Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

«Δεν κάνουμε πίσω - παλεύουμε για μας και την τάξη μας»ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ανακοίνωση - απάντηση του σωματείου ενάντια στη νέα εργοδοτική πρόκληση. Μεγαλώνει η διεθνής αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς.
«Στην τρομοκρατία απαντάμε με ενότητα και αγώνα!». Αυτήν την απάντηση στέλνουν στην εργοδοσία οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο, μία ημέρα μετά τις 15 νέες τρομοκρατικές απολύσεις που ανέβασαν το συνολικό αριθμό στους 65. Οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν για 73 συνεχόμενες μέρες σήμερα την απεργία και τον περήφανο αγώνα που δίνουν απέναντι στους εκβιασμούς, τις προκλήσεις και τις αντεργατικές αξιώσεις της εργοδοσίας.
Με αποφασιστικότητα, συνεχίζουν και προχωρούν στα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, με πρώτη ευθύνη τη συμβολή τους για την επιτυχία της παναττικής απεργίας στις 17 Γενάρη.

Οπως διαμηνύει και το Σωματείο με χτεσινή του ανακοίνωση: «Είμαστε όλοι απολυμένοι. Στη δουλειά θα γυρίσουμε όλοι νικητές. Δεν υπάρχει άλλος γυρισμός!
Ο Μάνεσης αγωνίζεται για τα κέρδη τους αλλά και για την τάξη του, είναι ο λαγός των βιομηχάνων γι' αυτό και μένει αδιάλλακτος. Πιέζει για νέα προνόμια. Οι κυβερνήσεις χρόνια τους κάνουν τα χατίρια και χαρατσώνουν εμάς.
Θέλουν να μας γονατίσουν για να λένε στους υπόλοιπους εργάτες: "οι χαλυβουργοί μέσα στη φωτιά και το σίδερο, συμφώνησαν να πληρώνονται με 500 ευρώ. Εσύ θες παραπάνω;".
Λογάριασαν χωρίς εμάς. Και εμείς ξέρουμε καλά ότι παλεύουμε για τους εαυτούς μας αλλά και για τη δική μας τάξη, όλους τους εργάτες. Πίσω δεν κάνουμε, το οφείλουμε στα παιδιά μας.
Αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας δε βγαίνει έξω ούτε μπετόβεργα! Είμαστε πιο έμπειροι μετά από 72 μέρες απεργία. Στηριζόμαστε και στην πλούσια πείρα του ταξικού κινήματος του οποίου είμαστε μέρος.
Δυναμώνουμε την περιφρούρηση και την επαγρύπνηση στον αγώνα μας. Ολοι στο πλευρό του σωματείου με οργάνωση και πειθαρχία στις αποφάσεις μας. Οι βιομήχανοι και η μαύρη κυβέρνησή τους δεν διστάζουν απέναντι σε τίποτα! Οπου δεν πιάνουν οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία για να χτυπήσουν έναν αγώνα καταφεύγουν στην προβοκάτσια. Εδώ όμως θα σπάσουν τα μούτρα τους!
Απευθυνόμαστε στο λαό μας, να δυναμώσει την αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς. Είναι η ανεξάντλητη δύναμή μας»!
Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση, το Σωματείο επισημαίνει χωρίς περιστροφές: «Απαντάμε δυνατά με κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα» και αναφέρει συγκεκριμένα:
«Πέμπτη 12 Γενάρη:Απεργία στο Βόλο. Συγκέντρωση έξω από τη Χαλυβουργία Βόλου 11 π.μ. θα είμαστε μαζικά και εκεί! Ολοι οι χαλυβουργοί μια γροθιά απεργούμε σε Ασπρόπυργο και Βόλο.
Τρίτη 17 Γενάρη: Παναττική Απεργία. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να νεκρώσουν τα εργοστάσια! Ολοι οι χαλυβουργοί με τις οικογένειές μας στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ: Πλατεία Βάθης 10 π.μ..
Οργανώνουμε περιοδείες χαλυβουργών σε εργοστάσια και επιχειρήσεις. Δίνουμε συνέχεια με μαζικές αποστολές χαλυβουργών σε όλες τις Βιομηχανίες Μετάλλου σε όλη την Ελλάδα! Με συγκεντρώσεις και πορείες έξω από αυτές.Η φωτιά της χαλυβουργίας θα ανάψει σε όλους τους μεταλλεργάτες»!
Τέλος, καταγγέλλει την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. «ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ καταψήφισαν την πρόταση του σωματείου μας για απεργία, με επιχειρήματα παρμένα από τις ανακοινώσεις του Μάνεση! Ηρθε η ώρα οι εργάτες να ξεμπερδεύουμε με τους ανθρώπους των βιομηχάνων! Φανερώθηκε και για ορισμένους που έρχονται στους χαλυβουργούς και λένε μεγάλα λόγια, ότι δεν στηρίζουν τον αγώνα μας».
Στο πλευρό των απεργών και η ΠΣΟ
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των χαλυβουργών εκφράζει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων. ΟΣύλλογος εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, προσφέρει στον αγώνα τους 500 ευρώ.
Χτες το πρωί, οι απεργοί χαλυβουργοί υποδέχτηκαν στην πύλη του εργοστασίου αντιπροσωπεία ξένων συνδικαλιστών, εκπροσώπων οργανώσεων από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Τα μέλη της αντιπροσωπείας τα οποία συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ Γιώργος Μαυρίκος συναντήθηκαν με τους απεργούς και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Ειδικότερα, ο Λευτέρης Γεωργιάδης από την Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, ο οποίος τόνισε χαιρετίζοντας τους απεργούς: «Ο αγώνας σας αφορά όλους τους εργαζόμενους και η αξία του και τα μηνύματά του επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μεταφέρω την αλληλεγγύη και των Κύπριων εργαζομένων και είμαι σίγουρος ότι με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων της Ελλάδας και διεθνώς θα αντέξετε για να φτάσει παντού το μήνυμα, ότι με αγώνες κρατάμε την αξιοπρέπειά μας και μια σωστή ανθρώπινη ζωή». Στη συνέχεια ο Τραν Βαν Λι από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βιετνάμμετέφερε μήνυμα αλληλεγγύης από τη χώρα του και τόνισε: «Ζήτω ο αγώνας για καλύτερη ζωή. Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη». Τέλος, ο Βεν Κατατσαλάμ από την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Ινδίας, μιλώντας εκ μέρους των εργαζομένων του κλάδου του και όλης της εργατικής τάξης της Ινδίας σημείωσε: «Χαιρετίζω το μεγαλειώδη αγώνα σας ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας. Δεν είστε μόνοι σας».
Μηνύματα αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς φτάνουν καθημερινά από όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων έστειλε: το Κέντρο Ενωμένων Εργατικών Συνδικάτων της Ινδίας (All India United Trade Union CENTRE). ΟιΔιεθνείς Κλαδικές Οργανώσεις Χρηματοπιστωτικού αλλά και εργαζομένων Μετάλλου - Ορυχείων. Τοσυνδικάτο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης Αλγερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου