Σελίδες

23 Οκτ 2011

Παρακράτος: Τότε και τώρα.




Αναδημοσίευση απο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Οι μνήμες της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου είναι ακόμα νωπές για όλους. Σήμερα ένας αγωνιστής του λαού τάφηκε, δολοφονημένος κάτω από σκιώδεις συνθήκες και από ακόμα πιο σκιώδεις ανθρώπους. Στο νεκροταφείο Βύρωνα ακούγονται τα ιστορικά συνθήματα «Ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα» και το «Αθάνατος! Αθάνατος!». Μνήμες ξυπνούν στους γηραιότερους από άλλες εποχές που στο ίδιο χώμα θάβονταν νεκροί αγωνιστές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Εμείς οι νεότεροι μονάχα από τα βιβλία τις γνωρίζουμε. Μια κυρία του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ μας το θυμίζει. "Και τότε και τώρα τα ίδια"


Ο παραλληλισμός δεν είναι άστοχος. Ξανά οι θύτες είναι οι ίδιοι και τα θύματα ίδια. Ας σκάψουμε λίγο στην μνήμη μας και το ιστορικό μας παρελθόν…

Ο λαός έχει δικό του δρόμο να βαδίσει.



Τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη βδομάδα ενισχύουν την προτροπή που απηύθυνε στο λαό, με ανακοίνωσή του στις 13 του Οκτώβρη, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:
«ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»!
Το διήμερο 20 - 21 Οκτώβρη ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψήφιση του αντιδραστικού πολυνομοσχεδίου, με το οποίο στέλνονται στην καρμανιόλα στοιχειώδη εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα. 
Η υπερψήφισή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συνοδεύτηκε από έναν πρωτοφανή εκβιασμό σε βάρος του λαού, τον οποίο σιγοντάρισαν τα άλλα αστικά κόμματα, που καταψήφισαν για ψηφοθηρικούς λόγους το πολυνομοσχέδιο, χωρίς -όπως έχουν αποδείξει- να διαφωνούν ως προς την κατεύθυνσή του.
Εξω από τη Βουλή, την ανεπιτυχή αποστολή να φοβίσουν το λαό ανέλαβαν οι γνωστοί προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία.
 Την ώρα που οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες διαδήλωναν την οργή, την αντίθεσή τους στην κυρίαρχη πολιτική, εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση εναντίον τους. 

Ποιοι και γιατί απλώνουν χέρι στο εργατικό κίνημα.



Στα χέρια της αστικής τάξης όλοι οι «ματρακάδες»* χτυπάνε τον ίδιο στόχο: Το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Χτυπούν με μοιρασμένους ρόλους αλλά ενιαίο στόχο. 
Οι ίδιες δυνάμεις που έχουν καταγγείλει το ΠΑΜΕ, γιατί με σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους», περιφρουρούσε την απεργία των ναυτεργατών στους καταπέλτες, γιατί οργανώνει έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη και διατάσσει τις μάχιμες δυνάμεις του εργατικού κινήματος όπου και όπως απαιτεί η όξυνση της ταξικής πάλης κάθε φορά (περιφρουρεί τις απεργίες στις πύλες των εργοστασίων, σπάζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία), γιατί εκπαιδεύει την εργατική τάξη να περιφρουρεί τις διαδηλώσεις της, ε, αυτές ακριβώς οι δυνάμεις και προετοίμασαν και οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση στη διαδήλωση στις 20 Οκτώβρη. Ακόμα και το «κλάμα» ορισμένων για τον νεκρό συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ εντάσσεται στην προσπάθεια να χτυπηθεί το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Πώς έγινε η δολοφονική επίθεση παρακρατικών στους διαδηλωτές.


1. Νεαροί, ακόμα και μικρής ηλικίας
και ανάμεσά
τους και μια πιο ολοκληρωμένη
προσωπικότητα...

Την Πέμπτη, δεύτερη μέρα 48ωρης πανεργατικής απεργίας, κουκουλοφόροι σε διατεταγμένη αποστολή έκαναν δολοφονική επίθεση σε διαδηλωτές στο Σύνταγμα. Ενας εσμός από παρακρατικούς, φασιστοειδή, υποτιθέμενους αντιεξουσιαστές, «άγνωστους» - γνωστούς μασκοφόρους, επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Χτύπησαν εν ψυχρώ τον εργατόκοσμο. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ένας νεκρός εργάτης, 53χρονος οικοδόμος, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πατέρας δύο κοριτσιών, και δεκάδες άλλοι τραυματίες. Για τα γεγονότα, σοβαρές ευθύνες φέρει και η κυβέρνηση. Μέχρις αυτού του σημείου, είχαν προηγηθεί μια σειρά καλά συντονισμένες ενέργειές τους, δείγμα ότι όλα αποτελούσαν μέρος ευρύτερου σχεδίου που απλώθηκε πανελλαδικά, καθώς χτυπήματα σε διαδηλωτές έγιναν και σε Γιάννενα - Λάρισα.
Από τις 9 το πρωί που οι δυνάμεις του ταξικού εργατικού κινήματος παρατάχθηκαν στους χώρους γύρω από τη Βουλή, δεν εμπόδισαν κανέναν άλλον να περιδιαβαίνει τους ίδιους χώρους, κόντρα σε όλα τα χοντροκομμένα ψέματα που αράδιαζε ο ραδιοσταθμός του ΣΥΝ «Στο Κόκκινο» (περί δήθεν «ιδιοκτησίας» της πλατείας από το ΠΑΜΕ).

Λαός και νεολαία να αποκρούσουν τραμπούκους και καταστολή.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγελία των τραμπούκικων επιθέσεων που εκτελούν οργανωμένα ομάδες προβοκατόρων - δολοφόνων
Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τη συνεχιζόμενη τρομοκρατική επίθεση που εκτελούν οι οργανωμένες ομάδες προβοκατόρων - δολοφόνων, που υπηρετούν τους μηχανισμούς του συστήματος, με εφόδους σε γραφεία του ΚΚΕ, πυρπολήσεις, ξυλοδαρμούς μελών της ΚΝΕ σε διάφορους χώρους, με απειλές και άλλα. Παράδειγμα του άνανδρου και ύπουλου σχεδίου που εκτελούν είναι και η επίθεση που εξαπέλυσαν στα γραφεία του ΚΚΕ στη Λάρισα.
Η θαρραλέα αντιμετώπιση που συναντούν από τους κομμουνιστές και το λαό θα χαλάσει τα σχέδια στα όργανα των μυστικών υπηρεσιών.
Την πρώτη και κύρια ευθύνη για τις τραμπούκικες και δολοφονικές επιθέσεις έχει η κυβέρνηση και οι επίσημοι κατασταλτικοί μηχανισμοί. 

Πασχίζουν να συγκαλύψουν την προβοκάτσια...



Τα αστικά ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους, με αφορμή την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση των σε διατεταγμένη υπηρεσία προβοκατόρων, κουκουλοφόρων, αναρωτιούνται, τάχα, για την ιδεολογία των ανθρώπων και των ομάδων, που με την εγκληματική τους δράση προκαλούν άλλοτε την επίθεση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, τώρα αναλαμβάνοντας οι ίδιοι άμεσα εγκληματική δράση ενάντια στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα, με τα γνωστά προχτεσινά αποτελέσματα. Θέλουν να αποδείξουν ότι δρουν αδιακρίτως και όχι ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.