Σελίδες

10 Δεκ 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ.



Την ώρα που η ανεργία έχει φτάσει κυριολεκτικά στο «κόκκινο» και όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες ζουν με το φόβο της αναδουλειάς, οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 20 Δεκέμβρη για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων πρέπει να αξιοποιηθούν ώστε η λαϊκή αγωνία και οργή να εξελιχθεί σε οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Για την Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια.
Η επιτυχία των κινητοποιήσεων πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε κλάδου, να γίνει μαζικό άνοιγμα στους ανέργους κάθε χώρου, να καταγραφούν τα προβλήματά τους, να γίνουν παρεμβάσεις για την άμεση στήριξη των οικογενειών τους με όπλο το εμπλουτισμένο πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αλλά και ν' ανοίξει πλατιά η κουβέντα για το πώς αντιμετωπίζεται στη ρίζα της η ανεργία.

Ετοιμα τα νέα βάρβαρα μέτρα...



ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΧΕ, από εκεί το είχε, το είπε τελικά ο Λ. Παπαδήμος: Το 2012 θα παρθούν νέα μέτρα! Και προφανώς δε θα είναι ...φιλολαϊκά.
Μιλάμε για τα ίδια μέτρα, που πριν από μερικές βδομάδες, ο Ε. Βενιζέλος μάς έλεγε ότι δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν.
Κάποια, θα αφορούν - λένε - τις αποκλίσεις του 2011, κάποια άλλα θα αφορούν τη νέα δανειακή σύμβαση. Πάντως, μιλάμε για ένα ακόμη «πακέτο» που θα πέσει στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Αυτά, για να κατανοήσουμε ...επαρκώς το τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά τα περί «δημοσιονομικής ενοποίησης», «ισοσκελισμένων προϋπολογισμών» και «ενίσχυσης του Ευρώ» που ακούσαμε από τις Βρυξέλλες!
Σημαίνουν έτσι απλά ότι οι ευρωπαϊκές πολυεθνικές και η ευρωπαϊκή πλουτοκρατία θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, κόβοντας μισθούς, δικαιώματα, παροχές και γενικώς ...ό,τι βρουν μπροστά τους.

Για τη σωτηρία του 0,78% ...



Η απειλή της εξάπλωσης της πείνας στη χώρα μας, σε συνθήκες καπιταλιστικής βαρβαρότητας, μετά από 17 μήνες εφαρμογής του μνημονίου, δεν ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού. 
Αποτελεί μια σκοτεινή πραγματικότητα. 
Ημέρα με την ημέρα πυκνώνει η ειδησεογραφία που αναφέρεται σε παιδιά που λιποθυμούνε από την πείνα μέσα σε σχολικές αίθουσες, σε χιλιάδες εξαθλιωμένους, θύματα της καπιταλιστικής κρίσης και των κυβερνητικών πολιτικών, που αναζητούν ένα πιάτο φαΐ σε συσσίτια για απόρους.
Αυτή όμως είναι η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Δηλώσεις προέδρου ΓΣΕΕ...




Uploaded by on Dec 10, 2011
Οι δυνάμεις της ταξικής ειρήνης είναι εχθρός της εργατικής τάξης.

Σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο κ. Παναγόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ανάμεσα σε άλλα, έκανε την εξής δήλωση:

Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε ακόμα πιο μαζικά...



Ανακοίνωση με αφορμή τις προθέσεις δημοτικής αρχής για απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης. 
Παρέμβαση και από την Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε ακόμα πιο μαζικά». Με αυτόν τον τρόπο απαντά με χτεσινή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ στην επιχείρηση της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, με τη σύμπλευση της δημοτικής παράταξης της ΝΔ, να ψηφίσουν νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοβουλία που εξάγγειλε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας, δήμαρχος κ. Καμίνης, στην οποία συμφώνησε και ο επικεφαλής της δημοτικής

Φαντάροι σε στρατόπεδα χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό.



Πληρώνουν από την τσέπη τους ξενοδοχείο για να κάνουν σε ανθρώπινες συνθήκες την ατομική τους καθαριότητα.

Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. που βάζει στο στόχαστρο κάθε δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης, δε θα μπορούσε να μένει έξω απ' την πύλη των στρατοπέδων. Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τα βάρη που σηκώνουν οι λαϊκές οικογένειες για τα στρατευμένα παιδιά τους, οξύνονται ακόμα περισσότερο, καθώς οι «περικοπές» στις Ενοπλες Δυνάμεις, δηλαδή το χαράτσωμα παροχών και δικαιωμάτων, όπως και σε άλλους τομείς (Παιδεία και Υγεία), φορτώνει νέα βάρη στην πλάτη και την τσέπη του φαντάρου και της οικογένειάς του.
Η πολιτική αυτή στην πράξη επιδεινώνει την κατάσταση για τους φαντάρους και τις λαϊκές οικογένειες, που καλούνται να βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη.

Τυχοδιωκτισμός οπορτουνιστών...



«Το χειρότερο είναι ότι η ελληνική πλευρά προσέρχεται διαρκώς σ' αυτές τις συνόδους κορυφής δίχως εναλλακτικό σχέδιο να καταθέσει» (Δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ). 
Κάνει κριτική στην κυβέρνηση από τη σκοπιά της διατήρησης της ΕΕ και του ευρώ αλλά με άλλη πολιτική. 
Να τι λέει: «Και στο σχέδιο και στην πρόταση της κας Μέρκελ η ΕΕ και η Ευρωζώνη να μετατραπεί σε γερμανικό αναμορφωτήριο, όπου θα πρέπει οι τρόφιμοι να είναι υπάκουοι και να μην είναι απείθαρχοι, προκειμένου να συμμορφώνονται με τις επιταγές του γερμανικού διευθυντηρίου, απέναντι λοιπόν σ' αυτή την πρόταση, ο Ελληνας πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά δεν θα έχει αντίλογο». Προβάλλουν, λοιπόν, και το ζήτημα της πατριωτικής στάσης έναντι της Γερμανίας. Κάνουν πως δε βλέπουν τον ανταγωνισμό ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, ανάμεσα στα μονοπώλια του ίδιου κλάδου. 
Η αντιπρότασή τους είναι η ΕΕ της «ισότιμης συμμετοχής των κρατών», της «μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας», της «αλληλεγγύης». 

«Για το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης».



«(...) Από την άποψη των οικονομικών όρων του ιμπεριαλισμού, δηλαδή της εξαγωγής κεφαλαίων και του μοιράσματος του κόσμου από τις «προηγμένες» και «πολιτισμένες» αποικιακές δυνάμεις, οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς είτε είναι απραγματοποίητες, είτε είναι αντιδραστικές.
*
Το κεφάλαιο έγινε διεθνές και μονοπωλιακό. Ο κόσμος είναι μοιρασμένος ανάμεσα σε μια χούφτα μεγάλες Δυνάμεις, δηλαδή Δυνάμεις που έχουν επιτυχίες στη μεγάλη καταλήστευση και καταπίεση των εθνών (...)
Σε συνέχεια: η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν τοποθετήσεις στο εξωτερικό όχι μικρότερες από 70 δισεκατομμύρια ρούβλια. Για να εισπράττουν το "θεμιτό" εισοδηματάκι τους από το στρογγυλούτσικο αυτό ποσό - ένα

Σπρώχνουν στην εξαθλίωση...



Το ΚΚΕ σε προχτεσινή του ανακοίνωση σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τόνιζε ότι η ΕΕ μόνο πιο βάρβαρη, πιο αντιδραστική, πιο άνιση και πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει. 
Σε όποια συμφωνία κι αν καταλήξουν, δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε την όξυνση των αντιθέσεών τους, ούτε να βρουν φάρμακο για την κρίση, γιατί αυτά τα γεννά το σύστημα που υπηρετούν και τα τροφοδοτεί η στρατηγική τους, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους. 
Η απόφαση της Συνόδου επιβεβαίωσε την εκτίμηση του ΚΚΕ. 
Η εφαρμογή της γαλλογερμανικής πρότασης δημοσιονομικής πειθαρχίας οδηγεί σε κλιμάκωση της αντιδραστικής αντιλαϊκής επίθεσης σ' όλα τα κράτη - μέλη με νέα μνημόνια διαρκείας, φτώχειας και εξαθλίωσης, που σπρώχνουν το λαό στη χρεοκοπία.