Σελίδες

18 Οκτ 2011

Ξεσηκωμός στην απεργία.



Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν τη 48ωρη Γενική Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία, μπροστά στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων. 
Τώρα, είναι η ώρα της μάχης. 
Τώρα, η εργατική τάξη της χώρας μας, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες στο χωριό, οι νέοι, άνεργοι, σπουδαστές και εργαζόμενοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι ορθώνουμε το μπόι μας σαν ένας άνθρωπος. 
Μαζί με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις, την ΠΑΣΕΒΕ των αυτοαπασχολουμένων, την ΠΑΣΥ των φτωχών αγροτών, το ΜΑΣ των φοιτητών - σπουδαστών, αλλά και την ΟΓΕ και τις οργανώσεις της, με ψυχή και δύναμη, αντιπαλεύουμε τη λαίλαπα που καταστρέφει τη ζωή μας. 
Τώρα, μπορούμε να τους σταματήσουμε. 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΟΒΕΡΔΟΥ - ΡΑΓΚΟΥΣΗ



«Οδικός χάρτης» για να σωθεί το κεφάλαιο.
Αντιδραστικό μανιφέστο, με το οποίο καλούν σε τσάκισμα του λαού προς όφελος του κεφαλαίου και της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι το κοινό άρθρο που δημοσιοποίησαν την Κυριακή οι υπουργοί Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, Υγείας, Α. Λοβέρδος, και Υποδομών, Γ. Ραγκούσης
Η παρέμβαση των τριών φέρει την έγκριση του Γ. Παπανδρέου (είχε ενημερωθεί από την Α. Διαμαντοπούλου από το Σάββατο το βράδυ) και αντανακλά το μίσος της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού όχι μόνο για τις εργατικές κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και για τα κοινωνικά δικαιώματα, που θέλουν να καρατομήσουν.

Παγκόσμιο μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης.



Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ, την εργατική τάξη της Ελλάδας και όλο τον ελληνικό λαό μπροστά στη 48ωρη γενική απεργία στις 19 - 20 Οκτώβρη υπογράφουν δεκάδες συνομοσπονδίες, ομοσπονδίες και συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο.
Το κείμενο αλληλεγγύης έχει ως εξής:
«Ελληνες εργαζόμενοι,
Παρακολουθούμε τον αγώνα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Ο αγώνας του ΠΑΜΕ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του δικού μας αγώνα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη 48ωρη γενική απεργία, σε αυτή τη μάχη και τον αγώνα ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται στην Ελλάδα, όπως είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η άγρια φορολογική πολιτική, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας. Ιδια μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Για να ξέρουμε για ποιους μιλάμε...



Η κυρία Διαμαντοπούλου είναι αυτή που - σε συνεργασία με τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. 
και την κυρία Μπακογιάννη - παρέδωσε τα Πανεπιστήμια στα μονοπώλια.
Που τα σχολεία (σ.σ.: όσα από τα σχολεία δεν έκλεισε) τα άφησε χωρίς δασκάλους και τα παιδιά χωρίς ...βιβλία!
Πρόκειται για την υπουργό Παιδείας της ...φωτοτυπίας και του DVD!
*
Ο κύριος Λοβέρδος είναι αυτός που - με την επί της ουσίας στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. - πήγε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πέρα από το ...θάνατο.
Που αύξησε τα χρόνια δουλειάς για τις γυναίκες μέχρι 17 χρόνια!
Που μείωσε τις συντάξεις στα επίπεδα του ξεροκόμματου.

Υπάρχει λύση!



Υπάρχει λύση; Ναι, λύση, υπάρχει!
*
Γιατί η Ελλάδα
διαθέτει ικανοποιητικό επίπεδο συγκέντρωσης της παραγωγής, των μέσων παραγωγής, του εμπορικού δικτύου και σημαντικό επίπεδο ανάπτυξης σύγχρονης τεχνολογίας.
*
Γιατί η Ελλάδα
διαθέτει έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, με βελτιωμένο μορφωτικό επίπεδο και εξειδίκευση, καθώς και πολυάριθμο επιστημονικό δυναμικό.
*
Γιατί η Ελλάδα
διαθέτει αξιόλογες πλουτοπαραγωγικές πηγές, σημαντικά αποθέματα ορυκτού πλούτου, που είναι σημαντικό πλεονέκτημα για την παραγωγική βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων.

Η ξύλινη γλώσσα... που σου έλεγε την αλήθεια.



Συνάδελφοι - σες, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, αγρότες, φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι, συνταξιούχοι.
Κηρύξαμε Απεργία.
Είμαστε εμείς, που όλα αυτά τα χρόνια σε ειδοποιούσαμε. 
Προσπαθούσαμε να σε κάνουμε ν' ανησυχήσεις. 
Πολλές φορές σου θλίβαμε την ψυχή με τα κακά μαντάτα.

Όμως εσύ δεν πίστευες. 
Σου είχαν χρυσώσει το χάπι. 
Είχαν ορθώσει ένα τοίχος ανάμεσα σε σένα και την αλήθεια.

Σου είχαμε πει ότι θα σου τα πάρουν όλα. 
Δεν θα έχεις στον ήλιο μοίρα. 
Πάνε 20 χρόνια που σου είπαμε, ότι ελαφρύνουν τους εαυτούς τους, τους πλούσιους, τους μεγαλοκαρχαρίες.

Δεν μας πίστεψες. 
Σου είπαμε ακόμη ότι τα χρυσά κουτάλια είναι μόνο γι αυτούς και ότι περισσεύει για τους λακέδες τους, τα ποδάρια της εξουσίας τους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΕ: Οι κόντρες και τα παζάρια φανερώνουν τα ζόρια τους.



Η αναβολή της Συνόδου Κορυφής για τις 23 του Οκτώβρη, οι διαρκείς συνεννοήσεις ανάμεσα στις κυβερνήσεις των καπιταλιστικών κρατών της ΕΕ, τα σενάρια που εντατικά διακινούν οργανισμοί της Ευρωένωσης, οι αντικρουόμενες παρεμβάσεις εκπροσώπων του κεφαλαίου, αλλά κυρίως η τρομοκρατία και οι απειλές που κορυφώνονται σε βάρος του ελληνικού και των άλλων λαών της Ευρώπης, ένα πράγμα μαρτυράει: Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες. Και θα μεγαλώνουν, όσο επαληθεύονται ακόμα και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις των ίδιων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών για βάθεμα της κρίσης στην ΕΕ και παγκόσμια.
Τι συζητάνε τώρα; Το μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό πάνω από 50%. Δηλαδή, την καταστροφή κεφαλαίου που εκφράζεται με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία έχουν στην κατοχή τους μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί των κρατών - μελών της ΕΕ και κατά συνέπεια τα μονοπώλια που συνδέονται οργανικά μαζί τους.
«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 21% είχε αποφασιστεί και στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιούλη. Προέβλεπε, μάλιστα, την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία ισοδυναμεί επίσης με ελεγχόμενη χρεοκοπία.