Σελίδες

4 Νοε 2011

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Θέλω να σας πω ότι όλοι μας στο Κόμμα, αλλά και προσωπικά, είναι ένα πράγμα που δεν αντέχω όταν λέγεται από το πρωί ως το βράδυ, ότι ο ελληνικός λαός έμαθε να καταναλώνει περισσότερα απ' ό,τι είχε στην τσέπη του... Περισσότερα από τα εισοδήματά του, το σπάταλο κράτος, ο σπάταλος λαός... Και απόδειξη; Η εξάρτηση από τις τράπεζες, τα δάνεια... Γιατί δηλαδή, δεν το ξέρετε πώς μπήκαμε μέσα στο χορό των πιστωτικών δανείων; Δεν είναι ο κλεμμένος μόχθος του λαού; Επιτέλους, κρίση έχει όλος ο καπιταλιστικός κόσμος σήμερα. Εχει η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, εδώ υπάρχουν καινούργια μάλιστα στοιχεία στην εξέλιξη της κρίσης του καπιταλιστικού κόσμου. Πρώτη φορά εμφανίζεται παρατεταμένα και συγχρονισμένα η κρίση στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» 4.11.2011



Από το πρωί έχουμε ένα νέο πολιτικό συμπέρασμα; Είναι μια άλλη μέρα η 4η Νοεμβρίου;
«Έσπασε το αυγό, δηλαδή δημιουργήθηκε μια κατάσταση όπου το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά. Αμφισβητείται από ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού και όχι μόνο από την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Τώρα αυτή η καινούρια μέρα είναι ένα σχετικά γνωστό, παλιό πρόβλημα. Τον τελευταίο χρόνο, γίνεται συνείδηση στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ σε άλλους οι οποίοι είναι επίδοξοι μνηστήρες σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά κυρίως και στο οικονομικό κατεστημένο του τόπου ότι δεν μπορεί να υπάρχει μονοκομματική κυβέρνηση. Πρέπει να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας, ούτως ώστε όχι μόνο για να πάρει πολύ σκληρά μέτρα, αυτό είναι σίγουρο, αλλά μια κυβέρνηση που με τη σύνθεσή της θα επιδιώξει να προλάβει  την ακόμα μεγαλύτερη άνοδο του λαϊκού κινήματος. Να μην πάρει ο λαϊκός παράγοντας την πρωτοβουλία στα χέρια του.  
Θα μπορούσε να γίνει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και να πάμε για εκλογές. Αυτές οι ημερομηνίες που λένε είναι ανοησίες. Οι εκλογές μπορούν να γίνουν σε 20 μέρες και μετά να βγει μια κυβέρνηση συνεργασίας άμα θέλει να ψηφίσει τα καινούρια μνημόνια. Σε είκοσι μέρες εκλογές. Δεν χρειάζεται τώρα μεγάλες παράτες ούτε μακρόχρονη προεκλογική περίοδος.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ - ΒΟΥΛΗ-ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ-3/11/2011