Σελίδες

26 Φεβ 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρμαχος της ΕΕ και της αστικής πολιτικής

Η επιστολή που ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας έστειλε στους αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης και σε άλλους προέδρους της ΕΕ, επιβεβαιώνει εκείνο που το ΚΚΕ πολλές φορές επαναλαμβάνει για την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: 'Η ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κλίνουμε στο δεύτερο, ότι δηλαδή συνειδητά υπηρετούν τον καπιταλισμό και ότι η πολιτική τους μόνο ζημιά προκαλεί στο λαό, πλην όμως τη ντύνουν με φιοριτούρες για να εξαπατούν.
1.Σε ποιους απευθύνεται με την επιστολή του ο Αλ. Τσίπρας και με ποιo σκοπό;
Εκείνοι στους οποίους απευθύνεται, υπερασπίζουν τη βάρβαρη πολιτική εναντίον όλων των ευρωπαϊκών λαών, είναι ηγέτες ιμπεριαλιστικών κρατών και άλλοι πρωτακλασάτα στελέχη τους (Κομισιόν κλπ). Αυτούς, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναγορεύει σε κριτές, σε εγγυητές της λαϊκής βούλησης και τους υπενθυμίζει «την πλούσια δημοκρατική παράδοση» (sic)των χωρών τους, τονίζοντας ότι «έχουν μία κοινή κληρονομιά πολιτικών και δημοκρατικών παραδόσεων,
που πρέπει να γίνει σεβαστή»! Και όλα αυτά, για να θέσει υπόψη των ιμπεριαλιστών ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει εκλεγεί από το λαό και συνεπώς δε νομιμοποιείται «να δεσμεύσει τη χώρα και το λαό της για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές». Σημαιοφόρος, λοιπόν, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ της πάλης για να επανακάμψει... η δημοκρατία στην Ελλάδα, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα καλή διαγωγή απέναντι στους ιμπεριαλιστές συνεταίρους της ελληνικής αστικής τάξης.

Εκείνοι στους οποίους απευθύνεται, είναι τσακάλια των μονοπωλίων, υποστηρικτές των ΝΑΤΟικών πολέμων εναντίον της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και όλων των θηριωδιών που διαπράττουν τα κράτη τους. Ηγούνται στο μοίρασμα της λείας και προστατεύουν ως Ηρακλειδείς τα κέρδη του κεφαλαίου και τους νόμους που τα διασφαλίζουν. Εξαιτίας και των δύο, οι άνεργοι (23 εκατομμύρια) έχουν πλημμυρίσει την ΕΕ μαζί με τους φτωχούς (115 εκατομμύρια), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Είναι οι ίδιοι που συνηγορούν υπέρ της διεξαγωγής δεύτερων δημοψηφισμάτων, όταν τα πρώτα δεν τους βγαίνουν. Οι ίδιοι έχουν βάλει τις υπογραφές τους και στα διάφορα αντικομμουνιστικά μνημόνια της ΕΕ.
2.Σε ποιον κόσμο ζούνε άραγε οι της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή είναι η αστική δημοκρατία, την οποία παίρνουν υπό την προστασία τους. Τύποις δημοκρατία, της υποκρισίας, απ' έξω κούκλα (όποτε ντύνεται κούκλα) κι από μέσα πανούκλα. Είναι η δημοκρατία που κατοχυρώνει και με το Σύνταγμα την καπιταλιστική ιδιοκτησία, τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, η δημοκρατία που αντιμετωπίζει ως εχθρό τον εργάτη και το βιοπαλαιστή. Η δημοκρατία που έχει συστατικό της τους πράκτορες με τις κουκούλες που καίνε, καθώς και όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που διαρκώς θωρακίζονται όπλο της.
Βεβαίως, ουδέποτε οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απασχολήθηκαν με τις συνθήκες κάτεργου και τρομοκρατίας που κυριαρχεί στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, πέρα από το ότι βάζουν πλάτη και εκπρόσωποί τους σε συνδικάτα, μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, για να μένουν οι εργάτες υποταγμένοι στους εργοδότες.
Ο Αλ. Τσίπρας διαμαρτύρεται με την επιστολή του ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου «παρέχει μόνο τις ελάχιστες και μερικές φορές ακόμα και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες που διαπραγματεύεται εν κρυπτώ». Πρωτοφανές...
Οι ηγέτες της ΕΕ, στους οποίους απευθύνεται ο Αλ. Τσίπρας, τι το διαφορετικό κάνουν; Δεν ισχύει η μυστική διπλωματία στα κράτη - μέλη της λυκοσυμμαχίας; Πέρα από αυτό: Το τι έχουν συμφωνήσει κι αν ακόμα δεν είναι γνωστό τυπικά, είναι γνωστό σε όλους και μέχρι το μεδούλι. Δεν χρειάζονται οι πληροφορίες. Κόλαση για το λαό! Νέα κόλαση!...
Δεύτερον: Με άλλα προγράμματα εμφανίστηκαν προεκλογικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του; Η πραγματικότητα δεν είναι έτσι ακριβώς. Η πραγματικότητα είναι ότι πολλά από αυτά που γίνονται με τα μνημόνια υπήρχαν στα προγράμματα και των δύο, μόνο που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να τα δει. Και όταν το ΚΚΕ έλεγε πριν τις εκλογές του 2009 ότι έρχεται θύελλα όποιος από τους δύο κι αν γίνει κυβέρνηση, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σιωπούσε. Και ένα διάστημα μετά τις εκλογές έλεγε ότι πρέπει να δούμε αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της... Κι όμως, τα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περιείχαν και την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων και το παραπέρα χτύπημα του ασφαλιστικού συστήματος (αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση εργοδοτικών εισφορών κ.ά.) και την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και πολλά άλλα παρόμοια. Εκείνα που δεν περιείχαν ήταν τα επιπρόσθετα μέτρα που «προέκυψαν» με αφορμή και με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση, οπότε οι Ελληνες και ξένοι καπιταλιστές, από κοινού με τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βρήκαν την ευκαιρία να τα ψηφίσουν εκβιάζοντας το λαό.
Αλλά αν υποθέσουμε ότι η συγκυβέρνηση είχε ψηφιστεί από το λαό, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά; Δε γνωρίζουν άραγε με τι εκβιασμούς, ιδεολογική τρομοκρατία και πολλά άλλα μέσα τα αστικά κόμματα παίρνουν την ψήφο του λαού;
Αν βγαίνει κάποιο συμπέρασμα από αυτά που καταγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας, αυτό είναι η ανάγκη να επιβάλει ο λαός τη δική του εξουσία, κάτι που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως απεχθάνεται...
3. Ο Αλ. Τσίπρας καταγγέλλει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «είναι υπεύθυνα για την παρούσα οικονομική κατάσταση».
Για την παρούσα κατάσταση υπεύθυνο είναι το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τις κρίσεις, όπως τη σημερινή, που είναι κρίση καπιταλιστική και όχι κρίση χρέους, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ίδιο που λένε και η ΕΕ, ο ΣΕΒ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κ.ά. Και όσον αφορά το χρέος, ο λαός δε χρωστάει ούτε ένα ευρώ και όχι βέβαια ένα μέρος του χρέους, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (αν μπορούμε να μιλάμε για ευθύνη, αφού ασκούν ταξική πολιτική συνειδητά) βρίσκεται στο ότι με την πολιτική τους υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, η οποία έφερε την κρίση, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζουν πολιτική για να πληρώσει ο λαός την κρίση και το χρέος. Αυτή η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν άρχισε τα δύο τελευταία χρόνια, ήταν πάντα τέτοια, όμως ως σημείο αναφοράς στεκόμαστε τουλάχιστον από το Μάαστριχτ και δώθε. Ακριβώς γι' αυτό, το να είναι ένα κόμμα μόνο κατά των μνημονίων δε λέει τίποτα. Πρόκειται για θέση που επί της ουσίας αναζητά ένα... καλύτερο μνημόνιο. Αυτό κάνει η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και βλέπει ως ανάγκη να «αποκατασταθεί η κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη και συνεπώς η προοπτική της δημοσιονομικής εξυγίανσης», ενώ καταγγέλλει στην επιστολή «τις πολιτικές που έχουν αποδειχθεί καταστροφικές για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία».
Δεν είναι γενικά η κοινωνία που υφίσταται τις πολιτικές που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει. Η εργατική τάξη και πολλοί αυτοαπασχολούμενοι τις υφίστανται, ενώ υπέρ του κεφαλαίου παίρνονται μέτρα που αυξάνουν τις προϋποθέσεις να ισχυροποιηθεί μετά την κρίση. Το γεγονός ότι εξαιτίας της κρίσης καταστρέφεται και μέρος του κεφαλαίου (να γιατί είναι καπιταλιστική), αυτό ποσώς ενδιαφέρει.
Κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει στις συνθήκες του καπιταλισμού. Δεν μπορεί να επωφελούνται και τα μονοπώλια και οι εργαζόμενοι. Κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, όπως την εννοεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει επάνοδο στην προ κρίσης περίοδο. Δηλαδή στην καπιταλιστική ανάπτυξη που αυτή ακριβώς έφερε την κρίση. Με τη διαφορά ότι σήμερα και όταν θα κλείσει ο κύκλος της κρίσης, στο χώρο της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων θα έχουν απομείνει τα ερείπια που συσσωρεύονται σήμερα.
Κυρίαρχος θα είναι ο λαός μόνο όταν θα γίνει ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής. Οσο για την εξωτερική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, καλύτερο για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αν το είχε διαπιστώσει από τον καιρό του Μάαστριχτ και στη συνέχεια. Οι σχέσεις των κρατών εντός ΕΕ είναι ανισότιμες και δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά.
4. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται: «... σας γνωστοποιώ ότι ο ελληνικός λαός, μόλις αποκαταστήσει το δικαίωμά του να εκφράζει δημοκρατικά τη βούλησή του (...) πιθανότατα θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες στις οποίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνησή του».
Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό κατά την άποψη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Μη αναγνώριση των συμφωνιών από μία κυβέρνηση σημαίνει έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ. Και αυτό, είναι μεν θετικό εφόσον συνοδεύεται με τη λαϊκή εξουσία και με μονομερή διαγραφή του χρέους όπως λέει το ΚΚΕ, όμως είναι κάτι βασικό που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απεύχεται και μάλιστα κάνει ό,τι μπορεί για να μη συμβεί. 'Η μήπως θα χτυπάει το χέρι δυνατά στο τραπέζι για να τρομάξει τους ιμπεριαλιστές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου