Σελίδες

28 Φεβ 2012

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Δεν έχουν φρένο.


Είναι αδίστακτοι. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα τσακίσουν τους μισθούς και θα καταργήσουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει άμεσα και με Νόμο ότι το μαχαίρι στους κατώτερους μισθούς, θα εφαρμοστεί τσεκουράτα και για το σύνολο των εργαζομένων που αμείβονται με βάση την ΕΓΣΣΕ.
Η κυβέρνηση, που η ΓΣΕΕ σε κάθε περίοδο την ονοματίζει ως θύμα της Τρόικας και των αγορών, όχι μόνο επιταχύνει τις εξελίξεις, αλλά μπαίνει μπροστά στο τσάκισμα των κατώτερων μισθών κατά 22% και των μισθών των νέων κατά 32%, δηλαδή σε μισθούς 500 και 400 ευρώ. Διευκολύνει τους εργοδότες και τον ΣΕΒ, οι οποίοι θα
μπορούν να προχωρήσουν ανενόχλητοι στο σφαγιασμό των μισθών, επικαλούμενοι την υποχρεωτικότητα της διάταξης.
Την ίδια στιγμή φέρνουν νέα μείωση κατά 12% στις κύριες συντάξεις από 1.300 ευρώ και πάνω. Είναι μέτρο που αθροίζεται στα προηγούμενα δηλαδή στο τσάκισμα κατά 15% των επικουρικών συντάξεων, στη μείωση κατά 7% στις συντάξεις των ναυτικών (ΝΑΤ) , στη μείωση κατά 20% των κύριων συντάξεων των Ταμείων ασφάλισης των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, Τραπεζών και «Ολυμπιακής» για το τμήμα της σύνταξης από 1.300 και πάνω.
Αν δεν τους σταματήσουμε, θα τα πάρουν όλα.
Στην τακτική τους “σοκ και δέος” να απαντήσουμε με πόλεμο.
Τίποτα δεν τελείωσε!
Εμείς έχουμε δύναμη.
Εμείς θα τους ανατρέψουμε!

Όσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα, ισοπεδώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ – Κεφαλαίου – ΝΔ και ΛΑΟΣ. Οι νέοι φόροι, τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι εφεδρείες, οι απολύσεις, το τσεκούρι στις παροχές υγείας, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, δε γίνονται για να σωθεί η χώρα.

Όλοι στο δρόμο για να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας, βιομηχάνων.

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, η 48ωρη απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 12 Φλεβάρη, δείχνουν τον δρόμο. Η μαζικότητα, η οργάνωση, η ατσάλινη πειθαρχία απέναντι στο κράτος των μονοπωλίων και των μηχανισμών του, τους τρομάζει. Το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αναπόφευκτη σύγκρουση με την εργοδοσία, μπορεί να ματαιώσει κάθε μέτρο που παίρνουν.
Τα κόμματα της πλουτοκρατίας είναι συνένοχα γι´ αυτά που έγιναν και για τα χειρότερα που φέρνουν σε βάρος του λαού, για να προστατεύσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Καμιά αναμονή. Όλοι στη μάχη, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής βαρβαρότητας.
Εδώ και τώρα χρειάζεται να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης και αντεπίθεσης. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με το ΠΑΜΕ. Καμιά αναμονή. Οργάνωση στα σωματεία. Με σχέδιο κατά εργοστάσιο, κατά τόπο δουλειάς συλλογικά να αποφασίσουμε, με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις. Οι εργοδότες να μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους. Να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση των μέτρων που συναποφάσισαν κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο.

Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.
Μπορούμε να νικήσουμε

Φλεβάρης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου