Σελίδες

28 Φεβ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»: Νέα συμφωνία - Νέα δεινά για το λαό!


Στις συνέπειες του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων στους απόστρατους και στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση για την Εθνική Αμυνα» (ΚΕΘΑ) όπου ανάμεσα σε άλλα υπογραμμίζει:
Οι «εφαρμοστικοί νόμοι» της συμφωνίας άρχισαν ήδη να κατατίθενται στη Βουλή με «κατεπείγουσες διαδικασίες» και τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για το λαό, ούτε βέβαια για τους αποστράτους ή τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεθοδεύονται οι απολύσεις στο Δημόσιο, συνεχίζεται η συντριβή εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα, το πρόσθετο πετσόκομμα αποδοχών, δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία και κάθε κοινωνικής παροχής που ο λαός με αγώνες έχει κατακτήσει.
Οσοι επιτίθενται κατά του λαού μας με τις κατάπτυστες συμφωνίες και όσοι συμπράττουν από τους μέχρι σήμερα κυβερνώντες τη χώρα μας, είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια αυτή. Είναι οι ίδιοι, που αδιαφορούν για περισσότερους από ένα εκατομμύριο απελπισμένους ανέργους, που αυξάνονται με οδυνηρό ρυθμό, αδιαφορούν για τη ραγδαία αύξηση εκείνων των απελπισμένων που προστίθενται σ'
όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αδιαφορούν πλήρως, ενώ οι άστεγοι και τα συσσίτια όλο και πληθαίνουν!
Ολα αυτά αφορούν τον καθένα μας, τις οικογένειες, τους συγγενείς, τους φίλους το λαό μας. Η ανεργία και η φτώχεια μας αφορούν άμεσα, ακουμπούν και τα σπίτια τόσο των εν ενεργεία, όσο και των αποστράτων. Ο καιρός που κάποιοι, κακώς, μας αποκαλούσαν «προνομιούχους» και άλλοι, χωρίς να γνωρίζουν, τους πίστευαν, έχει περάσει. Εδώ και μήνες παρέχεται συσσίτιο από τις μονάδες σε χιλιάδες στελέχη χωρίς να έχουν υπηρεσία. Η αιτία είναι η ίδια που αφορά και τους άστεγους, δε χρειάζεται σχόλια!
Οι συντάξεις των αποστράτων μειώνονται ήδη από 25 έως 40%, τα μερίσματα από 20 έως και 50% και ανάλογα οι μισθοί των εν ενεργεία στελεχών. Και θα ακολουθήσουν ακόμα οδυνηρότερα, όπως άνετα μας πληροφορούν οι ίδιοι που ευθύνονται για την κατάντια.
Οι εν ενεργεία οι οποίοι υπέστησαν πρώτοι από όλους τις βάναυσες και άδικες περικοπές, είναι γνωστό ότι εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο καθώς συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων σε αυτούς, που πληρώνονται με τα λεγόμενα «ειδικά» μισθολόγια. Χρειαζόταν κάτι τέτοιο, διότι τους θεωρούν και τους θέλουν ως... «δεξί χέρι» του συστήματος, άφησαν λοιπόν για το τέλος το δικό τους «ειδικό» πετσόκομμα! Είναι ήδη δηλωμένο, ότι και το νέο«ειδικό» μισθολόγιο, όπως και το ενιαίο, στην ουσία θα περιέχουν νέο βούλιαγμα αποδοχών. Θα τις δικαιολογήσουν με τη γενική θέση πως η πατρίδα κινδυνεύει, άρα χρειάζεται συστράτευση, ενώ στο νου τους έχουν πως όλα γίνονται για τους τοκογλύφους, τους ασύδοτους εκμεταλλευτές μας, για τα κότερα, τις βίλες, τα ιδιωτικά τους αεροσκάφη, για το κράτημα στην εξουσία των ίδιων...
Οι απόστρατοι τελευταία έχουν κάνει νέα οργανωτικά βήματα, συνειδητοποιώντας ότι οι Ενώσεις Αποστράτων του υπουργείου δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους. Νέοι σύλλογοι πρόσθεσαν νέες δυνάμεις στους αγώνες των παλαιοτέρων. Με επιμονή ψάχνουν τρόπους, να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν σε βάρος τους. Ασυνήθιστοι σε μορφές αγώνα που η νομοθεσία απαγορεύει όσο υπηρετούν, δε διστάζουν πλέον να κατέβουν και στους δρόμους, να σηκώσουν πανό, να δεχτούν χειροκροτήματα, αλλά και δακρυγόνα! Κατεβαίνουν στους δρόμους συγκροτημένοι ή ανεξάρτητα ενωμένοι με τον υπόλοιπο λαό! Δέχονται μαζί του τη βία της κρατικής καταστολής! Παρακολουθούν τη δραστηριότητα των γνωστών αγνώστων προβοκατόρων! Αντιλαμβάνονται αλλά και γνωρίζουν για την ύπαρξη επιτελικών σχεδίων προς αντιμετώπιση του πλήθους! Αντιλαμβάνονται το ρόλο κάποιων Μέσων Ενημέρωσης.
Οι απόστρατοι έχουμε πεισθεί πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος διεκδίκησης! Ούτε οι επιστολές, ούτε οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη θα ανακόψουν τη λαίλαπα.
Στους δρόμους λοιπόν, ανεξάρτητα από μπλε, πράσινες ή τρίχρωμες κυβερνήσεις, μαζί με τον υπόλοιπο λαό, του οποίου είμαστε μέρος. Ας ξεφύγουμε από δεσμεύσεις, νοοτροπίες και αγκυλώσεις, που μας θέλουν τους στρατιωτικούς έξω, υπεράνω, ή απέναντι στο λαό. Ο λαός μάς θέλει μαζί του! Τ' αδέλφια, τα παιδιά και οι φίλοι μας είναι κι αυτοί εκεί, μέσα στο λαό που κατεβαίνει στους δρόμους για να βρει το δίκιο, που μας κλέβουν!
Τα στελέχη που βρίσκονται στην ενέργεια, ας αφουγκράζονται τη φωνή του λαού, που παλεύει και για τα δικά τους δικαιώματα και ανάγκες, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλο ρόλο, που τους θέλει έξω ή και απέναντι στο Λαό!

