν και δε θα είναι ικανό να το κάνει να την απαρνηθεί. Θα συνεχίσει να μοχθεί για τη συστράτευση της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, όλων των ανθρώπων του μόχθου, για να αναπτυχθεί ο δικός τους κοινός βηματισμός σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κι ας μη ματαιοπονεί ότι το ΚΚΕ θα προσχωρήσει στο στρατόπεδο των δυνάμεων που εξαπατούν το λαό για να τον κρατήσουν ενσωματωμένο στο σύστημα που τον γονατίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου