Σελίδες

23 Φεβ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Νέε - νέα

Είναι η ώρα να σηκωθείς, να μπεις στον αγώνα, να συμπορευτείς με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ο αγώνας δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε μια στο τόσο. Μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο εάν έχει κατεύθυνση την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Μόνο αυτό το νόμο πρέπει να αναγνωρίσεις. Πέταξε στα σκουπίδια όλα τα τρομοκρατικά διλήμματα. Ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή.
Τα μέτρα  που επεδίωκαν να εφαρμόσουν καιρό τώρα τα αφεντικά στους τόπους δουλειάς έγιναν νόμος από τη μαύρη κυβέρνησή τους, το κράτος τους, το πολιτικό τους προσωπικό. Αυτή είναι η εξουσία των μονοπωλίων, όποιοι κι αν συγκροτούν την κυβέρνησή τους. Το δίλημμα για μας δεν είναι χρεοκοπημένη χώρα ή «σωσμένη» με χρεοκοπημένο το λαό.

Ο ταξικός αγώνας άσκησε πίεση στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο. Οι διαφοροποιήσεις δεν πρέπει όμως να γίνουν ο δούρειος ίππος που θα ανακόψει τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, την πάλη με όρους ρήξης και ανατροπής.Βάλε τέλος στους αρνητικούς συσχετισμούς, στην ανοργανωσιά, στην αποχή από τον αγώνα,  στις ταλαντεύσεις, στα σχέδια που επιχειρούν τη μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος.

«…δεν φτάνει μόνο το κορμί σου»
Κανείς νέος να μην δεχτεί να δουλεύει για 400€, ανασφάλιστος, χωρίς σταθερό ωράριο. Όσοι βρίσκονται στους χώρους της εκπαίδευσης αύριο θα αντιμετωπίσουν την ανεργία και καθεστώς εργασιακής «γαλέρας». Σήμερα πρέπει να μπεις στη μάχη.
Καταδικάζουν τη νεολαία σε ανεργία, απληρωσιά, αμορφωσιά. Μη  δεχτείς να γίνει δούλος του 21ου αιώνα.
Οι νέοι αντιμετώπιζαν τους χειρότερους όρους στη δουλειά. Γιατί ήταν ανοργάνωτοι, γιατί τα αφεντικά είχαν και έχουν στήριγμα τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και τον οπορτουνισμό στους τόπους δουλειάς.Σαρώστε τους.  Να μην πάει τώρα στο βρόντο η οργή.
«...το πιο σπουδαίο είναι η ψυχή σου δικέ μου»
Το θέμα σήμερα δεν είναι να αναρωτιέσαι αν μπορείς να ζήσεις με ένα κομμάτι ψωμί, αν και πόσο θα ζοριστείς για να επιβιώσεις, για να βρεις μια κακοπληρωμένη δουλειά.
Το θέμα είναι να σκεφτείς εάν σου αξίζει, μια ζωή με σκυμμένο το κεφάλι, μια ζωή υποταγής, μια ζωή φόβου και τρομοκρατίας. Μια ζωή μπλεγμένος στα δίχτυα της ατομικής λύσης και του λιγότερου κακού να μπαίνεις στο λάκκο της εξαθλίωσης και της στυγνής εκμετάλλευσης.
Αξιοποίησε την πείρα σου
Δεν είναι η πρώτη φορά που κόμματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πλουτοκρατίας, αξιοποιούν το κρατικό σχέδιο καταστολής και προβοκάτσιας, τη συντονισμένη δράση ΜΑΤ και κουκουλοφόρων, αντιεξουσιαστών, ακροδεξιών για να τρομοκρατήσουν το λαό, να συκοφαντήσουν τον ταξικό αγώνα, να απομακρύνουν κάθε νέο και νέα από τον οργανωμένη πάλη. Μόνο το οργανωμένο ταξικό κίνημα μπορεί να τους αντιμετωπίσει.
Οι πολιτικές δυνάμεις και οι ίδιοι δημοσιογράφοι του συστήματος που διαφήμιζαν τα «αυθόρμητα και ανεξάρτητα κινήματα» αναμασάνε σήμερα τα τρομοκρατικά διλήμματα περί χρεοκοπίας, τις αυταπάτες για διαπραγμάτευση με τον αντίπαλο,  για να κάτσει ο κόσμος στο σπίτι του, να σιχτιρίζει από τον καναπέ του ή να ξοδεύει την οργή του από δω κι από κει.
Αποδείχτηκε πως η λογική «έξω τα κόμματα» είναι καθοδηγούμενη,  επιζήμια, είναι συνεργάτης της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης. Ώστε στους τόπους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές να ριζώσει μόνο ο εκφοβισμός, η ανοργανωσιά, η πολιτική και οι νόμοι της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.Να βρεθεί η νεολαία απροετοίμαστη στη θύελλα της καπιταλιστικής κρίσης.
Καμία λύση δεν δόθηκε ποτέ και πουθενά με ένα «ντου», με μούντζες και κατσαρολικά. Κίνημα οργανωμένο, σταθερό και ανθεκτικό δεν γίνεται μέσω διαδικτύου, με facebook. Είναι φτερό στον άνεμο και αποπροσανατολιστικό.Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση και η ζωή μας, ρεαλισμός είναι η ανάγκη να δυναμώσει τώρα ο ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στη δικτατορία των μονοπωλίων, της ΕΕ με γερή οργάνωση σε κάθε χώρο.
Να δώσουμε τη δική μας καθαρή απάντησηΚάθε νέος εργάτης και εργάτρια, κάθε άνεργος, όλοι οι νέοι των λαϊκών οικογενειών να πούμε ΟΧΙ στη σύγχρονη σκλαβιά


Ούτε λεπτό χαμένο. Οργάνωση παντού.
Η εργατική τάξη είναι πανίσχυρη, όταν είναι οργανωμένη και αποφασισμένη στην πάλη για τη δικιά της εξουσία και οικονομία. Σ’ αυτό τον αγώνα κάθε νέος έχει δύναμη, μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Κανείς να μη μένει απαθής παρακολουθώντας τις εξελίξεις από την τηλεόραση, κανείς να μη δεχτεί τα τρομοκρατικά διλήμματα, κανείς να μη νομίζει ότι θα τη βολέψει μόνος του.

Νέε-νέα,
  • Οργανώσου τώρα στο σωματείο, το συνδικάτο, στο σύλλογό σου, στην επιτροπή αγώνα, στις γενικές συνελεύσεις.
  • Πέταξε τώρα έξω από κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης τα κόμματα της πλουτοκρατίας, τους πουλημένους συνδικαλιστές, τα φερέφωνά τους. Έξω τα συμφέροντα και οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας.
  • Συμπορεύσου παντού με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Εξουσία της πλουτοκρατίας ή εργατική εξουσία

Όποιος δεν θέλει να πληρώσει το χρέος, να παλέψει για μονομερή διαγραφή του χρέους. Όποιος θέλει να φύγει η τρόικα να παλέψει για αποδέσμευση από την ΕΕ. Όποιος θέλει φιλολαϊκή πολιτική και ανάπτυξη να παλέψει για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Όποιος θέλει να τσακιστεί η ταξική εκμετάλλευση, να έχει μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα να παλέψει για την εργατική – λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου