Σελίδες

16 Οκτ 2011

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ «ΝΕΟ ΕΑΜ»



Οπορτουνιστικές και άλλες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, κύρια στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκλέχτηκαν με το αντιλαϊκό του πρόγραμμα και αποχώρησαν όταν η λαϊκή δυσαρέσκεια φούντωσε, άφησαν στην άκρη προς στιγμήν τα κηρύγματα για την «ενότητα της αριστεράς» και λανσάρουν την πρόταση για ένα «νέο ΕΑΜ». 
Η πρότασή τους έχει για αφετηρία την εκτίμηση ότι σήμερα η χώρα βρίσκεται υπό κηδεμονία και οικονομική κατοχή από το μνημόνιο και την τρόικα και άρα αυτό που χρειάζεται είναι ένα μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, το οποίο, μέσα από εκλογές, θα διασφαλίσει την «εθνική ανεξαρτησία» της χώρας, η οποία κατά την εκτίμησή τους θίγεται και κινδυνεύει.

Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2012: Σχέδιο χρεοκοπίας του λαού.



Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού αλλά και με το πολυνομοσχέδιο επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της στο να οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία μέσα από την κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης. 
Τα βασικά μεγέθη και τα μέτρα που περιλαμβάνονται καθορίστηκαν από κοινού μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ). 
Εξυπηρετούν συνδυαστικά τις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης, οι οποίες αποσκοπούν αφενός να φορτώσουν τα βάρη της διαχείρισης της κρίσης και της κρατικής υπερχρέωσης στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας και αφετέρου να διαμορφώσουν ένα ακόμη πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Τα κυβερνητικά μέτρα δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, ούτε οφείλονται στις αποκλίσεις που παρουσιάζει η πορεία του ελλείμματος, στα μειωμένα έσοδα.

Τρεις έκτακτες εισφορές ως τα μέσα του 2012!



Σε μια φορολογική αφαίμαξη σε βάρος των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών προχωρά η κυβέρνηση. 
Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε προχτές ο υπουργός Οικονομικών, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται ως τα μέσα του 2012 να πληρώσουν τρεις φόρους - χαράτσια μαζί.
Πρώτον, τον κεφαλικό φόρο για τα εισοδήματα του 2010 για τον οποίο έχουν ήδη σταλεί τα εκκαθαριστικά σημειώματα.
Δεύτερον, τον κεφαλικό φόρο για τα εισοδήματα του 2011, που θα συνυπολογιστεί με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης το 2012.
Τρίτον, τον ίδιο φόρο για τα εισοδήματα του 2012, ο οποίος θα παρακρατείται από τους μισθούς και τις συντάξεις.

«Γιατί πεινάνε και λιποθυμούν τα παιδιά... ;»



«Γιατί πεινάνε τα παιδιά;» αναρωτιούνται κάποιοι τις τελευταίες μέρες.
Και είναι αλήθεια σοκαριστικό τον 21ο αιώνα, στην Ελλάδα της ΕΕ (που θα μας τάιζε με χρυσά κουτάλια) τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία και να λιποθυμούν από την πείνα. Ακόμα πιο σοκαριστικό, όμως, είναι κάποιοι υπαλληλίσκοι του μεγάλου κεφαλαίου να σπεύδουν να το αμφισβητούν ή να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. 
Είναι οι ίδιοι που εξαθλιώνουν το λαό, είναι οι ίδιοι που στέλνουν τα ΜΑΤ και τους «χαφιέδες» τους στα παιδιά που... «παραβατούν» όταν κινητοποιούνται και στους γονείς τους που... «τα παραμελούν» όταν τους συμπαραστέκονται. 
Ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η επίσημη απάντηση σχετικής επιτροπής της Βουλής, την άνοιξη του 2011, όταν βάλαμε το ζήτημα του υποσιτισμού των νέων παιδιών και μας απάντησαν φταίνε οι γονείς που δεν ενδιαφέρονται για το τι τρώνε τα παιδιά τους!

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…



Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. 
Ό,τι είναι να πούμε για τον ξεσηκωμό το λέει όλος ο λαός. 
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!! 
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! 
ΩΣ ΕΔΩ!!! 
ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!!!

Τα επιχειρήματα για τον ξεσηκωμό περισσεύουν. 
Είναι ατράνταχτα και τα έχουν δώσει η κυβέρνηση, η τρόικα, το ΔΝΤ. Τα έχουν δώσει οι πολιτικές που ασκούν. Φόροι, περικοπές, ξεπούλημα, κλοπή του λαού. Κανένας δεν πιστεύει πια στα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι αυτά είναι για την σωτηρία της πατρίδος. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι για τη σωτηρία των τοκογλύφων και του κεφαλαίου και για την πτώχευση του λαού. Η σωτηρία του λαού και η σωτηρία του κεφαλαίου, είναι σχέση, η μία αντίστροφη της άλλης.

KKE - KΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ/ΛΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΙΤΑΛΙΑΣ Ανταλλαγή αγωνιστικής πείρας και συμπερασμάτων για τη στρατηγική των κομμουνιστών.



Κοινή ανακοίνωση των δύο κομμάτων.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στην Ιταλία αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου, μετά από πρόσκληση του Κόμματος Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Οκτώβρη στη Ρώμη. 
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τους αγώνες των κομμουνιστών και του ταξικού εργατικού κινήματος, ενώ αντίστοιχα ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην Ιταλία σε σχέση με την καπιταλιστική κρίση αλλά και την κατάσταση του κομμουνιστικού κι εργατικού κινήματος στη χώρα. 

Το κέρατο το τράγιο...



Δεν υπάρχει, προσώρας τουλάχιστον, παιδί σε σχολείο που θα λιποθυμήσει απ' την πείνα και δε θα ντραπεί να το πει. Με πολύν κόπο και απέραντη αγάπη συμμαθητών και δασκάλων θα του αποσπάσεις τη φοβερή πληροφορία, τη φρικιαστική είδηση.
Δεν υπάρχει γονιός που γυρνάει στο παγωμένο σπίτι του, με κομμένο ηλεκτρικό, αφού έχει ξεποδαριαστεί να ζητάει δουλειά, βλέπει τα παιδιά του να πεινάνε και να πονάνε και να μην αισθάνεται μαζί μ' όλα τ' άλλα - οργή, θυμό, θλίψη και ήττα - και εκείνη τη φονική ντροπή, την αιδώ που κάνει σπουδαίους κι ωραίους τους τίμιους ανθρώπους της δουλειάς.