Σελίδες

1 Δεκ 2011

Ομιλία του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ της 1η Δεκέμβρη 2011.



ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΜΕ της Πέμπτης 1ης Δεκέμβρη προς την εργατική τάξη των χωρών της Ευρώπης.


Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι της Ευρώπης,

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρό και δύσκολο ταξικό αγώνα που διεξάγετε στις χώρες σας. Να ξέρετε ότι κάθε κινητοποίηση και αγώνας σας μας δίνει νέα ώθηση και κουράγιο ώστε πιο αποφασιστικά να συνεχίσουμε την πάλη μας. O αγώνας του ΠΑΜΕ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και του δικού σας αγώνα.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο γενικευμένος και παγκόσμιος χαρακτήρας της καπιταλιστικής κρίσης, οι εξελίξεις στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης επιβάλλουν να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ το σύνθημα «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε»! Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι στον καπιταλισμό!

Να μη χαθεί άλλος χρόνος.



Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. 
Η στυγνή εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, ο αυταρχισμός δεν πρέπει να γίνουν το παρόν και το μέλλον του λαού. 
Αποκτά κατεπείγοντα χαρακτήρα η οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της δράσης και της αλληλεγγύης για την παρεμπόδιση και την ανατροπή των εξοντωτικών μέτρων της μαύρης συγκυβέρνησης και των συνεπειών της κρίσης. 
Ο πόλεμος στην εργατική τάξη γίνεται όλο και πιο ανελέητος. 
Δεν υπάρχει τμήμα, δεν υπάρχει κλάδος που να μη βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανεργία, τη δραστική περικοπή μισθών, την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. 

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς που έχουν στήσει μηχανισμό για να παρακολουθούν τη δράση του ΠΑΜΕ.

Καλούμε την κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπουργό, ή άλλο επικεφαλή τέτοιων υπηρεσιών που τους ελέγχουν να τους μαζέψουν.

Η πολιτική δράση του ΠΑΜΕ είναι καθαρή. Καμιά απειλή, κανένας κατασταλτικός μηχανισμός ότι και να σχεδιάζουν σε βάρος του ταξικού κινήματος, των συνδικάτων δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν να σταματήσουμε την οργάνωση της πάλης των εργατών και εργατριών, την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την πάλη ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ, την πλουτοκρατία.

1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Π.Α.ΜΕ.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 

ΚΝΕ Απεργία 1η Δεκέμβρη 2011