Σελίδες

13 Δεκ 2011

Ε! ρε κοροϊδία......

Ποια συμμαχία;



Οσο το αστικό σύστημα δέχεται την πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας για την κυρίαρχη πολιτική και δημιουργούνται προϋποθέσεις ριζοσπαστικοποίησης της λαϊκής πάλης, τόσο αναβαθμίζεται ο ρόλος του οπορτουνισμού στον αποπροσανατολισμό του λαού, που αντικειμενικά υπηρετεί τη θωράκιση της αστικής πολιτικής και εξουσίας. Καθόλου τυχαία, ένας από τους θερμότερους υποστηριχτές της «κοινωνικής συνοχής», ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αναφώνησε διά του επικεφαλής του ότι η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία «υπηρετείται με τη διάλυση της κοινωνίας», προσομοιώνοντας την προπαγάνδα του με αυτή των αστών, που συκοφαντούν το ΚΚΕ ότι επιδιώκει το χάος για να επιτευχθεί ο στρατηγικός του στόχος.
Οι οπορτουνιστές όλων σχεδόν των αποχρώσεων, προπαγανδίζουν εντατικά την εκλογική συμμαχία δυνάμεων που οι ίδιοι τοποθετούν στον «προοδευτικό» χώρο, καλλιεργώντας αυταπάτες στο λαό ότι ένα τέτοιο ετερόκλητο σχήμα, ακόμα και αν σχηματιστεί και πλειοψηφήσει στις εκλογές, θα ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική. Το οξύμωρο είναι ότι μιλάει για ενότητα ένας χώρος ο οποίος, στις δέκα πολιτικές δυνάμεις που κατά καιρούς συσπειρώνει, υπάρχουν 15 διαφορετικές απόψεις. Είναι και αυτό ένα κριτήριο της αναξιοπιστίας και του καιροσκοπισμού του, που πρέπει να πάρει σοβαρά ο λαός. 

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ : Επικίνδυνα ιδεολογήματα και λαθροχειρίες



Ενοχοποιεί τον «καζινοκαπιταλσμό» για την κρίση και ισχυρίζεται ότι η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ «υπηρετείται με τη διάλυση της κοινωνίας»
Τις θεωρίες περί «καζινοκαπιταλισμού» επανέφερε σε ομιλία του στη Νέα Σμύρνη ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, για να θολώσει τα νερά ως προς τις αιτίες της κρίσης, αλλά και ως προς το ποια συμμαχία έχει ανάγκη ο λαός για να βρει διέξοδο από τη βαρβαρότητα.
Ανακαλύπτοντας ότι υπάρχει και «καλός» καπιταλισμός, τον διαχώρισε από τον «καζινοκαπιταλισμό», ο οποίος βουλιάζει στα αδιέξοδά του και απειλεί «να συμπαρασύρει μαζί του την παγκόσμια οικονομία»! Ο ίδιος καταλόγισε στους ηγέτες της ΕΕ «λάθος ιδεοληψία» και όχι συνειδητή υπεράσπιση της στρατηγικής του κεφαλαίου, ενώ τους κατηγόρησε για απαλλοτρίωση της «εθνικής και δημοκρατικής κυριαρχίας στα κράτη, προκειμένου όλα να είναι παραδομένα στις απαιτήσεις των αγορών και του χρηματιστικού κεφαλαίου», διαχωρίζοντας τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις από τις καπιταλιστικές αγορές, για να αθωώσει τελικά και τις δύο στη λαϊκή συνείδηση.

Βρώμικη επίθεση ενάντια στον αγώνα των χαλυβουργών.



Ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ
«Βρώμικη επίθεση ενάντια στον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών από την ΠΑΣΠ και τα χαφιεδοsite» καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ.
Η Οργάνωση καταγγέλλει πως:
«Τώρα τελευταία βγαίνει στο προσκήνιο η χυδαία άποψη που λέει ότι:"Η απεργία στη Χαλυβουργία είναιστημένη καθώς ο καπιταλιστής Μάνεσης ό,τι παραγωγή χρειάζεται, την βγάζει από το εργοστάσιο στο Βόλο. Αρα η απεργία είναι συμφωνημένη από το ΚΚΕ και το Μάνεση για να κλείσει το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο". Αυτές οι βρωμιές λέγονται στα αμφιθέατρα από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και αναπαράγονται σε διάφορα blog και σε άλλα γνωστά χαφιεδοsite. Είναι απόψεις επικίνδυνες και αποτελούν κατασκεύασμα που προσπαθεί να συκοφαντήσει τον αγώνα των χαλυβουργών, θέλει να σταματήσει η απεργία, κάνουν αντικομμουνισμό.

Ο καθένας με τις αγωνίες του...



Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ»
- το έγραψαν μάλιστα πριν αρχίσουν τα «ωραία» με τον Χρυσοχοΐδη, τα άλλα με τον Καστανίδη κ.ο.κ. -
μεγάλη ταραχή υπάρχει στη χώρα, καθώς «κάθε βράδυ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρη την Ελλάδα» ξενυχτούν, επειδή αγωνιούν για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ...
*
Φυσικά, δεν ανήκουμε στους αρμοδιότερους, για να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τη θεματολογία που απασχολεί «κάθε βράδυ» τους κύκλους στους οποίους αναφέρεται η εφημερίδα ή τους κύκλους στους οποίους ανήκουν οι μετέχοντες στα «μαγειρεία» εντός του ΠΑΣΟΚ.
Επιβεβαιώνουμε, πάντως, ότι υπάρχουν και κάτι άλλοι «κύκλοι»,
που οι δικές τους... πεζές αγωνίες δεν εφάπτονται πουθενά με τις αγωνίες των «κύκλων» των δελφινοΠΑΣΟΚων τους οποίους συναναστρέφεται το Συγκρότημα Λαμπράκη.
*
Στους κύκλους αυτούς,
που η ακτίνα τους φτάνει από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη κι από το Καστελόριζο μέχρι το Καλπάκι,
κάθε βράδυ - κυριολεκτικά -

«Γομάρια»...



Βγήκαν ήδη πολλοί στο σεργιάνι
(σ.σ.: από τον Κ. Στεφανόπουλο, την Διαμαντοπούλου και τον Π. Ευθυμίου μέχρι τον Σαμαρά που δήλωσε ότι «δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο»)
για να προπαγανδίσουν την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ομως, το πιο... σοβαρό αιτιολογικό για τη μη διενέργεια εκλογών στον συμφωνημένο (υποτίθεται) χρόνο διεξαγωγής του, διατυπώθηκε από τον Ροντούλη.
*
Ο Ροντούλης - υφυπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου προερχόμενος από τον ΛΑ.Ο.Σ. - δήλωσε χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό («Κανάλι 9») ότι οι εκλογές είναι «πολυτέλεια»...
Για να ενισχύσει το επιχείρημά του, περί παράτασης του βίου της παρούσας κυβέρνησης,
(η οποία στηρίζεται, μεταξύ άλλων, και στις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ),

Τι ετοιμάζουν;...



Πρωτοφανείς οι δηλώσεις για μετατροπή της Ευρωζώνης ή και ολόκληρης της ΕΕ σε ένα πεδίο μάχης (!) ανάλογο με αυτό του Β' Παγκόσμιου Πολέμου,
πρωτοφανείς οι απόψεις για τη δημιουργία ενός σκηνικού που θα χαρακτηρίζεται από εσωτερική βία, συνοριακές και διεθνικές συγκρούσεις,
και ακόμα πιο πρωτοφανές ότι αυτές οι εκτιμήσεις
- τις κατέγραψε ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» -
διατυπώθηκαν δημόσια, και μάλιστα στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, από ανώτατο στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ,
τον Αρχηγό του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Martin Dempsey.

Οργάνωση από τα κάτω. Οχι για την ανατροπή μιας κυβέρνησης, αλλά της εξουσίας των μονοπωλίων

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σε μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στο Μενίδι μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Μενίδι, στην κατάμεστη από λαϊκό κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:


«Ενα κεντρικό ερώτημα που κάθε μέρα πιο πολύ υπάρχει στα χείλη των ανθρώπων που υποφέρουν, των εργαζομένων, στη σκέψη τους: "Πώς θα βγούμε από την κρίση;". Βεβαίως, αυτά τα συζητάει και η κυβέρνηση, τα κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, όλοι. Θέλουν να βγούμε από την κρίση, όμως ως εκεί. Από κει και πέρα αρχίζουν οι ριζικές διαφορές, οι αντιπαρατιθέμενες απόψεις. Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώνουμε την προσοχή μας αυτό το διάστημα όχι στην περιγραφή των προβλημάτων που έχουν οι εργαζόμενοι, αυτά τα ξέρουν, τα ζουν, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, μέρα με τη μέρα.