Σελίδες

21 Δεκ 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
Από την κινητοποίηση στο Δημαρχείο Ηρακλείου Κρήτης
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα που αποστέλλονται στις εργατικές λαϊκές οικογένειες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σωματεία, Επιτροπές Ανέργων, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Αγώνα, αγροτικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα κλιμακώνουν τον αγώνα τους και εντείνουν τη δράση τους συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια, έξω από το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής Λάρισας (ΠΑΜΕ, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ), των Λαϊκών Επιτροπών συνοικιών της πόλης και σωματείων. Διατράνωσαν, για μια ακόμα φορά, την απαίτησή τους να καταργηθούν τα χαράτσια. Κάλεσαν εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες, συνταξιούχους σε οργανωμένη άρνηση πληρωμής τους.

Απ΄το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο / Ellinofreneia H TAINIA...




Uploaded by on Dec 20, 2011
Η πρώτη ταινία της «Ελληνοφρένειας» με τίτλο "Από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο" διανεμήθηκε την Κυριακή με τη «Real News». Πρόκειται για «ένα μνημονιακό DVD για τους χρεωμένους Έλληνες που δεν πρέπει να λείπει από κανένα...δάνειο» διάρκειας 60 λεπτών, με τη συμμετοχή των, Λάκη Λαζόπουλου και Μίρκας Παπακωνσταντίνου.

Πολιτική εγκλωβισμού στο σύστημα...



«Αντί λοιπόν για το χαράτσι σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους (...) μια εισφορά στο 1% επί του τζίρου των μεγάλων επιχειρήσεων (...) θα μαζέψει περισσότερα. Αντί για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, να μπει φόρος εφοπλιστών σε κάθε ένα από τα 4.000 πλοία τους, που θα αποφέρει 2 δισ. Αντί για το χαράτσι στα ακίνητα που υποτίθεται ότι θα μαζέψει 2,5 δισ., να μπει εισφορά στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες (...) μπορεί να αποφέρει 4 δισ. Αντί να μειωθεί το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ να μπει έκτακτη εισφορά σε κινητές περιουσίες, καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ κατ' άτομο»... Απόσπασμα από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την... εποικοδομητική συμβολή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να μαζέψουν χρήμα τα δημόσια ταμεία για την υποτιθέμενη «κρίση χρέους» που αποδέχεται σαν τέτοια. Αν αυτό δεν είναι πρόταση διαχείρισης και μάλιστα καραμπινάτη, τότε τι είναι;

Λ. Κανέλλη. Αντένα 21-12.



ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ



Ρεσιτάλ εμπαιγμού για να ενσωματώσουν το λαό.
Σε κατήγοροι (!) της πολιτικής του μνημονίου μετατρέπονται τώρα οι υποψήφιοι διάδοχοι του Γ. Παπανδρέου.
Την αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου - ήταν να γίνει σήμερα - για την ερχόμενη Τρίτη, ανακοίνωσε χτες το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας καινούρια σενάρια στο εσωκομματικό σίριαλ, στο πλαίσιο της γενικότερης αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι η μετάθεση της συνεδρίασης έγινε επειδή σήμερα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο Πολιτικό Συμβούλιο είχαν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Χρ. ΠρωτόπαππαςΠ. ΕυθυμίουΕμ. Μπετενιώτης, ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος και «πράσινοι» υφυπουργοί.
Δίνοντας το στίγμα της θεματολογίας της συνεδρίασης του εσωκομματικού οργάνου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης σε συνέντευξή του ανέφερε:

Θαμπώνει η προπαγάνδα περί «κρίσης χρέους»


Ολοένα και περισσότεροι αστοί τεχνοκράτες υποχρεώνονται να μιλούν για «συστημική κρίση» με συγχρονισμένα χαρακτηριστικά

Τις ανησυχίες της πλουτοκρατίας από το διαρκές βάθεμα της κρίσης, που χτυπάει όλο και πιο έντονα την πόρτα περισσότερων καπιταλιστικών κρατών, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στα κράτη - μέλη της ΕΕ.
Από την εξαμηνιαία έκθεσή της προειδοποιεί ότι η «δημοσιονομική κρίση μπορεί να λάβει χαρακτηριστικά συστημικής κρίσης», επιβεβαιώνοντας ότι για τους αστούς γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να κρύψουν πίσω από ιδεολογήματα περί «κρίσης χρέους» τον πραγματικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης.
«Οι πιθανότητες κατάρρευσης μεγάλων τραπεζών είναι πλέον περισσότερο από ορατές», υπογραμμίζει η ΕΚΤ και την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο, κάλεσε τα κράτη - μέλη της ΕΕ να εφαρμόσουν τάχιστα τις αποφάσεις της τελευταίας συνόδου κορυφής. Στο ίδιο πνεύμα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνει ότι «θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο» για την Ευρωζώνη να φτιάξει ένα χρονοδιάγραμμα των μέτρων που σκοπεύει να λάβει για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της πάλης για προστασία των ανέργων



