Σελίδες

5 Ιαν 2012

Εσωκομματική αναμπουμπούλα στο ΠΑΣΟΚ



Πρόταση Παπανδρέου για διαρχία μέχρι τις επόμενες εκλογές
Μοντέλο «διαρχίας» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εθνικές εκλογές, πρότεινε χτες στο Πολιτικό Συμβούλιο οΓ. Παπανδρέου, με τον ίδιο να παραμένει στη θέση του πρόεδρου και κάποιο άλλο στέλεχος να λάβει το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού. Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος ούτε για πρωθυπουργός ούτε για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του κόμματος έσπευσαν να εκφράζουν τη διαφωνία με την προεδρική πρόταση, προμηνύοντας κλιμάκωση της έντασης στο εσωκομματικό πεδίο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε το εξής χρονοδιάγραμμα: «Εκλογές από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ με κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου, μετά από τις εθνικές εκλογές. Ο υποψήφιος πρωθυπουργός, θα είναι άλλο στέλεχος, και η εκλογή του θα γίνει είτε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα είτε από άλλο κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, μέσα στο Γενάρη». Πρότεινε επίσης τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου μέσα στο Γενάρη ή αρχές Φλεβάρη και τη σύγκληση προγραμματικού συνεδρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες με την πρόταση του Γ. Παπανδρέου, φαίνεται να συμφωνεί ο Ευ. Βενιζέλος, αφού όπως σημείωναν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον «βολεύει» η ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού από «μικρό εκλογικό σώμα», ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι «δελφίνοι» απέφυγαν χτες να πάρουν θέση. Σύμφωνα με διαρροές, με την πρόταση του Γ. Παπανδρέου διαφώνησαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Σ. Ράπτη, Γ. ΜίχαςΝ. Σαλαγιάννης και Κ. Πανταζής.
Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να εμφανιστεί σαν θύμα των «συγκροτημάτων» του Τύπου και των «συμφερόντων» που με την πολιτική του υπηρετεί. Επιτέθηκε μάλιστα προσωπικά στον πρόεδρο του ΔΟΛ και εκδότη της εφημερίδας «Το Βήμα» Στ. Ψυχάρη, ισχυριζόμενος ότι«υπονόμευσε» την κυβέρνηση όταν δεν του δόθηκε δάνειο από την Εθνική. Απαντώντας ο Στ. Ψυχάρης κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου «να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου