Σελίδες

27 Ιαν 2012

Αυτοί είναι οι εκβιαστές!



Λύσσαξε και χτες ο ΣΚΑΪ για τα «υψηλά μεροκάματα» που «ερήμωσαν» τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και «διώχνουν τους εφοπλιστές» πελάτες, που δε θέλουν να «μοιράζονται την περιουσία τους με το ΠΑΜΕ», το οποίο δρα σαν «εκβιαστής» των εργολάβων στη Ζώνη. 
Η διαστρέβλωση και η ψευτιά στην υπηρεσία μιας άθλιας προπαγάνδας, που δε στοχεύει μόνο τους εργάτες και τους άνεργους στο Πέραμα, αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης, την οποία εκβιάζουν για να ρίξει ακόμα πιο κάτω τις απαιτήσεις της, στη λογική του «γίνε δούλος για να έχεις δουλειά». 
Το ΠΑΜΕ, λένε, διώχνει τα καράβια από τα καρνάγια, γιατί παλεύει για υψηλά μεροκάματα. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε γιατί στο Σκαραμαγκά, όπου το σωματείο είναι εργοδοτικό και έχει αποδεχτεί το ξήλωμα του Ναυπηγείου σε κάθε φάση του, δεν πατάει καράβι ούτε για δείγμα; Γιατί στην Ελευσίνα, όπου επίσης δεν πλειοψηφεί συνδικαλιστικά το ΠΑΜΕ και οι ιδιώτες ιδιοκτήτες έχουν μακελέψει τα εργασιακά και άλλα δικαιώματα, δεν χτυπάει ούτε σφυριά, έχοντας οδηγήσει σήμερα τα Ναυπηγεία στην πόρτα της πτώχευσης;
Δεν ήταν το ΠΑΜΕ, αλλά η ΕΕ, η κυβέρνηση και οι εργατοπατέρες αυτοί που έκλεισαν το πολιτικό τμήμα των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, αφήνοντας εν ενεργεία μόνο το στρατιωτικό κομμάτι, όπου ντόπιοι, Γερμανοί και Αραβες «επενδυτές» κονομάνε από τις παραγγελίες του ελληνικού κράτους. 
Τα σωματεία της Ζώνης ζητάνε εδώ και χρόνια να κατασκευαστεί στην Ελλάδα και να τοποθετηθεί στη Ζώνη δεξαμενή «πάναμαξ», αναγκαία για την επισκευή μεγάλων πλοίων, που δεν καλύπτονται σήμερα από τις υπάρχουσες υποδομές. 
Αυτή είναι η πραγματικότητα που κρύβουν ο ΣΚΑΪ, οι εφοπλιστές και οι εργολάβοι, που βλέπουν τους εργατοτεχνίτες σαν «κόστος» που πρέπει να μειωθεί. 
Με την ίδια λογική άλλωστε πετσοκόβουν τα μέτρα ασφάλειας, με αποτέλεσμα κάθε τρεις και λίγο τα επισκευαζόμενα καράβια να γίνονται τάφοι για εργάτες που παλεύουν για το μεροκάματο. 
Αυτοί και η τάξη τους είναι οι εκβιαστές, όχι οι εργάτες που παλεύουν για μεροκάματα και συνθήκες δουλειάς στο ύψος των αναγκών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου