Σελίδες

23 Φεβ 2012

Υποκριτές που χτυπούν πισώπλατα τους χαλυβουργούς

Επιμένουν να σπιλώνουν τον αγώνα των χαλυβουργών οι διάφορες ομάδες που έπιασαν δουλειά, δήθεν «ενοχλημένες» από την προσπάθεια της «Χρυσής Αυγής» να το παίξει φίλος των χαλυβουργών. 
Κι επιλέγουν, σε μια περίοδο που η εργοδοσία κλιμακώνει τις προκλήσεις και την επιθετικότητά της, να εξαπολύουν επίθεση στους χαλυβουργούς και το σωματείο τους, στο ΠΑΜΕ, στο ΚΚΕ για τη δράση τους υπέρ των χαλυβουργών, προσφέροντας έτσι ανοιχτή στήριξη στον Μάνεση. 
Ετσι, η χτεσινή «Αυγή» βλέπει ότι είναι «έκθετοι το ΚΚΕ
και η διοίκηση του σωματείου των χαλυβουργών» και ενοχλείται επειδή το σωματείο ξεμπρόστιασε με ανακοίνωσή του όλους μα όλους όσοι φορούν τη προβιά του «αλληλέγγυου» (αυτό κάνει και η «Χρυσή Αυγή»), ή του «επαναστάτη» σαν κάτι «αντιεξουσιαστές», τη ΣΕΚ ή το δήθεν επαναστατικό «Ξεκίνημα» και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βγαίνουν και σπιλώνουν τον αγώνα των απεργών. 
Κάτι τέτοιοι είναι κι αυτοί, που τις τελευταίες μέρες τρέχουν να πουν ότι πρέπει να σταματήσει η ταξική αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς. Γιατί ενοχλείται η «Αυγή» από το ξεμπρόστιασμα τέτοιων δυνάμεων;
Αποκαλυπτική είναι όμως και η νέα παρέμβαση που έκανε το «Ξεκίνημα»: Δυναμώνοντας τη συκοφάντηση της απεργίας και συνεχίζοντας την επίθεση στο ΚΚΕ διαπιστώνει ότι «ο σταλινισμός ιστορικά υποτιμά τον κίνδυνο του φασισμού». Φτάνει, μάλιστα, να φορτώσει στο ΚΚ Γερμανίας την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία! Είναι ανιστόρητοι; Δεν έχουν διαβάσει τίποτα; Δεν ξέρουν ότι η σοσιαλδημοκρατία της Γερμανίας ήταν η βασική πολιτική δύναμη που σχεδιασμένα ανέδειξε τους ναζιστές στην κυβέρνηση; 
Οχι. Απλά: αναπαράγουν συνειδητά την κυρίαρχη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, καλλιεργώντας συνειρμούς για την ταύτιση κομμουνισμού - ναζισμού, επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο το ρόλο τους ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου