Σελίδες

27 Ιαν 2012

Απάντηση σε ψευδολόγημα της «Αυγής»



Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και την κακή του μέρα.
Αυτό ταιριάζει γάντι στον ΣΥΝ, την «Αυγή» και το άρθρο του Γ. Μπουρνούς, στις 21/1/2012, με τίτλο «Οταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον Περισσό, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

Το άρθρο αξιώνει να απαντήσει στην ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ που καταγγέλλει την εκλογή στη θέση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου του προέδρου της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Σουλτς με τις ψήφους των σοσιαλδημοκρατών, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Φιλελευθέρων αλλά και βουλευτών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ).

Στην ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας μεταξύ των άλλων αναφέρεται:
«Τεράστιες ευθύνες απέναντι στους λαούς έχουν τα οπορτουνιστικά κόμματα που συμμετέχουν στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), μαζί με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής το γερμανικό κόμμα της "DIE LINKE" και το πορτογαλικό "Bloco", τα οποία όχι απλά υπερψήφισαν, αλλά στήριξαν ενεργά το διορισμό του προέδρου των σοσιαλδημοκρατών στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, φτάνοντας μέχρι του σημείου να διαλαλούν θρασύτατα την ενότητα της "πέραν του κέντρου αριστεράς"».
Η «Αυγή» ανέλαβε την υποστήριξη του κόμματος DIE LINKE και του ΚΕΑ, αναφέροντας πως την εκλογή του Σοσιαλδημοκράτη προέδρου καταψήφισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Ν. Χουντής και ορισμένοι άλλοι Ευρωβουλευτές του ΚΕΑ, πληροφορώντας τους αναγνώστες της πως το νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε μόνο η μειοψηφούσα τάση του DIE LINKE.
Ο συντάκτης του άρθρου δεν έμεινε στο θέμα αυτό, αλλά για αντιπερισπασμό ξέρασε για ακόμα μια φορά αντικομμουνιστική χολή, διαστρεβλώνοντας συνειδητά την αλήθεια και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Γι' αυτό λέμε πως μπορεί η «Αυγή» να πιστεύει πως έδωσε απάντηση στο ΚΚΕ αλλά επί της ουσίας αυτό που καταφέρνει είναι να αποδεικνύει ότι συστηματικά ταΐζει τους αναγνώστες της με «κουτόχορτο», προσπαθώντας να τους κλείσει τα μάτια με εύπεπτες αντικομμουνιστικές ανοησίες, χρησιμοποιώντας και συνειδητά ψεύδη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέσουμε ορισμένα ζητήματα:

Πρώτο, η «Αυγή» δεν βγάζει άχνα για το αδελφό κόμμα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το Πορτογαλικό BLOCO και συνεπώς αποδέχεται πως η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει δίκιο.
Ενώ για το DIE LINKE κρύβει βασικά στοιχεία, χρήσιμα για τους αναγνώστες της. Κρύβει π.χ. τη συνέντευξη του Τόμας Χέντελ, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αυτού του κόμματος στην εφημερίδα «Νόιες Ντόιτσλαντ», στην οποία δήλωσε τα εξής:
«Ο Σουλτς μας επισκέφτηκε στην ΚΟ και μου έδωσε την εντύπωση ότι θα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για την ενίσχυση του κοινοβουλίου.
Μας διασαφήνισε ότι δεν θα παίζει διακοσμητικό ρόλο όπως ο προκάτοχός του. Είναι απαραίτητο να γίνει το παν για να ενισχυθεί ο δημοκρατικός θεσμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έναντι του Συμβουλίου και της Κομισιόν. Και γι' αυτό θεωρώ τον Σουλτς κατάλληλο. Αυτό δεν σημαίνει την κατά βάση υποταγή στις σοσιαλδημοκρατικές ή κοκκινοπράσινες θέσεις. Ο Σουλτς μάς έδωσε την εντύπωση ότι γι' αυτό το κοινοβούλιο θα μπορούσε να είναι ένας καλός πρόεδρος».
Τι άλλο κρύβει η «ΑΥΓΗ»; Κρύβει πως οι δύο ευρωκοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της DIE LINKE που εκφράζουν το κόμμα τους και όχι μια μειοψηφία που ισχυρίζεται η «Αυγή» έστειλαν συγχαρητήριο γράμμα στο Σοσιαλδημοκράτη Σουλτς επιβεβαιώνοντας τις θέσεις του ΚΚΕ. Στο γράμμα αναφέρουν συγκεκριμένα:
«Σας συγχαίρουμε εγκάρδια για τη σημερινή σας εκλογή ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σας ευχόμαστε δύναμη και υγεία για την εκπλήρωση των καθηκόντων σας στα πλαίσια του αξιώματός σας.
Τονίσατε επανειλημμένα στην πρώτη σας ομιλία ως πρόεδρος ότι θέλετε να ενισχύσετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των βουλευτών και να αγωνιστείτε για να υπάρξει σεβασμός των εκτελεστικών οργάνων απέναντι στο κοινοβούλιο.
Στην προσπάθειά σας αυτή θα μας βρείτε κατηγορηματικά στο πλευρό σας. Και εμείς παρακολουθούμε με ανησυχία πως δυσφημείται η ευρωπαϊκή διαδικασία ολοκλήρωσης λόγω των εμπειριών που συλλέγουν πολλοί άνθρωποι με τις συγκεκριμένες συνέπειες της κρίσης EE και Ευρωζώνης. Πρέπει να δοθούν νέοι παλμοί στο όραμα μιας δημοκρατικής, ειρηνικής, κοινωνικής και οικολογικής Ευρώπης...
Δεν χρειάζεστε δοκιμαστική περίοδο για να γνωρίζετε ότι η αξιοπιστία, η διαφάνεια, η κοινωνική και δημοκρατική ευθύνη είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένα με τη νέα σας θέση. Υπό αυτή τη βαθιά δημοκρατική έννοια είμαστε πρόθυμοι να σας στηρίξουμε στο αξίωμά σας/στην εκπλήρωση των καθηκόντων σας στα πλαίσια του αξιώματός σας».

Δεύτερο, κατά την διάρκεια των ζυμώσεων και της ψηφοφορίας για τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και μετά από αυτή, τέθηκαν πολλά ζητήματα για το ρόλο της ΕΕ και των θεσμών της, ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος επιδόθηκε σε χυδαίο ανιστόρητο αντικομμουνισμό στην πρώτη προεδρική ομιλία.

Συνεπώς δεν καθαρίζει κανένας ευρωβουλευτής, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ με μια ψήφο.
Η λογική προστάζει πως χρειάζεται πολιτική τοποθέτηση, τόσο για την ίδια την εκλογή και αυτούς που έδωσαν θετική ψήφο όσο και για τα θέματα που θίχτηκαν. Η σιωπή είναι συνενοχή και επιβεβαιώνει τη σχετική τοποθέτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.
Τρίτο, το ΚΚΕ δεν περίμενε να τοποθετηθεί για τις οπορτουνιστικές θέσεις του ΚΕΑ με την αφορμή του γεγονότος της εκλογής του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Εχει σταθερές και τεκμηριωμένες θέσεις που αποδεικνύουν με πλήθος στοιχεία πως οι δυνάμεις αυτές χρησιμοποιούν «αριστερό» προσωπείο και στηρίζουν τον καπιταλισμό με νύχια και με δόντια, υπερασπίζονται την ΕΕ, τη διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση που χτυπάει τα λαϊκά δικαιώματα, καλλιεργούν τη συναίνεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία και άλλα πολλά.
Τέταρτο, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με μικρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, με πολύ μικρές βάσεις στο εργατικό, λαϊκό κίνημα, με μεγάλα προβλήματα στην κινητοποίηση δυνάμεων κ.λπ. κ.λπ.
Παρ' όλα αυτά, εγκαλεί το ΚΚΕ γιατί έχει σχέσεις με μικρά ΚΚ και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται στα κοινοβούλια. Ο μικρομεγαλισμός ξεπερνά κάθε όριο και οδηγεί σε γκάφες. Γιατί, πάνω σ' αυτό πρέπει να παρθεί υπόψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκροτημένος από πολύ μικρά σχήματα, ομάδες με μηδενική κατά κανόνα δύναμη στο εργατικό κίνημα. Αλλά ο συντάκτης της «Αυγής» συνεπαρμένος από την αντιΚΚΕ εμπάθεια, δε βλέπει μπροστά του.
Σχετικά με το κουτόχορτο της «Αυγής» και τα αναμασήματα περί απομόνωσης του ΚΚΕ θα αναφέρουμε αυτό που γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά.
Πως δηλαδή, το ΚΚΕ έχει πολύχρονες σχέσεις με πολύ μεγάλο αριθμό ΚΚ και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων σε όλη την υδρόγειο και ο σημαντικός του ρόλος αναγνωρίζεται από φίλους και εχθρούς. Κι αυτό παίρνοντας υπόψη ότι έχει σταθερό μέτωπο και αποκαλύπτει το ρόλο των δυνάμεων του οπορτουνισμού που κινούνται στον ίδιο άξονα με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα, έχουν δώσει τα ρέστα τους για να ωραιοποιήσουν τη βαρβαρότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πουλάνε «τη μύξα τους για βούτυρο», λανσάροντας κάθε λογής διαχειριστικές προτάσεις για τη διάσωση του καπιταλισμού, προτάσεις που κατά κανόνα περιλαμβάνονται στο οπλοστάσιο των σοσιαλδημοκρατικών και φιλελεύθερων κομμάτων.

Κι επειδή η «Αυγή» επαναφέρει ξανά και ξανά το γεγονός ότι το ΚΚΕ άσκησε αυστηρή κριτική στην πολιτική του ΚΚ Ισπανίας, προτείνουμε να κάνει τον κόπο και να δημοσιεύσει το κείμενο που αναφέρεται τεκμηριωμένα σε συγκεκριμένες θέσεις του ΚΚΙ, αλλά και του ΚΕΑ. Ετσι, για να πληροφορηθούν οι αναγνώστες της τα πραγματικά δεδομένα και όχι αυτά που τους πλασάρει η «Αυγή».

Επιπλέον, θα σημειώσουμε ότι στις αρχές του Δεκέμβρη με ευθύνη του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα, ήταν η μαζικότερη, συμμετείχαν 76 κόμματα από 56 χώρες.
Στη Συνάντηση αυτή εκφράστηκε μεγάλος σεβασμός για το ΚΚΕ, αναγνωρίστηκε το κύρος του και η πολύχρονη προσφορά του στη διεθνιστική πάλη, ακόμα κι από κόμματα με τα οποία είναι σε ιδεολογική αντιπαράθεση.
Σε σχετικό ψήφισμα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα 70 κόμματα χαιρέτισαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης στη χώρα μας και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους.
Τέλος, πιθανώς να μη χρειάζεται σχολιασμός αλλά πραγματικά είναι βλακώδης η συνεχής διαστρέβλωση ενός συλλυπητήριου μηνύματος για το θάνατο του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Δείχνει ιδεολογική γύμνια.
Κι αυτό γιατί είναι γνωστό πως το ΚΚΕ έχει εντελώς διαφορετικές θέσεις για τις αρχές της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, τη λειτουργία ενός επαναστατικού κόμματος, την εκλογή των οργάνων του, το ρόλο της εργατικής εξουσίας και αυτά τα έχει θέσει στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα ακόμα και με συνεδριακή απόφαση.
Οι ιδεολογικοπολιτικές βεβαίως διαφορές με το Κόμμα Εργασίας Κορέας αλλά και άλλα κόμματα, δεν αμβλύνουν την πάλη του ΚΚΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, τις επεμβάσεις στα εσωτερικά των κρατών, την προσπάθεια υλοποίησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην Ασία και τις άλλες περιοχές της υδρογείου. Αλλά για το θέμα αυτό και τις θέσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που διευκολύνουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια θα επανέλθουμε.

Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα. Να γίνει με καθαρούς όρους η ιδεολογική αναμέτρηση ανάμεσα στις θέσεις του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό και στην οπορτουνιστική καρικατούρα του λεγόμενου «δημοκρατικού σοσιαλισμού», δηλαδή του μύθου για έναν εξανθρωπισμένο καπιταλισμό, που τα μονοπώλια θα έχουν στα χέρια τους την εξουσία και τα μέσα παραγωγής και κριτήριο της ανάπτυξης θα είναι η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή» έχουν εκτεθεί αμέτρητες φορές. Εχουν δείξει το ποιόν τους από τότε που πανηγύριζαν για την ανατροπή του σοσιαλισμού, μαζί με τους αστούς και κάθε είδους απολογητές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, καλλιεργώντας αυταπάτες για μια «νέα εποχή», αυτή που ζούνε οι εργαζόμενοι σήμερα.
Με την αυτοκριτική είναι μαλωμένοι και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Γ. Μ. Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου