Σελίδες

17 Οκτ 2011

Μια μικρή επεξεργασία στη φωτογραφία με το photoshop και οι κομμουνιστές εξαφανίζονται....

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΚ....
Την περασμένη εβδομάδα στο πρόγραμμα "l'infedele" (ο άπιστος), που προβάλεται στο κανάλι LA7 της Ιταλικής τηλεόρασης που είχε ως θέμα τους αγανακτισμένους, 
(θέμα που πέρνει διαστάσεις αυτές τις μέρες στην Ιταλία), πρόβαλαν μιά φωτογραφία που αμέσως προκάλεσε ερωτηματικά.
Είναι η φωτογραφία απο το πανό που το ΚΚΕ ανήρτησε πέρυσι στην ακρόπολη με το σύνθημα 
"ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ".
Το περίεργο στην συγκεκριμένη φωτογραφία  ήταν πώς ως δια μαγείας, το σφυροδρέπανο μάζι με το ΚΚΕ είχαν εξαφανιστεί απο την φωτογραφία!!!  

Νέα «πακέτα σωτηρίας» για τις τράπεζες.



Την ώρα που εκατομμύρια εργαζόμενοι καταδικάζονται στην ανεργία, στη φτώχεια και την πείνα, στο όνομα της κρίσης και του χρέους, τα κράτη σπεύδουν να σώσουν τις «δοκιμαζόμενες» τράπεζες. 
Και μάλιστα με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών. Αυτήν τη βδομάδα είχαμε δύο παραδείγματα, το ένα με τη γαλλοβελγική τράπεζα Dexia και την ελληνική Proton Bank.
Η Dexia δημιουργήθηκε το 1996 από τη συγχώνευση της γαλλικής Credit Local και της βελγικής Credit Communal de Belgique, οι δύο τράπεζες ήταν οι μεγαλύτεροι πιστωτές των δήμων και των περιφερειών σε Γαλλία και Βέλγιο. Μετά τη συγχώνευσή τους, επεκτάθηκαν και στη λιανική τραπεζική αγορά. Στη συνέχεια, στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας τράπεζας συμμετείχε και το Λουξεμβούργο.

Η εργατιά να βγει στο προσκήνιο.



Το ζήτημα των εργασιακών και λαϊκών επιτροπών εξελίσσεται σε ακρογωνιαίο ζήτημα του εργατολαϊκού κινήματος. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαίο τον εκάστοτε συγκεκριμένο προσδιορισμό του μέσα στις εναλλαγές του καπιταλιστικού συστήματος. Σημαντικό ζήτημα είναι η θέση της εργατοϋπαλληλικής τάξης μέσα στον καπιταλισμό και η διαμόρφωση της νοητικής και ψυχολογικής της υπόστασης. Δηλαδή πώς σκέπτεται και τι ψυχολογία διαμορφώνει. Το πλέον σύνηθες είναι ο εργατοϋπάλληλος να θεωρεί τον εαυτό του ως κάτι ξένο προς τα μέσα εργασίας που ανήκουν στον εργοδότη. Το γεγονός αυτό διαιωνίζει την υποταγή της εργατοϋπαλληλικής τάξης στην οικονομική εξουσία της αστικής τάξης και κατ' ακολουθία στην πολιτική της επιβολή, είτε με αστικοδημοκρατικά κοινοβουλευτικά καθεστώτα είτε με καθεστώτα κοινοβουλευτικής ή στρατιωτικής αστικής δικτατορίας.

Η ρεφορμιστική ενότητα συμφέρει την αστική και όχι την εργατική τάξη.



Αρθρο του ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, Καρμέλο Σουάρες.


Σχετικά με τις εξελίξεις στην Ισπανία που ο λαός της βιώνει τις συνέπειες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και οδεύει για βουλευτικές εκλογές στις 20 Νοέμβρη, ενώ το λεγόμενο κίνημα των «αγανακτισμένων» προβάλλεται από διάφορες οπορτουνιστικές δυνάμεις ως το «νέο κίνημα αλλαγής», αναδημοσιεύουμε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, Καρμέλο Σουάρες, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος στα μέσα Ιούνη, φέτος. Σημειώνει:
 «Στα πλαίσια της δομικής, καπιταλιστικής κρίσης, που θα είναι μακρά και βαθιά, φαίνεται ότι είναι πάντα αναγκαίο να το επαναλαμβάνουμε, αυτό που φοβάται η αστική τάξη είναι η στροφή του εργατικού κινήματος προς επαναστατικές θέσεις,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.



Τα μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται για συζήτηση και ψήφιση με εσπευσμένες διαδικασίες, είναι μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων. 
Είναι μέτρα που θα φέρουν:
- Απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων φέτος και τα επόμενα χρόνια και δραματική μείωση των αποδοχών στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
- Νέες ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την ολοκληρωτική ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα συζητείται η κατάργηση ακόμη και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
- Νέα πλήγματα στις συντάξεις και νέες μεγάλες περικοπές στις επικουρικές.
- Ακόμη μεγαλύτερη φορολογική αφαίμαξη στα λαϊκά νοικοκυριά.

Μανιφέστο μίσους και αυταρχισμού.



Τα πράγματα οξύνονται καθημερινά και η κυβέρνηση χάνει την ψυχραιμία της. 
Τα απανωτά ανάλγητα μέτρα, χωρίς αιδώ και χωρίς καμιά νομιμοποίηση, δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο η ίδια οδήγησε τα πράγματα. Τώρα για να βγει από το αδιέξοδο επιστρατεύει κηρύγματα μίσους και αυταρχισμού κατά της κοινωνίας, των εργαζομένων, των απεργών και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Αφού τους έφτασε στο ακρότατο σημείο απελπισίας τώρα τους εγκαλεί γιατί διαμαρτύρονται, απεργούν, διαδηλώνουν.!

Το κείμενο των τριών υπουργών, Άννα Διαμαντοπούλου,Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση, στις 16/10/2011, δεν είναι παρά ένα μανιφέστο μίσους κατά της κοινωνίας και της εργατικής τάξης.

Από το βασίλειο της αναγκαιότητας στο βασίλειο της ελευθερίας .



Το επιχείρημα της “έλλειψης ελευθερίας και δημοκρατίας” στο Σοσιαλισμό, είναι ένα από τα  βασικά ζητήματα που τίθενται από την αστική προπαγάνδα και βασικός άξονας που διαπερνά σχεδόν όλες τις αντικομμουνιστικές εκπομπές, τα σχετικά αφιερώματα και την αρθρογραφία. 
Ο αντικομμουνισμός, που αποτελεί συστατικό στοιχείο της στρατηγικής της αστικής τάξης, αναμένεται να ενταθεί μπροστά στη συμπλήρωση 20 χρόνων από την προσωρινή νίκη της αντεπανάστασης και τις ανατροπές στη Σοβιετική Ένωση και τις άλλες καπιταλιστικές χώρες. 
Ειδικά σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, η αστική τάξη θα επιδιώξει να εμποδίσει τη μετατροπή της όποιας αμφισβήτησης σε συνειδητή οργανωμένη πάλη, σε επαναστατική πολιτική πάλη, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. 

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ...



ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ
Εκπαιδευτικά Blue-Ray discs για τη σχολική χρονιά 2011-12. 
Κάθε δίσκος περιλαμβάνει: ανθολόγιο ομιλιών του Άδωνι Γεωργιάδη, σε πλήθος εκπαιδευτικών θεμάτων όπως τα εγκλήματα του συμμοριτισμού, το μνημόνιο μας έσωσε απ’ την πεινά, προσωπικές αναμνήσεις της Άννας Διαμαντοπούλου απ’ τα σχολικά της χρόνια, τα 3 τελευταία επεισόδια της τούρκικης σειράς “Πειρασμός”. Μια παραγωγή της “Αννούλα ΑΕ”. Διατίθενται και σε φλασάκια.
 ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ
Στάνη 32 τετραγωνικών στην Κάτω Τραχανοπλαγιά Ημαθίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων (4.567 ευρώ).

Δείτε στην ΤV ...




The butcher strikes back
(Ο χασάπης επιστρέφει), ενεργειακή περιπέτεια
Καινούργιος ρόλος για το Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Από “τσάρος” του προηγούμενου διαστήματος σε αυτήν την παράσταση αλλάζει ρόλο. 
Η πείρα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου τον καθιστά γερό χαρτί για τη σκηνοθετική ομάδα της “Kefalaio Productions”. 
Σε ρόλο κρεοπώλη αυτή τη φορά, τεμαχίζει και πουλάει κομμάτι-κομμάτι  τη ΔΕΗ την ίδια στιγμή που τα σκληρά παζάρια με τoυς αγοραστές κόβουν την ανάσα… αλλά και το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά… 

Εκείνους που σε κάνουν να υποφέρεις, Εργάτη μπορείς, τούμπα να τους φέρεις!



Η αντιλαϊκή επίθεση δε θα σταματήσει. Αυτό υποστήριζε το ΚΚΕ από τότε που άρχισε το άγριο αντιλαϊκό πογκρόμ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική συμφωνία της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, σε συμμαχία με την ΕΕ και το ΔΝΤ και κάθε μέρα επιβεβαιώνεται. 
Για να σωθεί η “χώρα” ψήφισαν το μνημόνιο, για να σωθεί η “χώρα” ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο, για να σωθεί η “χώρα” φέρνουν το ένα χαράτσι μετά το άλλο, συνεχίζονται και αυξάνονται οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καμία αυταπάτη. 
Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα των καπιταλιστών. 
Αυτό σημαίνει να χαθεί, να σβηστεί η Ελλάδα των εργαζομένων και των οικογενειών τους. 
Η έξοδος από την καπιταλιστική κρίση δε μπορεί να συμφέρει και τους καπιταλιστές και τους εργάτες. 
Το σχέδιο σωτηρίας που υλοποιούν σήμερα σε συμμαχία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ σημαίνει καταστροφή για το λαό.

Γενική απεργία Τετάρτη και Πέμπτη με το ΠΑΜΕ



Στις 19 και στις 20 Οκτώβρη όλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη όλους και όλες στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 του μήνα με περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές. 
Εχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Για δύο μέρες να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς. Να μη γυρίσει γρανάζι. Κανείς στη δουλειά. Κανείς αυτοαπασχολούμενος στο μαγαζί. Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Δε γυρίζει προπέλα στα λιμάνια
Οι ναυτεργάτες από αύριο στις 6 τα ξημερώματα κατεβαίνουν στους ντόκους για να δώσουν τη μάχη της πανελλαδικής τους απεργίας 17, 18 και 19 Οκτώβρη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. 
Στον Πειραιά στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στην προβλήτα των πλοίων του Αργοσαρωνικού.