Στέρεο, συγκροτημένο και οργανωμένο βήμα στην ενίσχυση της πάλης για την αποφασιστική διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας και ανακούφισης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, στο δυνάμωμα και την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη συντονισμένη επίθεση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της πλουτοκρατίας και της Τρόικας, αποτέλεσαν τα χτεσινά συλλαλητήρια και οι πολύμορφες παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ με τους συμμάχους του, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, στα οποία συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαίοι, συνταξιούχοι μαζί με τις οικογένειές τους από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα.
Στα χτεσινά συλλαλητήρια αποτυπώθηκε η δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα για τη συσπείρωση των ανέργων. 

Πολιτική - εκλογική μπλόφα το «αντιμνημονιακό μέτωπο»



-- Υπάρχει το τελευταίο διάστημα επαναλαμβανόμενα, από δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το κάλεσμα για ένα αντιμνημονιακό μέτωπο που θα εξελιχθεί σε μια συνεργασία, με στόχο την κυβερνητική εξουσία. Πώς βλέπετε και πώς απαντάτε σ' αυτές τις προσκλήσεις και τα καλέσματα;
-- Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται με αυτήν την πρόταση, επειδή ξέρεις ποιοι την κάνουν, είναι πολιτική εκλογική μπλόφα. Καθαρά πράγματα. Διότι ο χώρος αυτός παρότι έχει μια λίγο - πολύ ενιαία ιδεολογική αφετηρία, ταυτόχρονα είναι ένα συνονθύλευμα διάφορων απόψεων. Αλλοι λένε τη δραχμή, άλλοι λένε αντικαπιταλιστικό μέτωπο, άλλοι αντινεοφιλελεύθερο, άλλοι λένε μόνο αντιμνημονιακό, άλλοι λένε πατριωτικό, άλλοι λένε δημοκρατικό, άλλοι λένε χωράνε όλες οι πατριωτικές δυνάμεις. Πάρτε κόσμε. Είναι ένα μέτωπο μέχρι τις εκλογές και την άλλη μέρα ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του.
Προσδοκούν ή θέλουν να αναδειχθεί μία αριστερή κυβέρνηση. Δεν μας έχουν πει όμως τι θα κάνει αυτή η αριστερή κυβέρνηση. 

Απάντηση η λαϊκή συμμαχία



Μιλώντας προχτές στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομίας Τάσος Γιαννίτσης είπε με αφορμή τη μαζική παναττική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, που έγινε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο: «Είναι προκλητικό ότι το Σάββατο, λόγω διαδηλώσεων, αφαιρέθηκαν έσοδα από τις επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας που θα πήγαιναν για την καταβολή μισθών»! Είναι τουλάχιστον πρόκληση ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που έχει ρίξει στα Τάρταρα το εισόδημα και τα δικαιώματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας να καμώνεται πως ενδιαφέρεται τάχα για τους μισθούς των εργαζομένων, τους οποίους οι εργοδότες με δικούς της νόμους τσακίζουν. 

«Κοκκινοσκουφίτσες»!



Θα το ονομάζαμε απλά ξετσιπωσιά. Ομως πίσω από αυτό το θρασύτατο περιτύλιγμα κρύβεται κάτι χειρότερο:
Ο ταξικός μισανθρωπισμός των πολιτικών εκπροσώπων της πλουτοκρατίας.
Μιλάμε για εκείνα τα «πιόνια» στη «σκακιέρα» της αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήματος που δεν γνωρίζουν καμία αναστολή και καμία ντροπή.
Και που η ξεδιαντροπιά τους παίρνει... αστρονομικές διαστάσεις, ειδικά όταν για να υπηρετήσουν τους γενικότερους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης και για να εξασφαλίσουν με αυτόν τον τρόπο ως αντίτιμο την προσωπική τους συμμετοχή στο αστικό ντεκόρ της επόμενης μέρας, βάζουν τα «δυνατά» τους...
***
Εχουμε και λέμε, λοιπόν:
*
Ο υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που ξημεροβραδιαζόταν στις τηλεοράσεις να διαφημίζει το μνημόνιο, που εκβίαζε τους συνταξιούχους ισχυριζόμενος ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για να πληρωθούν οι συντάξεις πείνας των γερόντων,