1 σχόλιο:

  1. Οσο κι άν ο στρατός αποτελεί κομμάτι του αστικού κράτους και των μηχανισμών του, εν τούτοις αυτοί που τον απαρτίζουν και τον συγκροτούν προέρχονται από τα λαό και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του. Επομένως, αναπόφευκτα βιώνουν τα ίδια προβλήματα, τις αγωνίες και τα βάσανα με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό, όταν μάλιστα και οι ίδιοι, ως εργαζόμενοι, υφίστανται τις ίδιες αντιλαϊκές συνέπειες με όλα τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, που εξαθλιώνονται καθημερινά. Ακόμη εντονότερα πρέπει να βιώνουν τα ζητήματα που αφορούν την Πατρίδα και πώς τα εννούν στην πράξη και για την ...τσέπη τους οι πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό, καθώς και οι εξαγορασμένες ηγεσίες τους, που μετέχουν στις παραγγελίες των πολεμικών εξοπλισμών και στις αφανείς μα πασίγνωστες μίζες που σουφρώνουν ως αντίτιμο των γαλονιών και των αξιωμάτων τους...
    Εκείνοι λοιπόν οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, που αντιλαμβάνονται τον ρόλο που τους επιφυλάσσει το αστικό κράτος, καθώς και ότι η Πατρίδα που έχουν στην καρδιά τους και ονειρεύονται δεν έχει καμιά σχέση με την "πατρίδα" των κεφαλαιοκρατών και των υπηρετών τους, αυτοί εξ αντικειμένου μπορούν και πρέπει να συμπορευτούν με το λαό και την οργανωμένη πολιτική του πρωτοπορία, το τιμημένο ΚΚΕ, για την ανατροπή της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών και την εγκαθίδρυση της εξουσίας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, η οποία συνολικά θα αναγεννήσει την Πατρίδα των εργαζομένων και όχι των παράσιτων των κεφαλαιοκρατών, για να την καταστήσει πραγματικά περήφανη, λεύτερη, δημοκρατική και ανεξάρτητη.
    Λαός (και στρατός) ενωμένος, ποτέ νικημένος
    VENCEREMOS
    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή