Σελίδες

28 Φεβ 2012

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων για την απαγόρευση των διαδηλώσεων


Αθήνα 28.2.12

Προς τον Δήμαρχο Αθηναίων
Κο Καμίνη

Κε Δήμαρχε

Στις 23 Φλεβάρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρατε για έγκριση ψήφισμα που στην ουσία ζητάτε την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κάθε κινητοποιήσεων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Ζητάτε την ένταση της καταστολής στο κέντρο της πόλης. Σε ρόλο λαγού, των πιο αντιδραστικών μεθοδεύσεων, μαζί με την πλειοψηφία του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, υποστηρίζετε το σχέδιο που από καιρό ζητούν να εφαρμοσθεί οι καπιταλιστές, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και οι μεγαλοξενοδόχοι της Αθήνας. Στόχος σας όπως
βεβαίως και της κυβέρνησης είναι να σταματήσετε κάθε αντίσταση των εργαζομένων, να βάλετε εμπόδια στην απάντηση της στο τσάκισμα των δικαιωμάτων της, της ίδιας της ζωής. Να παρεμποδίσετε να εκφραστεί η οργανωμένη απάντησή της στην πιο άγρια αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται. Να σκύψει με κάθε τρόπο η  εργατική τάξη και ο λαός το κεφάλι και να αποδεχθούν τα πιο βάναυσα αντεργατικά μέτρα, τον εργασιακό μεσαίωνα, προκειμένου να υπηρετηθούν τα κέρδη  μια χούφτας πλουτοκρατών.

Η προσπάθειά σας αυτή δεν είναι τωρινή, αλλά και πριν λίγο καιρό μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη ζητούσατε να παρθούν μέτρα γιατί η αιτία της πτώσης του τζίρου στις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας είναι οι πορείες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Άλλωστε είναι γνωστό σε όλη την εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι την ώρα που δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωναν ενάντια στο νέο μνημόνιο αντιμέτωπες με τόνους χημικά των ΜΑΤ και τη δράση συμμοριών, την ώρα που τα επεισόδια ξεκίνησαν προσχεδιασμένα, με μια οργανωμένη και γενικευμένη προβοκάτσια, προκειμένου να αποτρέψουν τις χιλιάδες λαού να διαδηλώσουν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, την ώρα που ο λαός μας δείχνει αποφασιστικότητα να συγκρουστεί με την πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ, καλούσατε τα κόμματα να το υπερψηφίσουν.

Κε Δήμαρχε

Το ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και δεκάδες σωματεία, μαζικοί φορείς και χιλιάδες εργαζόμενοι που κάθε μέρα βρίσκονται στο δρόμο της οργάνωσης της πάλης, που πραγματοποιούν εκατοντάδες κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και πορείες απαιτούν:

Σταματήστε τώρα και πάρτε πίσω ψηφίσματα η όποια άλλη απόφαση επιδιώκετε να πάρετε. Να είστε σίγουροι ότι τα σχέδιά σας θα τσακιστούν σε αυτό που προσπαθείτε πάση θυσία να εμποδίσετε, στον κυματοθραύστη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Στην μαζική, μαχητική και οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Θα βρείτε μπροστά σας τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολουμένους, τη νεολαία, τις γυναίκες, που βασανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης, ΣΕΒ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, και όσους τους υπηρετούν. Στο κίνημα που αποτελεί την μαμή της ιστορίας και της κοινωνικής εξέλιξης, που όσα εμπόδια και αν μπήκαν στην μακρόχρονη πορεία του κανένας δεν μπόρεσε να το σταματήσει και δεν θα το σταματήσει. 




Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου