Σελίδες

19 Φεβ 2012

Η Αυτόνομη Παρέμβαση τρέχει ξανά ... να εξωραΐσει ΓΣΕΕ - κυβέρνηση


Για μια ακόμη φορά, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» του ΣΥΝ, δίνει τα ρέστα της και σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους για το ρόλο της ΓΣΕΕ, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, με ανακοίνωσή της για την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.
Αναφέρει, λοιπόν, ότι «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσχωρώντας στη συζήτηση, στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, έχει σοβαρές ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη και καλείται σήμερα αντί να επιλέγει μια στάση σιωπής και αναμονής να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες»! Μα ίσα - ίσα, η ΓΣΕΕ μόνο στάση σιωπής και αναμονής δεν έχει επιλέξει. Αντιθέτως, με τις πράξεις της και τις πρωτοβουλίες της, όπως και με την ίδια τη συμμετοχή της στο «διάλογο», παίρνει ενεργό μέρος στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης, που ξεδιπλώνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Αλλά η «Αυτόνομη Παρέμβαση» δε μένει εκεί. «Εγκαλεί» την ηγεσία του υπουργείου
Εργασίας γιατί ...«προέρχεται από τα συνδικάτα και αντί να υπερασπίζεται ως όφειλε βασικά αιτήματα και δικαιώματα του συνδικαλιστικού κινήματος, έχει μετατραπεί σε βασικό πυλώνα που οργανώνει την ανατροπή όλων των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους». Αυτό κι αν είναι σκέτη πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους! Τι μας λένε δηλαδή; Οτι δήθεν οι υπουργοί μιας τέτοιας κυβέρνησης συνεργασίας, που μοναδικό στόχο έχει να χτυπήσει τα εργατικά δικαιώματα, μπορεί να ...υπερασπιστούν τις εργατικές κατακτήσεις! Πρόκειται για την απόλυτη παραπλάνηση των εργαζομένων και έχουν τεράστιες ευθύνες που σπέρνουν τέτοιες αυταπάτες στους εργάτες.
Και συνεχίζουν, λέγοντας ότι «οι αυτόκλητοι σωτήρες της χώρας», με τη «δανειακή σύμβαση, συμφώνησαν την κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, όχι στα πλαίσια ενός σχεδίου για τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, όπως προσχηματικά υποστήριζαν μέχρι χθες, αλλά στη γραμμή εξαφάνισης κάθε παροχής και έργου που έχει αναφορά σε κοινωνικές πολιτικές και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα».
Αλήθεια, θα μπορούσε μια συμφωνία που καθορίζεται από τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της προστασίας των κεφαλαιοκρατών και δανειστών να είναι διαφορετική; Σήμερα, «εξορθολογισμός της Δημόσιας Διοίκησης» υπέρ του λαού και των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνει. Ο μόνος «εξορθολογισμός» που μπορεί σήμερα να γίνει σε επίπεδο Δημόσιας Διοίκησης (δηλαδή, κρατικής μηχανής) θα είναι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων. Είναι αλήθεια, πάντως, πως μόνο οι οπορτουνιστές θα μπορούσαν να πιστεύουν πως μπορεί να γίνει «καλός» εξορθολογισμός της Δημόσιας Διοίκησης στις σημερινές συνθήκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου