Σελίδες

4 Φεβ 2012

Κοροϊδεύουν το λαό αστοί και οπορτουνιστές



Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει για την ομιλία του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή και τις συμφωνίες που προωθεί η κυβέρνηση για το PSI και τη δανειακή σύμβαση:
«Οσο μεγαλώνει ο βασανισμός του λαού, τόσο μεγαλώνει και ο εμπαιγμός. Η κυβέρνηση λέει ότι τα μνημόνια είναι η μόνη λύση για την κρίση, ενώ άλλα κόμματα του συστήματος και του "ευρωμονόδρομου", όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, λένε ότι τα μνημόνια προκαλούν την ύφεση και χρειάζεται άλλη διαχείριση με αναπτυξιακά μέτρα.
Λένε χονδροειδέστατα ψέματα, γιατί η κρίση προκλήθηκε από την καπιταλιστική ανάπτυξη, από την
υψηλή κερδοφορία που συσσώρευσε τεράστια κέρδη που δεν μπορούν να βρουν διέξοδο και απαιτείται η καταστροφή τους. Τα μνημόνια δεν προκαλούν την κρίση, ούτε γίνονται για να την αντιμετωπίσουν. Τα εφαρμόζουν για να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στο λαό, αλλά κυρίως για να τσακίσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ώστε να διευκολύνουν τη μελλοντική κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο λαός πρέπει επειγόντως να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες, τα διλήμματα και τα αδιέξοδα των αστικών κομμάτων και του οπορτουνισμού. Δεν υπάρχει σωτηρία για τους εργαζόμενους όσο τα μονοπώλια θα είναι κυρίαρχα και η χώρα στην ΕΕ. Λύση, ανάπτυξη υπέρ του λαού, μπορεί να γίνει μόνο με κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Μονόδρομος η λαϊκή συμμαχία και η αντεπίθεση, η συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου