Σελίδες

24 Φεβ 2012

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ εκπροσώπου του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, δημοτικής συμβούλου Δήμου Πειραιά


(μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με θέμα:
«Τις συνέπειες του εφαρμοστικού νόμου στην Τοπική Διοίκηση»)

«Το νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με την τρόικα, όπως και το προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ, προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων μέσα και έξω από την Ελλάδα. Χρησιμοποιείται ως όργανο νέας επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού της εργατικής τάξης. Επιδιώκει με την τρομοκρατία και το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» να υποτάξει τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχθούν: Τη νέα απόλυτη μείωση μισθών και συντάξεων, την επιβολή αλλεπάλληλων νέων φόρων και αύξηση των παλιών.

Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Το μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας με περιορισμό ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας. Την προοπτική στάσης πληρωμών μισθών και συντάξεων από το Κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους καπιταλιστές. Τις νέες περικοπές στις ήδη περιορισμένες κρατικές δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια κ.λπ.
Στη νέα μείωση πόρων προς την Τοπική Διοίκηση που σημαίνει νέα επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων και μεγαλύτερες ελλείψεις σε έργα και κοινωνικές υπηρεσίες, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν ζητά να μην υπάρχουν περικοπές (αφού αυτές τις θεωρεί δεδομένες!) αλλά ζητά η μείωση των αναπτυξιακών πόρων (ΣΑΤΑ) «να γίνει με ισόρροπο επιμερισμό μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης», δηλαδή να επιβαρυνθεί και η περιφερειακή διοίκηση (!).
Π.χ. από τη μείωση της ΣΑΤΑ προς τους Δήμους που είναι 140 εκατ. ευρώ ζητά στη Β/βάθμια Τοπική Διοίκηση να υπάρχουν μειώσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ (!), ώστε η μείωση της ΣΑΤΑ να είναι στα 90 εκατ. ευρώ (!!!).
Όσον αφορά για την πρόσκληση της ΚΕΔΕ να επισκεφτούν την Αθήνα οι Ιταλοί Δήμαρχοι που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προσφέρουν το μισθό τους στην Ελλάδα για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει «τάχα» την κρίση, εντάσσεται σε επικοινωνιακό μπαράζ αποπροσανατολισμού και εμπαιγμού του λαού που συνθλίβεται στις μυλόπετρες του ευρωενωσιακού ονείρου και των αλλεπάλληλων μνημονίων, για να στηρίξουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και να κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη.
Επιδιώκουν να ταυτίσει στη συνείδησή του ο λαός ότι η αιτία της καπιταλιστικής κρίσης βρίσκεται στους μισθούς, στις σπατάλες και την κακοδιαχείριση, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα μονοπώλια και την εξουσία τους, που ξεζουμίζουν τα λαϊκά στρώματα και κλέβουν τους καρπούς του μόχθου τους.
Από αυτή την άποψη το ΔΣ της ΚΕΔΕ με βάση τους δοσμένους συσχετισμούς βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή. Να προωθήσει με «νύχια και με δόντια» την περιβόητη «κοινωνική συνοχή». Δηλαδή προσπαθεί να πείσει το λαό να παραιτηθεί από τα δικαιώματά του, να υποκλιθεί στην εξουσία των καπιταλιστών και να υιοθετήσει ως αναγκαία επιλογή το μοίρασμα της φτώχιας και της μιζέριας για «να σωθεί τάχα» η χώρα. Δηλαδή για να σωθούν τα μονοπώλια με νέα προνόμια και κίνητρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Επομένως οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί μικρομεσαίοι αγρότες, οι συνταξιούχοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και να την επιβάλλουν. Να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική, αυτήν την εξουσία συνολικά, να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν μέτρα που ανακουφίζουν τη ζωή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου