Σελίδες

14 Ιαν 2012

Συμμαχία για να μπουν οι λαϊκοί αγώνες στο γύψο


Με αφορμή Επερώτηση του κόμματος της Μπακογιάννη, υπερθεμάτισαν όλοι της απαγόρευσης των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Στο στόχαστρο βάζει η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. μαζί και το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη τις λαϊκές διαδηλώσεις, τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, ενοχοποιούν για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Μάλιστα, η Ν. Μπακογιάννη, που μαζί με τους βουλευτές της έκαναν Επερώτηση χτες στη Βουλή για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε στο σημείο να προτείνει ακόμα και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δίνοντας βολικές πάσες στην κυβέρνηση να νομοθετήσει αντιδραστικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Προκλητικά και απευθυνόμενη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή είπε πως «το Σύνταγμα προβλέπει ότι μπορεί να απαγορευθούν οι διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Να το κάνετε, το προτείνουμε, φέρτε αλλαγή του
θεσμικού πλαισίου. Να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την Αριστερά η οποία θα βγει στα κάγκελα αλλά πολύ λίγο με ενδιαφέρει γιατί εκείνοι έχουν την άποψη ότι πρέπει να κλείνουν λιμάνια, την Ακρόπολη και να καταστρέφουν την οικονομία»!
Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι ο καημός της Μπακογιάννη και της τάξης που υπηρετεί δεν είναι οι διαδηλώσεις γενικά, αλλά η δράση του ταξικού κινήματος και του ΚΚΕ, που βάζει εμπόδια στην κυρίαρχη πολιτική και ριζοσπαστικοποιεί συνειδήσεις στην κατεύθυνση της ανατροπής της.
Χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα τα κεσάτια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κέντρου, συνέπεια κυρίως των εξαϋλωμένων εργατικών μισθών και της νομοθεσίας που επιταχύνει τη συγκέντρωση στο εμπόριο, τα αστικά κόμματα χιμάνε να ενοχοποιήσουν τους εργαζόμενους για τους διεκδικητικούς τους αγώνες, να στρέψουν εναντίον τους τους μικρούς ΕΒΕ, που πλήττονται από την ίδια φιλομονοπωλιακή πολιτική και να βάλουν στο γύψο το εργατικό λαϊκό κίνημα. Ταυτόχρονα, με το επιχείρημα της «καταστροφής της οικονομίας», στρώνουν το δρόμο για παραπέρα ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.
Ο Χ. Παπουτσής πήρε πρόθυμα την πάσα της Μπακογιάννη και είπε ότι συμμερίζεται τη γνώμη του εμπορικού κόσμου για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση, ανέφερε, ανέλαβε πρωτοβουλία και σύστησε επιτροπή -αντίστοιχη έχει κάνει και ο δήμαρχος Αθήνας- και κάλεσε όλους να καταθέσουν προτάσεις πάνω στο θέμα αφού, όπως είπε για λόγους εντυπωσιασμού, στο κέντρο της Αθήνας έγιναν 3.900 πορείες μέσα σε ενάμιση χρόνο. Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας, είπε ότι «δεν μπορούν 20 άτομα να παραλύουν το κέντρο της Αθήνας» και ζήτησε να παρθούν μέτρα τώρα.
Οπως είναι φυσικό, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Θ. Πλεύρης υπερθεμάτισε, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του έχει ήδη καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Απάντηση στην πρόκληση
Απάντηση στις προκλητικές απόψεις που ακούστηκαν από τους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης και την Ν. Μπακογιάννη έδωσε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης, τονίζοντας ότι όπως φάνηκε, στόχος της συγκεκριμένης Επερώτησης, αλλά και των άλλων δυνάμεων, ήταν με αφορμή την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας να φανεί η επιδίωξή τους για την προώθηση νέων μέτρων καταστολής προκειμένου «να δέσουν τον κόσμο χειροπόδαρα». Μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Οι διαδηλώσεις φέρνουν την πορνεία και τα ναρκωτικά; Οι διαδηλώσεις φέρνουν την εγκληματικότητα, τους τσαντάκηδες, το ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει και να πάει βόλτα ένας γονιός με το παιδί του στο κέντρο της Αθήνας;». Αυτό που επιδιώκετε, κατέληξε, είναι μέσω του κλίματος φόβου, αβεβαιότητας και τρομοκρατίας να δικαιολογηθούν τα βάρβαρα μέτρα και ανέφερε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του κέντρου και των άλλων συνοικιών να διεκδικήσουν οργανωμένα, στηριζόμενοι στην δράση των ταξικών συνδικάτων και συλλόγων, για να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί για την παράδοση του ιστορικού κέντρου στο μεγάλο κεφάλαιο, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά αυτοί που είναι χρόνια στη χώρα μας, να φτιαχτούν ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου