Σελίδες

24 Ιαν 2012

Η αντιΚΚΕ εμπάθεια... οδηγεί και στην ανοησία...



Κακός σύμβουλος η αντιΚΚΕ εμπάθεια που αποτέλεσε την «πρώτη ύλη» για το προβοκατόρικο «κατασκεύασμα» που πλασάρει το «Βήμα» της Κυριακής σαν περισπούδαστη ανάλυση. Ο διευθυντής σύνταξης, Σ. Πολυμίλης, ορμώμενος από επιστολή που ο μητροπολίτης Πειραιά απηύθυνε στα κόμματα εκτός συγκυβέρνησης, αναπτύσσει την αντιΚΚΕ επίθεσή του με μια συλλογιστική του τύπου: Αφού ένας συντηρητικός ιεράρχης απευθύνεται στο ΚΚΕ, άρα και το ΚΚΕ είναι δύναμη της συντήρησης!
Γράφει μεταξύ άλλων: «Τι κοινό μπορεί να έχει ένας μητροπολίτης, εκφραστής των πιο ακραίων συντηρητικών θέσεων της Εκκλησίας, με το ΚΚΕ; Πώς γίνεται ένας κατ' εξοχήν μισαλλόδοξος ιεράρχης να δηλώνει δημοσίως ότι συμπλέει σε μια σειρά θέματα με το κόμμα που υποτίθεται ότι φιλοδοξεί να αλλάξει, σε προοδευτική
μάλιστα κατεύθυνση, την ελληνική κοινωνία; Κι όμως, στη χώρα όπου βασιλεύουν η θολούρα, η εύκολη συνθηματολογία και οι θεωρίες συνωμοσίας υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή που διαπερνά σχεδόν όλα τα κόμματα. Εν ονόματι της αντίστασης στους επάρατους τροϊκανούς, στους Ευρωπαίους που μας πίνουν το αίμα και της υπεράσπισης του εθνικοπατριωτικού συμφέροντος, όπως το εννοούν αυτοί, συνασπίζονται κόμματα και πρόσωπα που φαινομενικά απέχουν ιδεολογικά παρασάγγας. Από τον Μίκη και τον σερ Βασίλειο ως τον Σεραφείμ, από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ως τους "αριστερούς" του βαθέος ΠΑΣΟΚ και τους αντιμνημονιακούς Φαήλους της ΝΔ».
Λάθος πόρτα χτυπάνε ο ΔΟΛ και οι αρθρογράφοι του. Στο ΚΚΕ δεν υπάρχει ούτε θολούρα, ούτε εύκολη συνθηματολογία, ούτε θεωρίες συνωμοσίας. Ούτε, πολύ περισσότερο, αποτελεί «σημαία» της πάλης του το «εθνικοπατριωτικό συμφέρον». Αυτό το ξέρουν καλά, αλλά η αντιΚΚΕ γραμμή τους τους αναγκάζει ελλείψει άλλων επιχειρημάτων να καταφεύγουν στο ψέμα, στη συκοφαντία, στη διαστρέβλωση. Να φέρνουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους και αυτό να το λένε αντικειμενική δημοσιογραφία, ενημέρωση, και ας είναι χειρίστου είδους αθλιότητα. Διαφορετικά δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στο ΚΚΕ, πολύ περισσότερο δεν μπορούν να στηρίξουν τη δική τους αντιλαϊκή γραμμή, να στηρίξουν τους αστούς, να συμβάλουν στη χειραγώγηση του λαού, μεγάλα τμήματα του οποίου εξαθλιώνει η πολιτική που στηρίζουν και προβάλλουν. Το ΚΚΕ, αντιθέτως, αντιπαλεύει σθεναρά τέτοιου είδους δηλητηριώδεις για το λαό αντιλήψεις που το συκοφαντικό δημοσίευμα πασχίζει να τις ταυτίσει με τη γραμμή του. Ας μην ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη, αυτοί μάλιστα που αναπαράγουν ευχαρίστως και τις «εθνικοπατριωτικές» απόψεις όταν αυτό βολεύει συγκυριακά την αποστολή που έχουν να χειραγωγούν το λαό, στρεφόμενοι ακόμη και ενάντια στην κακή τρόικα, στους ξένους δηλαδή, για να βγάλουν λάδι την αστική πολιτική. Στόχος τους να λοιδορήσουν την αντιμονοπωλιακή πάλη που κάνει το ΚΚΕ, ταυτίζοντάς την με ακραιφνείς εθνικοπατριωτικές θέσεις απ' όπου και αν προέρχονται. Με πρώτη γραμμή σύμπτωσης να μην αλλάξει τίποτε στην ελληνική κοινωνία και δεύτερη ότι για όλα τα κακά που μας έχουν βρει μοναδικοί υπαίτιοι είναι οι ξένοι που μας εποφθαλμιούν μονίμως... Η αλήθεια είναι ότι οι αστοί και τα μιντιακά φερέφωνά τους πολύ θα ήθελαν το ΚΚΕ μέσα σε ένα τέτοιο συνονθύλευμα. Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν το συναντούν εκεί. Το πρόβλημά τους είναι ότι το ΚΚΕ παλεύει για να αλλάξουν όλα με πρώτο και κύριο τάξη στην εξουσία. Από εκεί και ο φόβος τους που ενίοτε εκθέτει γραφίδες που έχουν τεθεί στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου