Σελίδες

1 Φεβ 2012

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις δεν έχουν φάρμακο για την κρίση που γεννά ο καπιταλισμός



Σε ανακοίνωση για τη Σύνοδο της ΕΕ και τις θέσεις της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕσημειώνει:

«Η θερμή υποστήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου και των κομμάτων της στο νέο "ενισχυμένο σύμφωνο σταθερότητας", που αποφάσισε η Σύνοδος και κάνει πιο στυγνή τη δικτατορία των μονοπωλίων, φανερώνει πόσο υποκριτικά είναι τα δήθεν "όχι" των αστικών κομμάτων και η συζήτηση για το διορισμό κοινοτικού επιτρόπου.
 
Ο πρώτος και κύριος στόχος τους είναι να τσακίσουν το λαό και δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό για τα μέσα και τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουν γιατί τον φοβούνται. Γνωρίζουν ότι, αν ο λαός αποφασίσει να υψώσει το ανάστημά του, είναι ανήμποροι να του επιβληθούν. Γι' αυτό άλλωστε αποφάσισαν τη συμμετοχή και προσαρμογή
της χώρας στην ΕΟΚ/ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Ο λαός μπορεί να γίνει πραγματικά κυρίαρχος μόνο αν έχει στα δικά του χέρια τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και αποδεσμεύσει τη χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Η ΕΕ αξιώνει την υποταγή του λαού στα νέα πιο άγρια μνημόνια. Η συγκυβέρνηση όχι μόνο συμφωνεί, αλλά πρωτοστατεί. Γι' αυτό άλλωστε έγινε. Το μόνο που διαπραγματεύεται είναι το μερίδιο που θα αποσπάσει η ελληνική πλουτοκρατία από την ολική χρεοκοπία του λαού και τη θέση της μέσα στη λυκοσυμμαχία. Κόκκινη γραμμή, κόκκινο τείχος απέναντι σ' αυτό το μαύρο μέτωπο πρέπει να ορθώσει επειγόντως ο λαός, απορρίπτοντας τους εκβιασμούς, τα ψέματα, τις αυταπάτες που καλλιεργούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.
Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός οργάνωσης, συμμαχίας και αντεπίθεσης. Σε όλους τους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές συνοικίες πρέπει να οργανωθεί η δράση, ο αγώνας, η συμμαχία για αποφασιστική μάχη διαρκείας. Ο λαός να ανατρέψει την κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Οχι άλλες θυσίες για την κρίση, τον καπιταλισμό, τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Η βαθιά κρίση, τα αδιέξοδα και οι αντιθέσεις στην ΕΕ ρίχνουν όλες τις μάσκες και αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για μια συμμορία κυβερνήσεων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου που, ενώ αλληλοσκοτώνονται, μαζί εκβιάζουν, απειλούν και εκτελούν τους λαούς. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις δεν έχουν φάρμακο για την κρίση και τις συνέπειες της ανισόμετρης ανάπτυξης που γεννά ο καπιταλισμός, τα μονοπώλια. Η ισχυροποίηση του μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας των κρατών - μελών δεν μπορεί να ματαιώσει την εκδήλωση νέας κρίσης στην Ευρωζώνη. Προσωρινή διέξοδός τους είναι μόνο η βάρβαρη ολομέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη και στους λαούς. Αξιοποιούν ακόμα και τη διόγκωση της ανεργίας για να επιβάλουν μισθούς πείνας και κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων.
Παρ' όλα αυτά η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της φαντάζουν ισχυροί γιατί στις περισσότερες χώρες δεν έχουν ακόμα αντίπαλο απέναντί τους. Η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αν στην Ευρώπη υπήρχε ισχυρό εργατικό κίνημα ρήξης με την ΕΕ, κίνημα που να αντιπαλεύει τη στρατηγική της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού και να θέτει στόχο ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Είναι απάτη η λεγόμενη αντιμνημονιακή λύση που προωθούν οι δυνάμεις του "ευρωμονόδρομου".
Ο λαός μπορεί να σωθεί από τα αδιέξοδα, τις κρίσεις, τη φτώχεια, τους πολέμους που φέρνει ο καπιταλισμός. Δεν είναι μοιραία η καταστροφή και η ανεργία για το λαό. Λύση υπάρχει. Ο μόνος δρόμος για ανάπτυξη προς όφελός του, για αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων και πηγών της χώρας είναι η κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και διαγραφή του χρέους. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Οχι στη δανειακή σύμβαση, στο μνημόνιο και τη νέα θύελλα αντεργατικών μέτρων που έρχεται. Οσο πιο γρήγορα ο λαός εμπιστευτεί τη δύναμή του τόσο λιγότερα θα είναι τα δεινά, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η νίκη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου