Σελίδες

27 Δεκ 2011

"Εκλογές τώρα, με ταυτόχρονη κλιμάκωση της εργατικής λαϊκής πάλης "



Η συγκρότηση της άκρως εχθρικής για το λαό, τρικομματικής κυβέρνησης, έγινε για να περάσουν τα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να σωθεί από την κρίση το κεφάλαιο και τα κέρδη των μονοπωλίων. 
Η πραγματική και μόνη αγωνία της αστικής τάξης είναι να περάσουν από αυτή την κυβέρνηση τα νέα βάρβαρα μέτρα, το νέο μνημόνιο διαρκείας και η δανειακή σύμβαση, οι περικοπές στις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα, η κατάργηση του κατώτατου μισθού.
Αυτός είναι ο λόγος που τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ, προβάλλουν διαρκώς ψευτοδιλήμματα, επιχειρώντας ως συνήθως να μετατρέψουν τις αγωνίες της αστικής τάξης σε αγωνίες όλου του λαού.
Πρώτα το «κούρεμα» χρέους (PSI), η δανειακή σύμβαση και το νέο πολυετές μνημόνιο και στη συνέχεια εκλογές, ή πρώτα εκλογές, ώστε η νέα κυβέρνηση, με νωπή τη λαϊκή εντολή, να πάρει τα νέα μέτρα "σωτηρίας" της χώρας; 
Παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου όσο χρειάζεται ή τήρηση της συμφωνίας για εκλογές το Φλεβάρη - Μάρτη; 

Η οικονομική κρίση, η κοινωνική παραγωγή και η κατανάλωση.




Η παραγωγή στον καπιταλισμό είναι διαρθρωμένη σε χιλιάδες ξεχωριστές επιχειρήσεις και ομίλους, ιδιοκτησίας διαφορετικών καπιταλιστών που αποτελούν τους κρίκους της συνολικής παραγωγής στην κοινωνία. Ταυτόχρονα όμως, οι ξεχωριστοί καπιταλιστές ή ομάδες καπιταλιστών δεν παράγουν, γιατί κίνητρο και σκοπός τους είναι η κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας σε εμπορεύματα, αλλά παράγουν με κίνητρο και σκοπό το κέρδος. Γι' αυτό και επενδύουν τα κεφάλαιά τους σε τομείς και κλάδους που μπορούν να τους φέρουν εύκολο και γρήγορο κέρδος. Το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι οι καπιταλιστές μιας χώρας δεν παράγουν πάντα σε κλάδους όπου υπάρχουν λαϊκές ανάγκες, αλλά και δυνατότητες ανάπτυξής τους, αλλά σε κλάδους που μπορούν να αποκομίσουν εύκολα και μεγάλα κέρδη.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ



Εργάτες Εργάτριες –Άνεργοι και συνταξιούχοι –Νέες και νέοι

Το 2011 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Bιώσαμε την ποιο βάρβαρη επίθεση των συνασπισμένων δυνάμεων του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων στην χώρα μας και στην Ευρώπη.
Ήταν όμως και μια από τις πιο αγωνιστικές χρονιές των τελευταίων 10ετιών. Η κυβέρνηση, η τρόικα, η μεγάλη εργοδοσία στην χώρα μας, ντόπια και ξένη, βρεθήκαν αντιμέτωποι με τους διαρκώς ανερχόμενους αγώνες μας .
Που μπορεί να μην σταμάτησαν την συνολική επίθεση τους αλλά τους δυσκόλεψαν και τους δυσκολεύουν σοβαρά (από τα εμπόδια που βρίσκουν για παράδειγμα στην χαλυβουργία έως την πτώση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.).