Σελίδες

2 Δεκ 2011

Ποια τάξη ελέγχει τις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας;



Για όσους αφελείς νομίζουν ότι η νέες τεχνολογίες ηλεκτρονικής επικοινωνίας, το φ/β και το διαδίκτυο είναι «πρωτόγνωρο όπλο» στα χέρια της εργατικής τάξης η οποία δήθεν τώρα μπορεί να συνεννοηθεί και να οργανωθεί χωρίς τον έλεγχο της εξουσίας του κεφαλαίου! 
Κούνια που τους κούναγε…


Android ο κατάσκοπος

Από το in.gr


Κρυφό λογισμικό σε πολλά smartphone «καταγράφει και μεταδίδει τα πάντα»

 
Βίντεο του προγραμματιστή Τρέβορ Έκχαρτ δείχνει πώς το κρυφό λογισμικό καταγράφει σχεδόν τα πάντα 

Εκατομμύρια κινητά Android, Blackberry και Nokia τρέχουν μια κρυφή εφαρμογή που καταγράφει τις επικοινωνίες και τη θέση του χρήστη χωρίς τη συγκατάθεσή του, αποκαλύπτει ένας 25 χρονος Αμερικανός προγραμματιστής.

Οταν ανθίζουν όλα τα αντιΚΚΕ «φρουτάκια»...



Ενα ένα σκάνε τα «μπουμπούκια» και τα «φρουτάκια» από τον αντικομμουνιστικό κήπο του ΛΑ.Ο.Σ. - που συγκυβερνά σήμερα μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ - στο πλαίσιο του ενδοκυβερνητικού καταμερισμού για τη συστηματική επίθεση στο ΚΚΕ. 
Σειρά είχε προχτές ο - από το ΠΑΣΟΚ προερχόμενος - βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Χρυσανθακόπουλος. 
Σε παρέμβασή του προχτές στη Βουλή, ύστερα από ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, είπε: «Ακούσαμε τον προλαλήσαντα να υπερασπίζεται ως μεγαλομέτοχος, ως αποκλειστικός νομέας και κάτοχος, μια χρεοκοπημένη επιχείρηση, τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Ο "Ριζοσπάστης" έπαψε (!) να επανεκδίδεται από την ημέρα που έφτασε στο τρίτο στάδιο του σοσιαλισμού - ως έγραφε τότε - και την επόμενη μέρα κατέρρευσε το Ανατολικό Μπλοκ». 

Δικτατορία των μονοπωλίων...



ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η διαδικασία της «δεύτερης ανάγνωσης» για να ψηφίζονται πιο γρήγορα τα νομοσχέδια στην Βουλή, όπως αποφάσισε χτες η κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα, μάλλον καταργείται οποιαδήποτε ανάγνωση, μια και κανένα από αυτά δε θα είναι... συζητήσιμο. 
Θα μας τα παρουσιάσουν όλα σαν αναγκαία και αδιαπραγμάτευτα.
Αλλα για να πάρουμε την 6η δόση, άλλα για την 7η, άλλα για την 8η. 
Ανάλογα με τη χρονική συγκυρία.
Οπότε οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές, με το μόνο με το οποίο θα πρέπει να απασχοληθούν είναι ορισμένες ασκήσεις για τη... βελτίωση της ταχύτητας άρσης του χεριού. 
Γιατί έχουν μπόλικα αντιλαϊκά νομοσχέδια να ψηφίσουν.

Καραμπινάτος ρεφορμισμός...



«Η αυταρχικοποίηση της δημοκρατίας στη χώρα μας έχει εγγενείς αιτίες που συνυφαίνονται όμως και επηρεάζονται δυναμικά από την κρίση στην ΕΕ... Η αυστηρή λιτότητα στη χώρα μας επιβάλλεται με αυταρχικό τρόπο, χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση από την ελληνική πλευρά... χωρίς να ζητηθεί η ετυμηγορία του λαού, χωρίς καν ψήφιση στη Βουλή της δανειακής σύμβασης και χωρίς - πρωτάκουστο - δικαίωμα σύναψης δανείου με άλλη χώρα! 
Η ΕΕ ασκεί συστηματικούς ελέγχους στη χώρα μας, υπαγορεύει ουσιαστικά την ακολουθούμενη πολιτική... και επέβαλε τελεσιγραφικά τον εκλεκτό της Μέρκελ, Παπαδήμο. Αν και με την ένταξή της στην ΕΕ, μια χώρα εκχωρεί μέρος της εθνικής της κυριαρχίας... η χώρα μας δεν είναι αποικία ούτε προτεκτοράτο της ΕΕ. Είναι σύμμαχος και εταίρος σε αυτήν, με υποβαθμισμένη όμως θέση, που η κρίση και η αύξηση της ανισομετρίας υποβαθμίζει δραματικά. Ωστόσο, η ανώτερη και πολυεθνική μερίδα της εγχώριας αστικής τάξης είναι διαπλεγμένη με τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, ωφελείται από την κρίση, υπερθεματίζει (ΣΕΒ, τράπεζες, καναλάρχες κ.ά.) για την πιστή εφαρμογή των πιο αντιλαϊκών, αυταρχικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και ελληνική κυβέρνηση... 

Ματαιοπονούν οι εχθροί του λαού.



Με αφορμή τη χτεσινή απεργία, την οποία αποσιώπησαν επιδεικτικά όλο το προηγούμενο διάστημα, τα αστικά ΜΜΕ προσπάθησαν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι η λαϊκή πάλη αποκλιμακώνεται, αφού - όπως έλεγαν - με τις κινητοποιήσεις που έγιναν μέχρι τώρα, οι εργαζόμενοι δεν κέρδισαν τίποτα. 
Παρακινούσαν, μάλιστα, να αναζητήσουν άλλους τρόπους δράσης, προσμένοντας «λύσεις» σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε εθνικό. 
Αφορμή για την παραπάνω προκατασκευασμένη «ανάλυση» ήταν η άμαζη απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα. 
Για να στηρίξουν την προπαγάνδα τους, τα αστικά ΜΜΕ απέκρυψαν στην πλειοψηφία τους τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε δεκάδες ακόμα πόλεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την κλιμακούμενη συσπείρωση ευρύτερων εργατικών και λαϊκών δυνάμεων στο ταξικό κίνημα.

Για την άρση της ασυλίας του Γιώργου Τούσσα.



Δελτίο Τύπου για τη σχετική ψηφοφορία που έγινε χτες στο Ευρωκοινοβούλιο
Σε δελτίο Τύπου της για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:
«Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, ψηφίστηκε σήμερα (σ.σ. χτες) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από αίτημα της Εισαγγελίας Πειραιά με την κατηγορία ότι ως μέλος του ΔΣ του NAT, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος των ναυτεργατών, ψήφισε δήθεν ομόφωνα στις 27-3-2003 με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΝΑΤ, για τη χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής στην "MARE ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ", που είχε πλειοδοτήσει στον πλειστηριασμό του οχηματαγωγού πλοίου "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΑΣ", με οφειλές στο ΝΑΤ, που αποτελεί παραποίηση της αλήθειας και χονδροειδή προσπάθεια να απαλλαγούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την πτώχευση του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων.

Χαλυβουργοί



Οι χαλυβουργοί νίκησαν το φόβο.
Αυτή είναι η πρώτη τεράστια μάχη που έδωσαν - την έδωσαν πρώτα και κύρια με τους εαυτούς τους - και κατάφεραν να την κερδίσουν.
Πέταξαν από πάνω τους κάθε αναστολή και ταμπού. Προσπέρασαν τα προσχήματα της αναβλητικότητας. Ηρθαν αντιμέτωποι με όλα όσα κατασκευάζει η αστική τάξη για να περάσει αλυσίδες στο μυαλό και στη συνείδηση των εργαζομένων.
Και νίκησαν.
*
Οι χαλυβουργοί έκαναν το πρώτο βήμα, έσπασαν την αλυσίδα ακριβώς στο πιο ισχυρό αλλά και στο πιο αδύνατο σημείο της:

Ο κ. Πάγκαλος...




Αλήθεια, τι κυβερνητικές αρμοδιότητες έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος; 
Της αντικομμουνιστικής σταυροφορίας; 
Πρόσφατες είναι οι δηλώσεις του με τις οποίες κάνει βρώμικη επίθεση στην εργατική τάξη, το λαό, που αγωνίζονται ενάντια στην πιο στυγνή αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά, με τσάκισμα μισθών, συντάξεων, φοροληστεία του λαού και χαράτσια υπέρ της σωτηρίας των αστών από την κρίση, ρίχνοντας λάσπη στο ΚΚΕ αφού το ταυτίζει με το φασισμό. 
Μιλώντας στην εκπομπή «Le Monde en Marche» του γαλλικού καναλιού «France 5» και απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τους Ελληνες που αρνούνται να πληρώσουν το χρέος και ζητούν να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ,