Σελίδες

29 Φεβ 2012

Με πρώτα βιολιά τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, προσπαθούν να χρεώσουν στους εργατικούς αγώνες την ευθύνη για την κρίση


Στην πεπατημένη της συκοφαντίας και του ψέματος κινήθηκε χτες ο Α. Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή, στριμωγμένος από την πολιτική κριτική του ΚΚΕ και τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης. Κατηγορώντας γενικά την «αριστερά», αλλά κεντράροντας στο ΚΚΕ, ισχυρίστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι αυτό φταίει για τη σημερινή κρίση, επειδή με συνέπεια αντιπαλεύει τον καπιταλισμό και μάχεται για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Οπως είπε, «μπορεί η αριστερά να μην κυβέρνησε ποτέ, αλλά άσκησε επιρροή και στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε. Στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης. Εδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Η αριστερά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βαλθεί να διώξει τους
Κινέζους από τον Πειραιά μόλις πριν δυόμισι χρόνια; Η αριστερά δεν είναι ο κύριος υπαίτιος για την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα; Δεν έκανε, επί πολλά χρόνια, μοναδικές διεθνώς καταχρήσεις στις κινητοποιήσεις, όπου λίγες εκατοντάδες ατόμων κάθε μέρα παραλύουν την πόλη και ταλαιπωρούν αφάνταστα εκατομμύρια συμπολίτες τους; Η αριστερά δεν πρωτοστάτησε και στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους; Οπως πρωτοστάτησε και στις καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επί πολλά χρόνια, απαξιώνοντας πλήρως τη δημόσια Παιδεία, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται;».
Ο Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι οι εργατικοί λαϊκοί αγώνες είναι αυτοί που ευθύνονται για την κρίση και όχι τα κέρδη με τα οποία και το κόμμα του μπούκωσε τα μονοπώλια. Ο Σαμαράς, η ΝΔ και οι άλλοι θα ήθελαν να είχαν επιβληθεί εδώ και χρόνια σε κάθε τόπο δουλειάς εργασιακές συνθήκες τύπου «Cosco», όπου οι εργάτες τσακίζονται με μηδέν δικαιώματα. Ετσι θέλουν την επιχειρηματικότητα οι αστοί και τα κόμματά τους και επιτίθενται στο ΚΚΕ που συνέβαλε για την παρεμπόδιση των σχεδίων τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Η ΝΔ θα ήθελε και τα πανεπιστήμια να είναι ήδη τσιφλίκι των πολυεθνικών, για το οποίο άλλωστε μάχεται και η παράταξη της ΔΑΠ, πρώτη δύναμη τα τελευταία χρόνια σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το φοιτητικό κίνημα όμως, με πρωτοπόρες τις δυνάμεις της ΚΝΕ, έβαλαν και βάζουν εμπόδια, κάνοντας τους αστούς και τα κόμματά τους να βγάζουν σπυράκια.
Είπε ακόμα ο Σαμαράς στην ομιλία του: «Υπάρχει και μια σοβαρή διαφορά μεταξύ μας (...) Εμείς ήμασταν πάντα και εξακολουθούμε να είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αλλά όταν στην Ευρώπη επικράτησαν λάθος απόψεις, σηκώσαμε το ανάστημά μας και διαφωνήσαμε ανοικτά. Και σήμερα παλεύουμε να παραμεριστούν οι απόψεις αυτές και να βρει η Ενωμένη Ευρώπη το δρόμο της. Αντίθετα, μεγάλο μέρος της Αριστεράς, τελείως εξωπραγματικά, υπερασπίζεται ακόμα πρότυπα κοινωνιών που έχουν καταρρεύσει! Εμείς υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας, αλλά υπέρτατη αξία μας είναι το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον της πατρίδας μας. Μεγάλο μέρος της αριστεράς υπερασπίζεται ακόμα τις ιδεοληψίες της».
Η λαθροχειρία του Σαμαρά είναι εμφανέστατη. Αυτό που με θέρμη υπερασπίζεται ο ίδιος και τα άλλα αστικά κόμματα είναι ο καπιταλισμός και οι διακρατικές του ενώσεις, ανεξάρτητα από τη μια ή την άλλη μορφή διαχείρισης. Αυτό που με συνέπεια υπερασπίζεται το ΚΚΕ είναι ο σοσιαλισμός, που στα 70 χρόνια της ζωής του, ανεξάρτητα από λάθη, καθυστερήσεις και στρεβλώσεις, υπηρέτησε τα λαϊκά συμφέροντα, μέχρι να ανατραπεί από τα μέσα.
Αντίθετα, ο καπιταλισμός το μόνο που έχει να επιδείξει είναι εγκλήματα κατά του λαού, κρίση και φτώχεια. Αυτό το «συμφέρον» και την ΕΕ των μονοπωλίων υπερασπίζεται ο Σαμαράς και χολιάζει με το ΚΚΕ επειδή η σαπίλα του συστήματός τους αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης που προβάλλει το Κόμμα.
Τακίμια με Βενιζέλο - Καρατζαφέρη
Οπως ήταν αναμενόμενο, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλοςεμφανίστηκε ικανοποιημένος από την επίθεση του Α. Σαμαρά, αναφωνώντας ότι «επιτέλους ο Α. Σαμαράς στρέφεται κατά της παραδοσιακής αριστεράς υιοθετώντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ», ενώ και ο Γ. Καρατζαφέρης εμφανώς με ικανοποίηση επαίνεσε τον πρόεδρο της ΝΔ που ήρθε να «εγκαλέσει επιτέλους την αριστερά».
Ο υπουργός Οικονομικών για μία ακόμα φορά προκλητικά κινδυνολόγησε, λέγοντας ότι το ΚΚΕ πρέπει να πει στο λαό τι προτείνει και τι κινδύνους έχει η πρότασή του για το επίπεδο της ζωής. Ισχυρίστηκε ότι η έξοδος από το ευρώ σημαίνει δραστική μείωση μισθών, συντάξεων δραματική μείωση του επιπέδου ζωής, κινδύνους για την πληρωμή μισθών και έφτασε στο σημείο να πει ότι η πολιτική που προτείνει το ΚΚΕ είναι «ανεύθυνη, αντιλαϊκή και καταστροφική», είναι«ζοφερή και αδιέξοδη πρόταση που οδηγεί σε υποβάθμιση και καταστροφή»!
Εκτός των άλλων, προκλητικά και προβοκατόρικα είπε ότι σήμερα υπάρχει μια συνάντηση της «αριστεράς με τον ΛΑ.Ο.Σ.», με τον οποίο συγκυβερνούσε μέχρι προχτές! Αντιστρέφοντας μάλιστα την πραγματικότητα, ισχυρίστηκε ότι τέτοια φαινόμενα είχαν εμφανιστεί και στο μεσοπόλεμο με τη λεγόμενη «δημοκρατία της Βαϊμάρης», που οδήγησε στην άνοδο του ναζισμού στην κυβέρνηση της Γερμανίας, κρύβοντας ότι το δικό του κόμμα ανέδειξε τον ΛΑ.Ο.Σ. από το 2007 σε κεντρικό παράγοντα του πολιτικού συστήματος, όπως ακριβώς η σοσιαλδημοκρατία έβαλε πλάτη για την αναρρίχηση του Χίτλερ στην εξουσία.

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συνένοχοι για τη βαρβαρότητα

Σε σχόλιο για τη θρασύτατη επίθεση του Α. Σαμαρά στη Βουλή κατά του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Για την κρίση και το χρέος, για τη βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα ευθύνεται το σύστημα και ο "ευρωμονόδρομος" που υπηρετεί το δικό σας κόμμα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα. Ολες τις κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις τις λάβατε συναινετικά, πράγμα που σήμερα κάνετε ξετσίπωτα, με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Μαζί εντάξατε τη χώρα στην ΕΟΚ - ΕΕ , στο ΝΑΤΟ, από κοινού διαμορφώσατε το κράτος, άλλοτε με κρατικοποιήσεις, από το 1974, και άλλοτε με ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να στηρίζει τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας. Μαζί διαμορφώσατε το αστικό πολιτικό σύστημα που εξαπατά το λαό και εκτελεί τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ διαμορφώσατε την εργατική αριστοκρατία που ηγείται στη ΓΣΕΕ και υπηρετεί το σύστημά σας και όχι τους εργάτες. Είστε το ίδιο υπόλογος, όσο και το ΠΑΣΟΚ, και οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σας τιμωρήσουν το ίδιο σκληρά με την ψήφο και την πάλη τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου