Σελίδες

4 Φεβ 2012

Αναλαμβάνουν και βρώμικους ρόλους ...



Είχαμε προειδοποιήσει ότι με αφορμή την αίτηση της «Τυποεκδοτικής» για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, ως έσχατο μέτρο άμυνας απέναντι στην κρίση, τον οξύτατο ανταγωνισμό και την συνεχή επίθεση για πολιτικούς λόγους, προκειμένου να μπορεί να εκδίδεται ο «Ριζοσπάστης» τα άλλα έντυπα και βιβλία για την ιδεολογικοπολιτική δράση του Κόμματος, θα κλιμακωθεί ο βρώμικος πόλεμος ενάντια στο ΚΚΕ. 
Ετσι τη σκυτάλη, μετά τις «αυριανικού τύπου» αντικομμουνιστικές αθλιότητες διαφόρων, πήρε χθες η εφημερίδα «Δημοκρατία» και ένας Π. Λιάκος. 
Τι γράφει; «Συνέπεια λόγων και έργων. Το κόμμα εφαρμόζει τους νόμους της κυβέρνησης για να δείξει πόσο άδικοι είναι». 
Βρώμικη προπαγάνδα ποιος ξέρει ποιων επιτελείων... 
Ετσι με μια φωτογραφία μοντάζ που εμφανίζει έναν ένοπλο αστυνομικό ανάμεσα σε σφυροδρέπανα και τον εξυπνακίστικο τίτλο «99 λόγοι για να ψηφίσω ΚΚΕ», απευθύνεται στους «τίμιους» αναγνώστες κάνοντας ρεπορτάζ της πιο άτιμης δημοσιογραφίας ενάντια στο ΚΚΕ. 
Αποσιωπά εντελώς το γεγονός ότι και η «Τυποεκδοτική» και το ΚΚΕ με ανακοινώσεις τους έχουν τοποθετηθεί στο θέμα και δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο περιεχόμενο των ανακοινώσεων και ας έκανε κριτική σ' αυτά. 
Γιατί δεν το κάνει; 
Μα γιατί θα του ήταν δύσκολο να στήσει την αντικομμουνιστική αθλιότητα που έστησε. Τέτοια «δημοκρατία», «όνομα και πράμα». Και αφού αναφέρεται επιλεκτικά στην τοποθέτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, και ειρωνικά ταυτόχρονα, «πάνω που είχαμε αποστηθίσει την εμπνευσμένη ομιλία», αφήνει διάφορα υπονοούμενα ταύτισης του ΚΚΕ με τους καπιταλιστές. 
Τους το έχουμε ξαναπεί. 
Ξέρουμε το ρόλο και τα κίνητρα όσων παίζουν σε αυτό το παιχνίδι κατασυκοφάντησης. 
Είναι η προσπάθεια, επιστρατεύοντας ψεύδη και παραπληροφόρηση, να εδραιωθεί η αντίληψη «ότι όλοι ίδιοι είναι». 
Ξέρουμε πως κάποια αστικά ΜΜΕ αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά των αστών. 
Φαίνεται πως και η «Δημοκρατία» αναλαμβάνει τέτοιους ρόλους. 
Αλλά ό,τι και αν κάνουν ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι θα μαγαρίσουν το ΚΚΕ και την πολιτική του, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/2/12, 5:25 μ.μ.

    Η πραγματικότητα όσο και αν θέλουν μερικοί να την διαστρεβλώσουν είναι συγκεκριμένη. Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. σύμφωνα με ανακοίνωσή της Πήρε επιχορήγηση από τον αναπτυξιακό νόμο. Δηλ. από το αστικό κράτος. Από τραπεζικό δανεισμό, δηλ. από το τραπεζικό κεφάλαιο και χρησιμοποίησε το άρθρο 99 που σύμφωνα με το Κόμμα είναι ένα αντεργατικό άρθρο προς το συμφέρον των καπιταλιστών. Ο σχεδιασμός της επιχείρησης έγινε σύμφωνα με την λογική της συνεχούς καπιταλιστικής ανάπτυξης, όμως όπως σωστά προέβλεψε ο μαρξισμός έρχεται κάποια στιγμή που αυτή η φούσκα της... ανάπτυξης σκάει και τότε έχουμε κρίση. Η φούσκα έσκασε και στα ΜΜΕ. Είναι λογικό οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις του κλάδου που ρίσκαραν πάνω από τις δυνατότητες τους στα πλαίσια μιας...ελεύθερης αγοράς να γεύονται τις συνέπειες των επιλογών τους. Το για ποιο λόγο μια κομματική επιχείρηση έκανε αυτά τα ανοίγματα πέρα από την έκδοση των κομματικών εντύπων η απάντηση είναι απλή μα φυσικά για το κέρδος. Αυτή είναι η πραγματικότητα που η ηγεσία του ΚΚΕ προσπαθεί να την λειάνει μέσω της προπαγάνδας. Οι κομματικοί γραφειοκράτες βρίσουν απίθανες δικαιολογίες για να κρύψουν την αλήθεια. Λένε πως αυτό το κέρδος θα πήγαινε στο κόμμα και όχι στην τσέπη κάποιου καπιταλιστή ή ότι δεν μπορεί μέσα σε μια καπιταλιστική οικονομία μια επιχείρηση να λειτουργεί με... σοσιαλιστικά κριτήρια. Αλλά αποφεύγουν να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα τι δουλειά έχει μια κομματική επιχείρηση(που σύμφωνα με την ανακοίνωση του Π.Γ. έγινε για την παραγωγή και αναπαραγωγή του κομματιού υλικού και την διαφώτιση της εργατικής τάξης)να βγάζει αστικό και πολλές φορές αντικομματκό υλικό στα εκδοτήρια της; Για τους κομματικους γραφειοκράτες αυτά είναι ερωτήματα που εντάσσονται στην ... κλιμάκωση του βρώμικου πόλεμου ενάντια στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε , πισω απο την "ανωνυμια" σου δεν μπορεις να κρυψεις τον βρωμικο ρολλο που υπηρετεις.
      Χωρις να διαβασεις τις ανακοινωσεις τοσο της Τυποεκδοτικης, οσο και του ΚΚΕ λασπολογεις και ψευδεσαι ασυστολως, με μοναδικο και κυριο στοχο να κτυπησεις το ΚΚΕ.
      Λασπολογοι, ψευτες, απατεωνες, προβοκατορες, γκαιμπελισκοι, τσιρακια σε διατεταγμενη υπηρεσια του αστικου κρατους, διαχρονικα προσπαθησαν να διαβαλλουν και να διαστρεβλωσουν τις θεσεις και την πολιτικη του ΚΚΕ.
      Ολοι τους εσπασαν τα μουτρα τους.
      Αξιος ο μισθος σου. αλλα προσεχε γιατι το λαικο κινημα θα σπασει και τα δικα σου μουτρα...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/2/12, 5:58 μ.μ.

    Α! σήμερα είναι η μέρα που πήραν γραμμή οι διάφοροι δήθεν "ανώνυμοι" θρασύδειλοι των μπλόγκς για επίθεση σε οποιοδήποτε άρθρο έχει να κάνει με την τυποεκδοτική...αλλιώς δεν εξηγείται ο συγχρονισμός των σχολίων στις αναρτήσεις πέρι τυποεκδοτικής....
    Αργήσατε καμια εβδομάδα ρε παιδιά..τι έγινε;τόσο πέρνει στα κάθε λογής επιτελεία για να οργανώσουν την λάσπη;;

    Το ξέρουμε ότι σας εννοχλεί που το ΚΚΕ μπορεί να εκτυπώνει το διαφωτιστικό υλικό του και σας δυσκολεύει τη ζώη στο να περάσετε κάθε λογής ιδεολογήματα,το ξέρουμε επίσης οτι σας εννοχλέι η ύπαρξη του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και η λειτουργία του 902 όπως και του ίδιου του ΚΚΕ, θα προτιμούσατε να μην υπάρχει για να κάνετε τη δουλειά σας πιό εύκολα Βλ. υπόλοιπη Ευρώπη(http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=4/2/2012&id=13897&pageNo=10&direction=1), αλλά δεν θα σας κάνουμε τη χάρη...
    Ιδού και η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντηση καταπέλτης στις ανώνυμες λασπολογίες σου:
    http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=29/1/2012&id=13872&pageNo=5&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή