Σελίδες

24 Φεβ 2012

Σε αντιΚΚΕ παράκρουση ο υπουργός Οικονομικών


Παρουσίασε το PSI σαν «σωτηρία για τη χώρα» και κούνησε το δάχτυλο στο ΚΚΕ ότι «θέλει να γυρίσει την Ελλάδα στο '50»

Με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε μια και μόνη συνεδρίαση ψηφίστηκε χτες στη Βουλή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και την «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντ. Μπακογιάννη, το νομοσχέδιο για το PSI (ανταλλαγή ομολόγων του Δημοσίου που κατέχουν ιδιώτες). Το νομοσχέδιο συνιστά έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής που χρεοκοπεί το λαό, καθώς η εφαρμογή του PSI έχει για προαπαιτούμενο το τσάκισμα εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων με τη νέα δανειακή σύμβαση. Τις αντιλαϊκές συνέπειες συμπληρώνει το κούρεμα στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, που θα τα οδηγήσει κυριολεκτικά στον πάτο.
Για μια ακόμα φορά, χτες, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος παρουσίασε το PSI σαν «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χώρα και επιτέθηκε με ψέματα και
συκοφαντίες στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι «η στρατηγική του οδηγεί στην ασύντακτη χρεοκοπία που σημαίνει έξοδο από το ευρώ, απώλεια των εισοδημάτων, κλείσιμο επιχειρήσεων, αδυναμία διεξαγωγής εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου, άδεια ράφια, αδυναμία προμήθειας, τροφίμων, υγρών καυσίμων και φαρμάκων. Η Ελλάδα θα γυρίσει στη δεκαετία του '50 επειδή κάποιοι στήνουν έναν χορό εκλογικών και πολιτικών συμφερόντων. Η σκέψη είναι ότι εάν οι Ελληνες οδηγηθούν στη συντριβή και τη φτώχεια θα ριζοσπαστικοποιηθούν πολιτικά τόσο πολύ ώστε θα έχουμε μια τελείως διαφορετική πολιτική κατάσταση με την Ελλάδα να έχει γυρίσει στα επίπεδα μιας χώρας όπως η Αλβανία ή η Μολδαβία, προκειμένου κάποιοι να επιβεβαιώσουν την πολιτική τους στρατηγική».
Το θράσος του αντιπροέδρου στη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, είναι απύθμενο. Κουνάει το δάχτυλο στο ΚΚΕ και το καταγγέλλει ότι θέλει να καταστρέψει τη χώρα, ο εκφραστής της στρατηγικής που χρεοκοπεί τη λαϊκή οικογένεια, για να μπουκώσουν με νέα κέρδη τα μονοπώλια. Μιλάνε για ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα αυτοί που έχουν παραδώσει στα μονοπώλια στρατηγικούς τομείς της παραγωγής και το φυσικό πλούτο της χώρας.
Καταγγέλλουν για εκλογικά παιχνίδια το ΚΚΕ, αυτοί που κυνικά βλέπουν τις εκλογές σαν «εκτόνωση» του λαού και έχουν ήδη συμφωνήσει με την τρόικα για κυβερνήσεις συνεργασίας την επόμενη μέρα. Μιλάνε για επιστροφή στη δεκαετία του '50 αυτοί που με την πολιτική τους έχουν ήδη γυρίσει το λαό σε περασμένες δεκαετίες, αναλογικά και με τις δυνατότητες για καθολική ευημερία που προσφέρει σήμερα η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης.
Στο ίδιο πνεύμα, ο Ευ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι το δίλημμα είναι «ή θυσίες με προοπτική ή απόλυτη καταστροφή χωρίς καμία προοπτική. `Η περικοπές ή αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων ή μείωση ή εκμηδένιση περιουσιών ή μεγάλη ανεργία ή γενικευμένη ανεργία».
Στους ισχυρισμούς του Ε. Βενιζέλου απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τονίζοντας ότι το δίλημμα δεν είναι«θυσίες ή απόλυτη καταστροφή», αλλά «η ανατροπή αυτού του συστήματος ή κόλαση, βαρβαρότητα στην οποία καλούνται να ζήσουν οι εργαζόμενοι, εκτός και αν η ιστορία σταμάτησε εδώ». Απευθυνόμαστε, τόνισε ο Θ. Παφίλης, στο λαό και του λέμε «ψηλά το κεφάλι»! Δεν χρωστά τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, αντίθετα του χρωστούν, τον έχουν κατακλέψει και τον έχουν εκμεταλλευθεί όλα αυτά τα χρόνια, κατέληξε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου