Σελίδες

11 Φεβ 2012

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Την ίδια στιγμή που ο λαός κυριολεκτικά συνθλίβεται από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, οι δημοσιογράφοι των αστικών ΜΜΕ έχουν το θράσος να κατηγορούν τους εργάτες ότι ευθύνονται γι' αυτή την κατάσταση. 
Ο Α. Πορτοσάλτε χτες στο ΣΚΑΪ σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο κόσμος είναι εξοργισμένος από τα μέτρα, είπε:
«Δεν τους είδα εξοργισμένους όταν σας ζητούσαν χρήματα και τα οποία τους τα δίνατε κύριε Λοβέρδο, δεν σας είδα τότε. (...) θέλω να πω ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα, δεν μπορεί να έχεις τζάμπα λεωφορεία, να έχεις ΔΕΚΟ με τέτοιο κανονισμό εργασίας, μπορείς;»
Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο. 
Νοιάζεται μόνο για τους καπιταλιστές. 

Θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στο λαό που - όπως ισχυρίζονται - τόσα χρόνια ήταν βολεμένος. Μόνο που και τα προηγούμενα χρόνια, όσα είχαν κερδίσει οι εργάτες, τα είχαν κερδίσει με αγώνες και αίμα. Και ήταν μόνο ένα μικρό μέρος από τον πλούτο που παράγουν. Τώρα τους τα παίρνουν πίσω. Και πρέπει να παλέψουν ξανά για να τα κερδίσουν. 
Αυτούς τους αγώνες φοβούνται, τους οργανωμένους ταξικούς αγώνες και επιχειρούν να ρίξουν ευθύνες και να καλλιεργήσουν ηττοπάθεια. 
Πράγματι, στον καπιταλισμό, που για να ζήσει τρώει διαρκώς από τις σάρκες της εργατικής τάξης, δεν μπορείς να τα έχεις όλα, όπως λέει ο δημοσιογράφος της αστικής τάξης. 
Για την ακρίβεια, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης δεν αφήνουν τον εργάτη και την οικογένειά του να έχει απολύτως τίποτα. Κι ό,τι έχει του τα παίρνουν. Του παίρνουν το μισθό, τη σύνταξη, το σπίτι, το χωράφι, τα πάντα.
Γι' αυτό οι εργάτες με τους συμμάχους τους πρέπει να παλέψουν τώρα για να σταματήσουν την επέλαση του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης. 
Πρέπει να παλέψουν με στόχο έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για τον ίδιο το λαό, για την ανατροπή της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος, για Λαϊκή Εξουσία - Λαϊκή Οικονομία που θα τους εξασφαλίζει δουλειά, στέγη, διατροφή, Υγεία, Πρόνοια, μόρφωση, ελεύθερο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου