Σελίδες

26 Οκτ 2011

Οσο μιλάνε τόσο εκτίθενται...



«Δύο γραμμές στον Περισσό για τις κινητοποιήσεις» ανακαλύπτει η «Αυγή» της Κυριακής, σερβίροντας στους αναγνώστες της ένα μυθιστόρημα από αυτά που συνηθίζει να πλέκει ο οπορτουνισμός για να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα του, όταν αυτή τον αποκαλύπτει και τον εκθέτει στα μάτια των εργαζομένων και του λαού. Το ίδιο άλλωστε κάνει από τις σελίδες και η «Ελευθεροτυπία», η οποία πρωτοστάτησε στον εξωραϊσμό της κουκούλας κατά την πρόσφατη δολοφονική επίθεση στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Η «Αυγή» διαπιστώνει «διάσταση» ανάμεσα στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και το Γραφείο Τύπου του Κόμματος σε σχέση με τον τρόπο που αντιμετώπισε τους προβοκάτορες ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνοντας του μύχιους πόθους της, γράφει ότι «η άλλοτε "τσιμεντένια" γραμμή του Περισσού αρχίζει να εμφανίζει δειλά - δειλά ρωγμές» και πως «η πρόβλεψη όσων θεωρούσαν πως η ένταση της ταξικής πάλης θα είναι καθοριστική ώστε να σπάσει η αποστειρωμένη πολιτική λογική του Περισσού αρχίζει να αχνοφαίνεται».

Για την τοποθετηση του Λάκη για τα γεγονότα της Πέμπτης 20/10.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
 Ειναι μάλλον λογικό κάποιος με την τεραστια δημοτικότητα του Λ.Λαζόπουλου να θεωρεί οτι μπορεί να τοποθετείται επί παντός και να εκφράζει γνωμες για τρομερά σοβαρά πράγματα ακόμη κι αν δεν είναι και πολύ βεβαιος για τι πράγμα μιλάει.
Ειπε λοιπόν δημόσια τη γνωμη του ο Λακης για τα γεγονότα της Πέμπτης 20/10προσπαθωντας να τοποθετηθεί κάπου αναμεσα.
Ειπε κάποια πραγματα υπερ του ΚΚΕ, έδωσε μερικές εικόνες στα γρήγορα όπως είπε κι ο ίδιος, από γενική συμπάθεια στο κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εδωσε το σημείο της ανακοινωσής του που μιλάει για ιδιοκτησιακες λογικες του ΚΚΕ (που κατέλαβε το Σύνταγμα!) και με ενα γενικό "πέρασμα" καθάρισε, τελειωνοντας με συγκινητικά λόγια για τα νεα παιδια που εχουν άλλο τρόπο σκεψης που εμείς δεν καταλαβαίνουμε κ.λ.π. 

Μέχρι πού θα φτάσουν;



Πού οδηγεί η συντεταγμένη αντιΚΚΕ επίθεση όλων των συνιστωσών των πολιτικών δυνάμεων που φανερά ή κρυφά στηρίζουν την πλουτοκρατία και την εξουσία της, φαίνεται πεντακάθαρα σε άρθρο της Λώρης Κέζα στο ηλεκτρονικό «Βήμα». 
Η αρθρογράφος αφού αναπαράγει τα όσα προβοκατόρικα γράφονται όλες αυτές τις μέρες για «παρουσία του ΠΑΜΕ ως κατασταλτικού μηχανισμού» και, φυσικά, δεν έχει να πει ούτε λέξη για τη δολοφονική επίθεση των κουκουλοφόρων σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον των χιλιάδων διαδηλωτών, ούτε και για τους δεκάδες τραυματίες και τον δολοφονημένο Δημ. Κοτζαρίδη, καταλήγει: «Αν το ΠΑΜΕ δικαιούται να φυλάττει τη Βουλή από τους ταραξίες, τότε η Χρυσή Αυγή δικαιούται να φυλάττει τον Αγιο Παντελεήμονα από τους διαρρήκτες». 

Οργανωμένη αντεπίθεση.



«Κλαίνε και οδύρονται» γιατί, δήθεν, δεν ήξεραν. Κι όμως, από το 2007 το ΚΚΕ είχε δείξει την επερχόμενη καπιταλιστική κρίση. Την είχε περιγράψει σαν βαθιά και συγχρονισμένη κρίση του καπιταλισμού και με το ξέσπασμά της το 2008 είχε κάνει καθαρό πως για να την ξεπεράσουν οι καπιταλιστές θα αναγκαστούν να καταστρέψουν και τμήμα του κεφαλαίου, πέρα από την όξυνση της επίθεσης στην εργατική τάξη.
Η ανάλυση - πρόβλεψη του ΚΚΕ είχε ειδική αξία για την εργατική τάξη, καθώς έχοντας καθαρό τι θα συμβεί (εξοντωτικό χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα) μπορούσε να προετοιμάσει την άμυνά της, αλλά και την αντεπίθεση. Το ΚΚΕ έκανε από τότε καθαρό πως λύση προς το συμφέρον των εργατών δεν μπορεί να υπάρχει έξω από το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής.