Σελίδες

10 Ιαν 2012

Το «Jumbo» ... μίλησε



Παρακαλούμε την προσοχή σας:
*
«Για να μπορέσει η ανάπτυξη να ξεκινήσει πρέπει να θεσπιστεί και να ενεργοποιηθεί ένα εξειδικευμένο τμήμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στελεχωμένο με ικανούς, ταχύτατους και "ιδεολογικά προσκείμενους" στην ανάπτυξη δικαστές, το οποίο θα εκδικάζει εντός εβδομάδων τις προσφυγές».
*
«Αν σήμερα μιλάνε κάποιοι για ανεμογεννήτριες, δεν καταλαβαίνω γιατί να μη γίνει όλη η Μακρόνησος ένα πάρκο ανεμογεννητριών, αντί να αποτελεί το νησί των εγκαταλελειμμένων χαλασμάτων (...). Να δοθούν, λοιπόν, απεριόριστες χρήσεις γης χωρίς δυνατότητα του συστήματος να εκβιάσει και να πουληθούν άμεσα στους ξένους, να έρθουν να επενδύσουν (...) γιατί να μη νοικιαστούν - ή και να πουληθούν ακόμη - η Μακρόνησος και η Γυάρος;».

*
«Εχει καμία σημασία το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Μακρονήσου; Σημασία έχει η Μακρόνησος να δίνει πλούτο στον ελληνικό λαό [...] Αλλάζει η ζωή του ανθρώπου αν ο Ολυμπος ήταν στην ιδιοκτησία των Γερμανών (...);».
*
«(...) αν δίναμε την Ακρόπολη στη διαχείριση των Ιαπώνων, να είστε σίγουρη ότι θα λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες τη βδομάδα (...). Η Ακρόπολη είναι ένα προϊόν που θα έπρεπε να δουλεύει ακόμα και την Πρωτοχρονιά».
-- Μια τέτοια κίνηση δεν θα σας έθιγε ως Ελληνα;
«Το αντίθετο. Θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα (...)».
***
Τα παραπάνω είναι από συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα» της 7-8/1/2012 και συγκεκριμένα στο «Οικονομικό Ενθετο Business Stories»,σελ. 12 -13.
*
Ο συνεντευξιαζόμενος,
ο οποίος ζητά να πουληθούν άμεσα νησιά, να πουληθεί η Μακρόνησος και η Γυάρος, να γίνει ο Ολυμπος ιδιοκτησία των Γερμανών, να τεθεί το «προϊόν» Ακρόπολη στη διαχείριση των Ιαπώνων και όλα αυτά στο όνομα της «ανάπτυξης», την οποία θα διασφαλίζουν «ιδεολογικά προσκείμενοι» δικαστές (και ουχί λοχίες...),
δεν είναι άλλος από τον αξιότιμο κύριο Απόστολο Βακάκη. 
Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη των «Jumbo».
«Jumbo», ως γνωστόν, είναι η αλυσίδα πολυκαταστημάτων που έχει στήσει βιομηχανία διώξεων ανά την επικράτεια κατά του ΠΑΜΕ...

Το «άλλο μείγμα» έχει και... Ακρόπολη
Τα παρακάτω δηλώθηκαν χτες (στο ρ/σ «Βήμα FM»).
Απολαύστε τα:
*
«Πρέπει να ενοικιαστούνε (σσ: η Ακρόπολη και οι αρχαιολογικοί χώροι), να φέρουμε κεφάλαια, να φέρουμε ευπρέπεια. Να σταματήσουν οι απεργίες (...). Να νοικιαστεί και η Ακρόπολη, όλα αυτά να δοθούν, όχι να πουληθούν. Να αξιοποιηθούν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι. Μιλάω για αξιοποίηση, δεν μιλάω για ξεπούλημα. Με την εποπτεία του κράτους, με όρους και προϋποθέσεις, να μπορούν να λειτουργούν και να έχουμε και έσοδα».
*
Ο φέρελπις... ενοικιαστής της Ακροπόλεως, που εκτός από «κεφάλαια» θα φέρει (τούτο είναι το σημαντικό) και «ευπρέπεια»,
δεν είναι άλλος από τον πρώην υφυπουργό και νυν βουλευτή της ΝΔ, τον Γερ. Γιακουμάτο.
Τον οποίο (και το λέμε χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας) πρέπει πραγματικά να τον ευχαριστήσουμε και να τον συγχαρούμε.
Διότι, όπως διαπιστώνετε, είναι από τους ελάχιστους που περιγράφουν με τόση ειλικρίνεια τι ακριβώς εννοεί το κόμμα του και ο πρόεδρός του, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, όταν μιλούν για«άλλο μείγμα πολιτικής»...

1 σχόλιο:

  1. Μετά όταν λέμε ότι οι πολιτικοί της αστικής τάξης είναι τσιράκια του κεφαλαίου κάποιοι παρεξηγούνται.

    Όσο για τα άλλα, περί άλλης (αντι-μνημονιακής) πολιτικής από τη ΝΔ θυμίζουν το άλλο με τον Τοτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή