Σελίδες

25 Οκτ 2011

Γραπτή τοποθέτηση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα και Σ. Χαλβατζή για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ



"Σε σχέση με τη δολοφονική επίθεση κατά χιλιάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην περικύκλωση της Βουλής που οργάνωσε το ΠΑΜΕ τη δεύτερη μέρα της πανεργατικής απεργίας 19-20 Οκτωβρίου 2011, το Κόμμα μας θεωρεί ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέργεια από ομάδες που δρούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Αποτελεί πάγια θέση του Κόμματός μας ότι η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της σύστημα, προκειμένου να παρεμποδίσει τη λαϊκή δράση και να διαιωνίσει την κυριαρχία μιας χούφτας εκμεταλλευτών σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας χρησιμοποιεί και αξιοποιεί - μαζί με την επίσημη κρατική καταστολή,

ΤΡΑΠΕΖΕΣ «Σηκώνουν» μισθούς και συντάξεις

Κλέβουν αυθαίρετα τους λογαριασμούς για να συμψηφίσουν οφειλές από δάνεια
Την ώρα που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις άγριες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους και βουλιάζουν όλο και περισσότερο στη φτώχεια, το τραπεζικό κεφάλαιο κλιμακώνει θρασύτατα την αυθαιρεσία και τη ληστρική του δράση βάζοντας χέρι στους λογαριασμούς των μισθών πείνας.
Τουλάχιστον για τρεις τράπεζες διαπιστώθηκε ότι αυθαίρετα «σήκωσαν» από μισθοδοτικούς ή συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς πελατών διάφορα ποσά με πρόσχημα να... «συμψηφίσουν» οφειλές των κατόχων των συγκεκριμένων λογαριασμών από δάνεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες τράπεζες ακολουθούν την ίδια ληστρική πρακτική.

48ωρη Απεργία 19-20/10/2011-Προβοκάτσια κατά ΠΑΜΕ



Επιστολή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου: «Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»!



Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια

Μη σκεφτείς ότι κρατάς άλλο ένα χαρτί που μιλά για το μεγάλο ΟΧΙ που γιορτάζουμε κάθε φορά την 28η Οκτωβρίου. 

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, μόνο σαν επέτειο και μνημόσυνο δεν το βλέπουμε. Θέλουμε να σου μιλήσουμε για το νόημα και το σημερινό περιεχόμενο που έχει το ΟΧΙ, η Αντίσταση κι η γιορτή.
Σου λένε κάθε φορά στις γιορτές: «Μια χούφτα Έλληνες, αντιμετώπισαν την πιο καλά εξοπλισμένη αυτοκρατορία». Κράτα το. Πίστεψέ το. 

Αλήθεια είναι: «η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»....φωνάζουμε ακόμα στους δρόμους. Δεν είναι παντοδύναμοι ούτε οι κατακτητές, ούτε οι ντόπιοι δυνάστες. Ο λαός ενωμένος, οργανωμένος μπορεί να τους νικήσει όλους. Όπως έκανε τότε με τους Ιταλούς. Όπως έκανε τότε με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που έδιωξε τους Γερμανούς.

Νέα ντοκουμέντα για τη δολοφονική επίθεση των παρακρατικών.


Δυνατή έκρηξη με μεγάλη φλόγα χτυπά τις γραμμές της περιφρούρησης...

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» συνεχίζει τη δημοσίευση μερικών ακόμα φωτογραφικών στοιχείων για τη δολοφονική δράση των παρακρατικών στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης στο Σύνταγμα, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του 53χρονου συνδικαλιστή οικοδόμου και τον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών. Είναι μόνο κάποια από τα πολλά στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι το σχέδιό τους ήταν οργανωμένο και δολοφονικό. Οτι ο εξοπλισμός που είχαν οι προβοκάτορες είναι εξοπλισμός που χρησιμοποιούν μόνο οι δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους, όπως τα ΜΑΤ. Οτι με αυτά τα όπλα χτύπησαν τη διαδήλωση για να τραυματίσουν, να δολοφονήσουν. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα είναι αποκαλυπτικά!

«Κουρεύουν» το χρέος, θερίζουν το λαό.



Προαπαιτούμενο της ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας η πτώχευση της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Του απεσταλμένου μας Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ).
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σε νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό, ολοκληρωτική πτώχευση της λαϊκής οικογένειας και πλήρη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων που κατέχουν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, οδηγούν τα παζάρια της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους συμμάχους της, τους ντόπιους και ξένους τραπεζικούς ομίλους, για δραστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, σαν όχημα για να προχωρήσει η προαποφασισμένη ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

«... ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία»!



Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Στις 30 Ιούνη, όταν και πάλι κατά τη διάρκεια και της τότε απεργιακής διαδήλωσης έδρασε στην Αθήνα το κράτος των μηχανισμών καταστολής σε συμπαιγνία με το παρακράτος των κουκουλοφόρων,
η Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε στη Βουλή μια σημαντική αποκάλυψη:
Πρόκειται για το απόρρητο έγγραφο της EUROPOL με τον τίτλο«Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για το Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών», το οποίο έφερε στο φως στις 8/9/2002 ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης».
Το έγγραφο συνιστά στην ουσία το «εγκόλπιο του προβοκάτορα»,σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ - των «15» τότε - «νομιμοποιεί» την κατασκευή χαφιέδων και προβοκατόρων.

«Kουκουλοφόροι» του συστήματος.

8/12/2009. Ομάδα των ΜΑΤ και
κουκουλοφόροι
 συνάδελφοί τους,
σε πλήρη διάταξη και συνεργασία...
Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Kουκουλοφόροι» του συστήματος. Ο κόσμος τούς έχει πάρει πλέον χαμπάρι. 
Γι' αυτό και τα ψέματά τους ακούγονται τόσο κωμικά όσο ποτέ.
Η Αστυνομία - ισχυρίζονται οι αρμόδιοι - δε βάζει ανθρώπους της (ασφαλίτες, δηλαδή) μέσα στις εργατικές και λαϊκές διαδηλώσεις.
Ποτέ - ισχυρίζονται οι αρμόδιοι - η Αστυνομία δε χρησιμοποιεί προβοκατόρικες μεθόδους, για να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Ποτέ - ισχυρίζονται οι αρμόδιοι - δεν υπέπεσαν στην αντίληψή τους φαινόμενα «συνεργασίας» μεταξύ Αστυνομίας - κουκουλοφόρων...
*
Επομένως:
Οι ομάδες των «πραιτοριανών», με «φόρμες» και «κράνη», χρώματος μαύρου κατά προτίμηση, με αποστολή να υπονομεύουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις
(που όλοι τους έχουμε δει),
απλώς... «δεν» υπάρχουν!