Σελίδες

28 Φεβ 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προκλητικές δηλώσεις Γιούνκερ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον Γιούνκερ για τις προκλητικές δηλώσεις του και τον εκβιασμό σε βάρος του ελληνικού λαού και καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να απαντήσουν όπως αξίζει στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και στα μαντρόσκυλά της, με τον αγώνα και την ψήφο τους.

Το γεγονός ότι ο Γιούνκερ απειλεί το λαό με χρεοκοπία αν δεν ψηφίσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας, αποτελεί ιταμή προσπάθεια τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων. 

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια αναβολής των εκλογών
από το αμέσως επόμενο διάστημα, για να διασφαλίσουν την ψήφιση νέα αντιλαϊκών μέτρων και για να διαμορφώσουν προϋποθέσεις κατασκευής κυβέρνησης της αρεσκείας τους μετά τις εκλογές. 
Για όλα είναι ικανοί.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η δημοκρατία της. Αυτή είναι Ευρωπαϊκή Ένωση της δήθεν αλληλεγγύης: Συμμορία του κεφαλαίου εναντίον όλων των λαών της Ευρώπης.

Για να μην τον ισοπεδώσουν, μία επιλογή έχει ο λαός και στις εκλογές: Να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στα αστικά κόμματα και στα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», υπερψηφίζοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ. 
Θα δυναμώσει και με την ψήφο το κόμμα που καλεί το λαό σε πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους. 
Όσο πιο αδύναμοι αυτοί, τόσο πιο ισχυρός ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου