Σελίδες

13 Μαρ 2012

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για αγωνιστική διεκδίκηση της κατάργησης των χαρατσιών


Προτάσσοντας τον αγώνα ως το μόνο μέσο θετικών εξελίξεων απέναντι στο χαράτσι της ΔΕΗ και σε κάθε άλλο χαράτσι, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) καλεί σε νέους δυναμικούς αγώνες. Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της έχει ως εξής:
«Ο ντόρος που σηκώθηκε από τα ΜΜΕ για την προσωρινή υπαναχώρηση της κυβέρνησης σχετικά με την διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού και η μεταφορά είσπραξης του χρέους στις ΔΟΥ, καμία σχέση δεν έχει με την τάχα πίεση που άσκησε η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ "περί αντισυνταγματικότητας της νομοθετικής ρύθμισης" που προέβλεπε τη διακοπή ρεύματος αν δεν πληρωνόταν το χαράτσι.
Κι αυτό γιατί κάτω από την πίεση των αγώνων των "Λαϊκών Επιτροπών" στις γειτονιές, που συσπειρώνεται η ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ κλπ., η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα έγγραφα της Βουλής, αναγκάστηκε:

  • Από τις 19/01/2012 να καταθέσει σχετική τροπολογία για το χαράτσι, δηλαδή σχεδόν 2 μήνες πριν την απόφαση του ΣτΕ.
  • Να ψηφίσει την «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» της παραπάνω τροπολογίας στη Βουλή στις 14/02/2012, δηλαδή κοντά ένα μήνα πριν την απόφαση του ΣτΕ.
Δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη για την αδέκαστη (!) δικαιοσύνη...
Είναι αυτή η δικαιοσύνη, που ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική προπαγάνδα και που στην ίδια απόφαση, θεωρεί νόμιμο το χαράτσι στα ακίνητα που έχει επιβληθεί σε εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες, λόγω "εκτάκτων αναγκών" για να "σωθεί η χώρα"...
Είναι η ίδια αδέκαστη (!) δικαιοσύνη που θεωρεί νόμιμη την κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, που αποδέχεται ως νόμιμο να ζει κάποιος με 450 ευρώ, που γίνεται «τυφλή» όταν βλέπει να κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, που χάνει τη μιλιά της όταν επιβάλουν στους γιατρούς να συνταγογραφούν "γενόσημα" υποκατάστατα φαρμάκων, που "σφυρίζει αδιάφορα" όταν χαρατσώνουν τους μικρούς ΕΒΕ με Τέλη Επιτηδεύματος και αφήνουν αυτούς και τις οικογένειές τους χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη όταν αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στο Ταμείο. Είναι η "τυφλή" και "αδέκαστη" δικαιοσύνη του κράτους των μονοπωλίων που κρίνει κάθε διεκδίκηση και απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι καθοριστικά. Το 1,5 εκατ. λαϊκών νοικοκυριών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, που με την δράση των "Λαϊκών Επιτροπών" αρνήθηκαν να πληρώσουν το άδικο χαράτσι, αποδεικνύει τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του αγώνα.
Καμία αυταπάτη ότι με νομικά τερτίπια θα επέλθει δικαίωση, κάτι που πλασάρουν κόμματα, νομικοί και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς, Δήμοι και όργανα της Τοπικής Διοίκησης που είχαν καταθέσει τη σχετική προσφυγή. Λύσεις για τα λαϊκά στρώματα θα υπάρξουν μόνο με οργανωμένους αγώνες.
Ο αγώνας δεν τελείωσε. Τώρα πιο δυναμικά, με νέες μορφές πάλης οργανώνουμε την λαϊκή ανυπακοή στα αντιλαϊκά χαράτσια. Συνεχίζουμε μέχρι τα χαράτσια να καταργηθούν στην πράξη. Εχουμε τη δύναμη και μπορούμε να το επιβάλουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου