Σελίδες

14 Φεβ 2012

Κρατική προβοκάτσια, με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις καταστολής και τους κουκουλοφόρους


Οταν το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» σε κάθε προβοκατόρικη δράση ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα αποκάλυπταν ότι είναι οργανωμένο σχέδιο προβοκατόρων σε οργανική σύνδεση με μηχανισμούς του κράτους για την καταστολή του λαϊκού κινήματος, ότι οι πυρήνες των κουκουλοφόρων έχουν σχέση με κρατικές υπηρεσίες και μηχανισμούς, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι τα οργανωμένα αυτά σχέδια χρειάζονται εκπαίδευση και ανάλογο εξοπλισμό που μόνο σχέση με κράτος δείχνουν, αστικά επιτελεία και ΜΜΕ μάς κατηγορούσαν για συνωμοσιολογία. Τώρα, μετά τις φωτιές στην Αθήνα, μιλούν για οργανωμένο σχέδιο και κάποιοι για προβοκάτσια. Τα γεγονότα στην Αθήνα, όπως χτύπημα των διαδηλώσεων και φωτιές, είναι κρατική προβοκάτσια για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, να συκοφαντηθεί ο αγώνας ρήξης και ανατροπής με την αξιοποίηση των κουκουλοφόρων, των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, ακροδεξιών συμμοριών,
μπράβων της νύχτας κ.λπ. Οι φωτιές που έβαλαν σε κτίρια στην Αθήνα, καταστρέφοντας ταυτόχρονα κτίρια και σε άλλες πόλεις, η οργάνωση και εκτέλεση του σχεδίου, η άμεση και σε δευτερόλεπτα εξάπλωση της φωτιάς στα κτίρια έτσι που να δυσκολεύει σημαντικά το σβήσιμό της, δείχνει καλά εκπαιδευμένους ανθρώπους, ενώ η επιδίωξη του Χρ. Παπουτσή να αποδώσει σε διαδηλωτές την προβοκάτσια υπονοώντας το ΚΚΕ, αλλά και του δήμαρχου Αθήνας να εμπλέξει το ΚΚΕ (άτιμη προπαγάνδα), δεν μπορεί να συγκαλύψει ότι η προβοκάτσια είναι κρατική και το σχέδιο έτοιμο από καιρό. Απλά προετοίμαζαν τις λαϊκές συνειδήσεις με την προπαγάνδα περί εμφυλίου, περί χαοτικών καταστάσεων κ.λπ. Τέλος, τι συζήτησαν Χρ. Παπουτσής - πρωθυπουργός για την έκθεση της ΕΥΠ και το ενδεχόμενο «κοινωνικών εντάσεων», αμέσως μετά το Υπουργικό Συμβούλιο για το μνημόνιο την περασμένη Πέμπτη; Μέτρα καταστολής των εργατικών κινητοποιήσεων; Και με ποια αφορμή; Τι ετοίμαζαν;

    Οργανωμένη προβοκάτσια οι πυρκαγιές
Ολα επιβεβαιώνουν ότι ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας. 
Αυτό που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις καταστολής και τους κουκουλοφόρους, ήταν ένα σχέδιο που μπήκε σε εφαρμογή από τις 5.30 το απόγευμα με στόχο να διαλυθούν οι χιλιάδες και χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας.
Υπάρχουν τα εξής δεδομένα:
  • Το μπαράζ των πυρκαγιών και των καταστροφών σε κτίρια εξελίχθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα, Πάτρα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Ηράκλειο.
  • Σχεδόν ταυτόχρονα μπήκαν φωτιές σε δεκάδες κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.
  • Ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων κατήγγειλαν πως όταν ομάδες κουκουλοφόρων έφτασαν μπροστά στα καταστήματά τους απαίτησαν χρήματα. Στη συνέχεια περίμεναν ο κόσμος να βγει έξω και μετά έβαζαν φωτιά.
  • Την ώρα που φλέγονταν τα κτίρια, ομάδες κουκουλοφόρων είχαν στήσει ακόμα και οδοφράγματα και εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά οχήματα να σβήσουν τις φωτιές.
Αυτά δείχνουν ότι το σχέδιο ήταν οργανωμένο. Και είχαν την απόλυτη ψυχραιμία να ολοκληρώσουν το καλά προμελετημένο σχέδιο. Εχει ιδιαίτερη σημασία να παραθέσουμε τα εξής:
Ομάδες κουκουλοφόρων, όταν βρέθηκαν γύρω στις 6.30 το απόγευμα στην οδό Κοραή και συγκεκριμένα μπροστά από τον κινηματογράφο «ΑΣΤΥ» και το καφέ «ΣΤΑΡΜΠΑΚΣ», επιτέθηκαν στα καταστήματα ζητώντας ταυτόχρονα χρήματα για να μην τα καταστρέψουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους δόθηκαν χρήματα. Οι κουκουλοφόροι αμέσως μετά κάλεσαν τους θαμώνες του καφέ «ΣΤΑΡΜΠΑΚΣ» να βγουν έξω. «Βγείτε έξω τώρα γιατί αλλιώς θα σας κάψουμε ζωντανούς», τους φώναζαν. Και αφού βγήκαν έξω, στη συνέχεια το πυρπόλησαν, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.
Στον κινηματογράφο «ΑΣΤΥ», οι κουκουλοφόροι έριξαν βόμβες «μολότοφ» στην είσοδο όπου προκλήθηκαν ζημιές και στη συνέχεια προσπάθησαν να μπουν μέσα. Εκείνη την ώρα είχε προβολή ταινίας και με τον κόσμο να είναι μέσα στην αίθουσα. Χάρη στις προσπάθειες του υπεύθυνου και των εργαζομένων η απόπειρα αυτή αναχαιτίστηκε. Οπως δήλωσε σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου, «το περιστατικό έγινε γύρω στις 18.30. Κατέβηκαν κουκουλοφόροι στον κινηματογράφο και μας ζήτησαν λεφτά για να μην μας κάψουν. Οχι μόνο σε μας, αλλά και σε άλλα μαγαζιά που ήταν ανοιχτά».
Στην τράπεζα «ΑΛΦΑ» στην Πανεπιστημίου βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης των κουκουλοφόρων τέσσερις εργαζόμενοι οι οποίοι πρόλαβαν κι έφυγαν πριν παραδοθεί το κτίριο στις φλόγες από την εκτόξευση «μολότοφ».
Συνολικά, 170 επιχειρήσεις και καταστήματα επλήγησαν από τα χτεσινά επεισόδια, σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν ειδικά κλιμάκια του ΕΒΕΑ. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν και εννέα ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για το διώροφο διατηρητέο κτίριο όπου στεγάζονται οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων», το Μέγαρο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το Μέγαρο Νικολούδη, το πενταώροφο κτίριο στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου, το συγκρότημα διατηρητέων στην οδό Σταδίου 6-8, τριώροφο διατηρητέο στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Κακουργιοδικείου και τετραώροφο διατηρητέο στην Ερμού 66.

Αποκαλύπτονται
-Δημοσιογράφος:Υπήρχαν προβοκάτορες;
-Δ. Φωτόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων:Πάντα υπάρχουν...
-Δημοσιογράφος:...σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ;
-Δ. Φωτόπουλος:Δεν το γνωρίζω αυτό... Πάντως, η λειτουργία χτες αυτό καταδεικνύει... Και τα πρώτα φυσουνιάσματα δεν ερχόντουσαν από μπροστά, αλλά από πίσω. Δεν ξέραμε από πού μας έρχονταν τα χημικά. Γνωρίζω ότι και από άλλες πηγές πέραν από τους συναδέλφους μου χρησιμοποιήθηκαν τέτοιου είδους υλικά.
Αυτός ο διάλογος έγινε χτες σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ και είναι άκρως αποκαλυπτικός. Και για το πώς και με ποιους λειτουργούν οι προβοκάτορες κουκουλοφόροι. Και για το ότι οι προβοκάτορες έχουν αντίστοιχο εξοπλισμό με τους αστυνομικούς, όπως υπαινίσσεται ο Δ. Φωτόπουλος. Πού τον βρίσκουν; Ποιος τους προμηθεύει; Οτι είναι εξοπλισμένοι φάνηκε και από τον περασμένο Οκτώβρη, όταν οι κουκουλοφόροι έκαναν δολοφονική επίθεση σε βάρος διαδηλωτών και του ΠΑΜΕ, με εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις καταστολής. Δικοί τους είναι οι κουκουλοφόροι, μηχανισμοί ντόπιοι και ξένοι τούς αξιοποιούν για να χτυπήσουν το κίνημα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ρίχνει ευθύνες στους διαδηλωτές
Την ευθύνη για το οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας επιχειρεί να ρίξει στους διαδηλωτές η κυβέρνηση
Την ευθύνη σε διαδηλωτές (σ.σ. έτσι «βάφτισε» τους κουκουλοφόρους που έκαιγαν κτίρια) έριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής για το γεγονός ότι δεν μπορούσαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής να προσεγγίσουν κτίρια και να σβήσουν τις φωτιές. «Σε όλες τις φωτιές όταν επιχειρούσε η Πυροσβεστική να επέμβει συναντούσε αντίσταση από συγκεκριμένους διαδηλωτές, οι οποίοι μάλιστα επιτίθεντο εναντίον στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος», είπε συγκεκριμένα προχτές αργά το βράδυ και ενώ το οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας ήταν σε εξέλιξη. Και μπορεί να αναφέρθηκε σε «συγκεκριμένους» αλλά τι υπαινίσσεται; Οτι αυτοί που έκαιγαν τα κτίρια ήταν διαδηλωτές που όπως και οι υπόλοιποι διαδηλωτές αντιδρούσαν στο νέο μνημόνιο και στα αντιλαϊκά μέτρα, όταν έγιναν όλοι μάρτυρες ενός προβοκατόρικου σχεδίου, για να διαλυθούν οι διαδηλωτές και να μην τούς επιτραπεί να φτάσουν στο Σύνταγμα; `Η όταν στη Θεσσαλονίκη στην οδό Μητροπόλεως, υπάρχει καταγεγραμμένο στιγμιότυπο σε βίντεο που δείχνει το εξής: δυνάμεις των ΜΑΤ να ρίχνουν πισώπλατα χημικά σε διαδηλωτές που προχωρούν στο δρόμο.
Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο υπουργός επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και, στην ουσία, κάνουν δηλώσεις ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα. Αυτός είναι ο εχθρός τους, γι' αυτό επιχειρούν να το χτυπήσουν και στήνουν προβοκάτσιες. Αυτό έγινε προχτές. Υλοποιήθηκε ένα οργανωμένο σχέδιο από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και τους κουκουλοφόρους που ανήκουν στους μηχανισμούς τους, για να διαλύσουν τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις.
Οσο για τους κουκουλοφόρους, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της ξέρουν πολύ καλά ότι, αντικειμενικά, η δράση τους λειτουργεί συμπληρωματικά στις κρατικές δυνάμεις καταστολής. Τροφοδοτούν την προβοκάτσια, την κρατική βία και τρομοκρατία. Δίνουν το πρόσχημα, για να χτυπηθεί το κίνημα, ενώ μηχανισμοί (ντόπιοι και ξένοι) αξιοποιούν τη δράση των κουκουλοφόρων για να το τσακίσουν. Και ας μην προσπαθούν να ξεγελάσουν. Εχει αποκαλυφθεί πολλές φορές ο ρόλος τους. Δικοί τους είναι. Και ας μην προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στον εργατόκοσμο που διαδηλώνει. Ο λαός θα τους δώσει την απάντηση που πρέπει ό,τι κι αν μεθοδεύουν. Αυτό αποδείχτηκε και προχτές που οι διαδηλωτές έμειναν στη θέση τους για πάνω από 6 ώρες και ενώ οι δυνάμεις καταστολής και οι κουκουλοφόροι είχαν μετατρέψει το κέντρο σε θάλαμο αερίων.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά από χτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, με αφορμή τα επεισόδια, έκανε λόγο «για ανευθυνότητα στη σκέψη και δράση ορισμένων» και συμπλήρωσε: «Ολοι εκείνοι που καταδικάζουν ή σχολιάζουν τις καταστροφές εκ των υστέρων, καλά θα κάνουν να απευθύνουν μηνύματα προληπτικά. Ολους εκείνους που έσπευσαν ακόμα και πριν τελειώσουν οι επιχειρήσεις και οι συγκρούσεις, να καταδικάσουν, να είχαν προβλέψει και να είχαν ζητήσει από όλους αυτοσυγκράτηση». Για ποια «πρόληψη» και «αυτοσυγκράτηση» μιλά; Δικοί τους αστοί δημοσιολόγοι και δημοσιογράφοι βγαίνουν και λένε ξεκάθαρα ότι: «Ηξεραν (σ.σ. η κυβέρνηση) για τα επεισόδια και δεν έκαναν τίποτα». Από πού ήξεραν; Μήπως γνώριζαν ποιοι ακριβώς μηχανισμοί θα δράσουν για να τσακιστεί το εργατικό λαϊκό κίνημα; Μήπως αυτά συζητούσαν και σχεδίαζαν μέρες πριν;
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Θέλει περιορισμό διαδηλώσεων με πρόσχημα τις προβοκάτσιες
Για θέμα περιορισμού των διαδηλώσεων αλλά και δικαιολόγηση της εκτεταμένης χρήσης χημικών ενάντια σε διαδηλωτές, έκανε λόγο χτες ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Παπαγιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τα προχτεσινά γεγονότα. Οσον αφορά τη χρήση χημικών ανέφερε πως «μπορεί να μην έγινε λελογισμένη χρήση χημικών λόγω της κατάστασης», αλλά κατά τη διάρκεια επεισοδίων είναι «μονόδρομος η χρήση τους». Για ποιο μονόδρομο μιλούν; Προχτές, έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών εντελώς αναίτια λίγο πριν τις 5.30 και στη συνέχεια μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε θάλαμο αερίων, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων που διαδήλωναν. Και μετά από αυτό, έχουν το θράσος να λένε ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν...
Δείγμα των προθέσεων των αρχών, που στοχοποιούν με διάφορους τρόπους τις εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις, είναι πως αναφέρθηκε στο γεγονός πως «η άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι πρέπει να έχει προστασία. Χρειάζεται περιφρούρηση. Ισως χρειάζεται να θεσπίσει νόμους η πολιτεία γι' αυτό, μέσα από κοινωνικό διάλογο» και γενικά και αόριστα μίλησε για αυτοπεριφρούρηση. Ακόμα, ειπώθηκε ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα (σ.σ. αν και εκείνη την ώρα ήδη συμπληρωνόταν περίπου μισή ώρα από την πρώτη αναίτια επίθεση των ΜΑΤ), ενώ η πρώτη κλήση για πυρκαγιές ήταν στις 19.37 στο κτίριο της ALPHA BANK στην οδό Πανεπιστημίου (σ.σ. ήδη είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές σε κτίριο της οδού Σταδίου και σε τράπεζα και καφετέρια στην Κοραή).
Ακόμα, ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν πληροφόρηση από την Αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ και την Ασφάλεια για το τι πρόκειται να συμβεί. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επισήμανε πως «διάφορες μικρές ομάδες παρείσφρησαν σε μεγάλο όγκο διαδηλωτών και επιδόθηκαν σε παντός είδους καταστροφές και λεηλασίες, αλλά και σε λυσσώδεις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών». Παράλληλα, «αντέκρουσε» τόσο το επιχείρημα για την παρουσία και δράση παρακρατικών και προβοκατόρων κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και επεισοδίων, όσο και τις καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών. Τους διαψεύδουν τα ίδια τα γεγονότα.
Ακόμα, ανέφερε πως «έχει γίνει πολύς λόγος για προβοκάτορες και παρακρατικούς από πλευράς της Αστυνομίας που συμμετέχουν ή υποβοηθούν διάφορους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων», αλλά δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο... Ομως, εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν ντοκουμέντα που έχουν δημοσιοποιηθεί και αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Ο Ν. Παπαγιαννόπουλος υπογράμμισε πως δεν είναι ικανοποιημένος από το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς αν και δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής μεν, υπήρξαν τόσες κατεστραμμένες περιουσίες.
Αναφέρθηκε στο περιστατικό του Δημαρχείου της Αθήνας και στη σύλληψη του Ν. Σκυφτούλη λέγοντας πως «υπήρξε καταγγελία για 15 άτομα υπό τον Σκυφτούλη που μπήκαν στο Δημαρχείο από την πίσω πόρτα. Δεν ξέραμε τι ήθελαν να κάνουν εκεί. Στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα».
Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Μπονάτσος, είπε πως «χρησιμοποιήσαμε το σύνολο των δυνάμεων της Αττικής και με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ. προσεγγίζαμε τις πυρκαγιές». Επίσης, είπε πως αρκετοί πυροσβέστες δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους και πως δύο άνδρες του Σώματος τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο έχοντας ο ένας σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και ο άλλος σπασμένα πλευρά.
Να σημειωθεί πως ο Π. Μπονάτσος άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις χτεσινές πυρκαγιές και, όπως είπε, διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθεί αν οι πυρκαγιές ξεκίνησαν από εμπρησμό από αγνώστους ή από άλλους λόγους.
  • Την επέμβαση του εισαγγελέα, για τη ρίψη επικίνδυνων χημικών ουσιών στην προχθεσινή διαδήλωση, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Και κάνει λόγο για καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν χημικά που περιείχαν την ουσία CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με χτεσινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας, προχτές μεταφέρθηκαν 85 συνολικά τραυματίες στα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία».

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/2/12, 11:36 π.μ.

    Μετά τη δημόσια αναφορά του συνδικαλιστή της Αστυνομίας, του κ. Φωτόπουλου, χτες στη ΝΕΤ, ότι
    «αφήσαμε το έγκλημα και
    ασχολούμαστε με τις διαδηλώσεις»,
    τα σχόλια, προφανώς, περιττεύουν.
    Πολύ, δε, περισσότερο αν συνδυαστεί με τις γνωστές σε όλους πια εικόνες «συνεργασίας» του ένστολου κράτους με το κουκουλοφόρο παρακράτος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/12, 12:39 μ.μ.

    Και βεβαια αν δεν είχαμε προχθες το μεγαλύτερο και δυναμικότερο συλλαλητηριο όλων των τελευταίων 40 χρόνων που έπρεπε να εξαφανιστεί από τα δελτία ειδήσεων πάση θυσία (όπως κι έγινε) ούτε οι προβοκατορες θα έπαιζαν μπάλα ανενόχλητοι όπως είδαμε.
    Ο λαός οργανώνεται και θα τους συντρίψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/2/12, 10:08 μ.μ.

    Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ δεν Φοράει κουκούλα, γιατί δεν έχει τιποτε να κρύψει.
    ΑΛΗΘΕΙΑ , οι περιβοητοι "κουκουλοφόροι" τι έχουν να κρύψουν ???
    Γιατί κρύβονται πίσω απο μία κουκούλα??
    ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ κρυμένοι, στην ανωνυμία???
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ :ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΤΣΙΡΑΚΙΑ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ..
    ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ , ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ.
    ΜΟΝΟ Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ, Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΩΔΥΝΟ, ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ, ΔΗΜΟΣΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή