Σελίδες

12 Φεβ 2012

«ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»

Κάλεσμα του ΚΚΕ από το Βράχο της Ακρόπολης

«Κάτω η δικτατορία μονοπωλίων - Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Αυτό το σύνθημα «κάλυψε» χτες το Βράχο της Ακρόπολης, μετά από μια δυναμική και μαχητική ενέργεια μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Με αυτόν τον τρόπο, από αυτό το συμβολικό μέρος, οι κομμουνιστές έστειλαν μήνυμα ανατροπής στο λαό της χώρας, αλλά και στους ευρωπαϊκούς λαούς, καλώντας τους σε αγώνα και ρήξη απέναντι στις πολιτικές που τους μαυρίζουν τη ζωή.
Η παρέμβαση του ΚΚΕ έγινε νωρίς το πρωί, λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθούν οι μαζικές εξορμήσεις και συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε δεκάδες γειτονιές της Αττικής, για τη διαφώτιση των λαϊκών στρωμάτων για τα νέα σαρωτικά μέτρα που είναι προ των πυλών και μόνο ο ξεσηκωμός του λαού μπορεί να τα σταματήσει. Τις ώρες που παρέμειναν στην Ακρόπολη οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, καλώντας το λαό να «σηκώσει κεφάλι» και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ: «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» κ.ά.

Ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε: «Το ΚΚΕ με αυτή τη συμβολική κινητοποίηση που κάνει σήμερα εδώ στην Ακρόπολη καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε γενικό συναγερμό - ξεσηκωμό. Ολοι να βγουν στους δρόμους ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν τη ζωή της εργατικής τάξης στην εξαθλίωση. Ολοι οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι νέοι και οι νέες να ενωθούν κάτω από το σύνθημα: Κάτω η δικτατορία των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Ολοι να βγουν στους δρόμους, να παλέψουμε για τη ζωή μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας στη βάση των αναγκών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου