Σελίδες

24 Ιαν 2012

Ενοχλημένη και η «Αυγή» για τη ματαίωση...



Για το «ήθος αυτών των συμπεριφορών» (σ.σ. της ματαίωσης του «κοινωνικού διαλόγου» από τη δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ) αγωνιά η «Αυγή». 
Η οποία (σε σχόλιο του Κάρη Κ.) επέλεξε να μιλήσει για την παρεμπόδιση και αποκάλυψη των τρομοκρατικών αντεργατικών σχεδίων των «κοινωνικών εταίρων» όχι έστω απλά για να το καταγράψει, αλλά για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της επειδή (όπως λέει) «στόχος» της παρέμβασης ήταν «αποκλειστικά η ηγεσία της ΓΣΕΕ, και όχι - όπως ίσως περιμένατε - η ηγεσία των εργοδοτών».
Εχουμε να πούμε στην «Αυγή», την εφημερίδα των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, και στους συντάκτες της, αν είναι όντως τόσο παρατηρητικοί να ανατρέξουν στη δήλωση που έκαναν τα στελέχη του ΠΑΜΕ μετά το μπλοκάρισμα του «διαλόγου» διαμηνύοντας σε κάθε μεγαλοεργοδότη πως οι ταξικές δυνάμεις θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να γίνουν οι τόποι δουλειάς κόλαση για την εργοδοσία. 
Γιατί για το ΠΑΜΕ είναι καθαρό πως εργοδότες κι εργάτες όχι μόνο δεν είναι «εταίροι» αλλά είναι αντίπαλοι. 
Επειδή, όμως, η «Αυγή» κι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως οι εργάτες μπορούν άνετα
να κάθονται και να τα λένε σα φιλαράκια με όσους τους εξαθλιώνουν, γι' αυτό και θίγονται κάθε φορά που χαλάει η εικόνα της ΓΣΕΕ, που ξεμπροστιάζεται ο προδοτικός και βαθιά αντεργατικός της ρόλος.
Αλλωστε, για την «Αυγή» και το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι «αποτυχημένες» ή «υποχωρητικές». 
Γι' αυτούς, δεν είναι μοχλοί του κεφαλαίου μέσα στο εργατικό κίνημα, αφού παζαρεύουν τα δικαιώματα που θα χάσουν οι εργαζόμενοι, προστατεύουν την «ανταγωνιστικότητα», μιλούν για μείωση μισθολογικού και μη μισθολογικού «κόστους» (όπως ακριβώς οι μεγαλοβιομήχανοι και οι κυβερνήσεις τους) λες και είναι κόστος οι κατακτήσεις των εργαζομένων. 
Καθείς εφ' ω ετάχθη όμως: Η «Αυγή» κι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με τα φιλαράκια των βιομηχάνων και το ΠΑΜΕ με τα συμφέροντα των εργατών.
ΥΓ : Για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων που συζητούν οι «εταίροι» (μαζί και η ΓΣΕΕ) όπως αποκάλυψε το ΠΑΜΕ, πότε θα βγει να μιλήσει η «Αυγή»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου