Σελίδες

25 Φεβ 2012

Νέο μόρφωμα - ανάχωμα


Την ίδρυση κόμματος ανακοίνωσε ο διαγραμμένος από τη ΝΔ Π. Καμμένος
Ρόλο αναχώματος της δυσαρέσκειας, κύρια των ψηφοφόρων της ΝΔ, επιδιώκει να παίξει το κόμμα που ανακοίνωσε χθες ότι ιδρύει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Ελληνες». 
Το μόρφωμα αυτό, προϊόν της αστικής διαχείρισης, της κρίσης και της επιδίωξης του ιδρυτή του να διεκδικήσει κάποια θέση στο υπό αναμόρφωση αστικό πολιτικό σύστημα, υψώνει κορόνες ενάντια στο μνημόνιο και περί εθνικής ανεξαρτησίας - κυριαρχίας, αλλά
ταυτόχρονα διατρανώνει την στοχοπροσήλωσή του στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και στην ελεύθερη αγορά.

«Πιστεύουμε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες - Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ιδρυτική διακήρυξη, στην οποία κυριαρχεί η αποπροσανατολιστική φιλολογία περί «εξάρτησης» και «κατοχής» της χώρας, ενώ προβάλλεται σαν διέξοδος η οικοδόμηση συμμαχιών με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με την αυταπάτη ότι αυτό μπορεί να ωφελήσει το λαό.
Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό αν και ποιοι από τους διαγραμμένους βουλευτές της ΝΔ θα προσχωρήσουν στο νέο σχήμα. Ο Γ. Μανώλης που θα συμμετέχει στο νέο κόμμα, υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία του, γιατί «κανείς από την ακροδεξιά πια» δεν είναι αντίθετος στο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου