Σελίδες

18 Φεβ 2012

Κύλησε ο τέντζερης...

Παντελώς ανυπόστατοι και άδικοι είναι οι «φόβοι» που εκφράζονται από διάφορα αστικά ΜΜΕ ότι η προσχώρηση των πρώην στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη στη ΝΔ θα αλλοιώσει τάχα τα χαρακτηριστικά ή την ιδεολογία της ΝΔ. 
Κανένας τέτοιος «φόβος» δεν υπάρχει, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν διαφορές ούτε ιδεολογικές ούτε πολιτικές μεταξύ της ΝΔ και των στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ., όχι μόνο αυτών που προσχωρούν αλλά και
αυτών που μένουν στο ΛΑ(Γ)Ο της πλουτοκρατίας. Αλλωστε, από τη ΝΔ ξεπήδησε ο ΛΑ.Ο.Σ. Και μπορεί οι αποκαλούμενες «ακραίες» θέσεις που είχαν ως σημαία τους τα πρώην (και νυν) στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., να λειαίνονται στον πολιτικό λόγο και το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχουν διαφορές. Τα τελευταία χρόνια η ηγεσία της ΝΔ πρωταγωνιστεί στο κυνήγι κατά των μεταναστών, ζητώντας κατάργηση των όποιων θετικών διατάξεων του ισχύοντος νόμου και πλειοδοτώντας διαρκώς στη χρήση αστυνομικής βίας σε βάρος τους. Κι επειδή η στάση απέναντι στους μετανάστες είναι προέκταση της στάσης απέναντι στην εγχώρια εργατική τάξη, η ηγεσία της ΝΔ, ταυτόχρονα με τη στήριξη των μνημονίων της λαϊκής χρεοκοπίας, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή του μαύρου αντιαπεργιακού μετώπου, συμμετέχοντας ενεργά στην κατασυκοφάντηση των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων των εργαζομένων και ζητώντας διαρκώς την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Στο στόχαστρό της βρίσκονται σταθερά οι ταξικοί αγώνες του ΠΑΜΕ και συνήθως είναι το πρώτο κόμμα που βγάζει ανακοινώσεις για να τους «καταγγείλει». 
Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, ότι τα πρώην στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. δεν προσχωρούν σε κάποιο «ξένο» κόμμα, αλλά σε κόμμα εντελώς οικείο, όντας σαν στο σπίτι τους. 
Η συνεργασία τους με τη ΝΔ είναι εγγυημένη, άλλωστε συνεργάζονταν αρμονικά μαζί της, όπως και με το ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου