Σελίδες

12 Οκτ 2011

Ταράζονται οι αστοί...



Είναι γεγονός ότι οι αστοί έχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες με τη διαχείριση της κρίσης.
 Αν με το κέρδος γίνονται επιθετικοί στους εργαζόμενους για να αποκομίσουν ακόμη μεγαλύτερο, με την αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου λόγω κρίσης γίνονται αδίστακτοι. Ακόμη πιο πολύ όταν υπάρχει ένα εργατικό, λαϊκό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο που ανασυντάσσεται, τους οξύνει την πολιτική αδυναμία διαχείρισης της κρίσης, οπότε συμπεριφέρονται σαν το μελλοθάνατο αρπαχτικό ζώο, που, εγκλωβισμένο στον αναπόφευκτο χαμό του, μέχρι να πεθάνει, ψάχνει δύναμη να κατασπαράξει τον αντίπαλό του. 
Αλλά αυτή η κατάσταση προδίδει και την αδυναμία του μελλοθάνατου.
Ετσι φαίνεται πως συμπεριφέρονται ορισμένοι δημοσιολόγοι των αστών, έχοντας εξαντλήσει τα επιχειρήματα στήριξης της άγριας ταξικής υπέρ του κεφαλαίου πολιτικής, προκειμένου να υποτάξουν τους εργαζόμενους που πυκνώνουν ολοένα τις γραμμές του κινήματος, αναπτύσσοντας μαζικούς μαχητικούς αγώνες κόντρα σ' αυτή την πολιτική. 

Σοσια... ληστές!!!



Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, πέρα από το αισχρό μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου στα 5.000 που σημαίνει ότι θα πληρώνει φόρο ακόμα και ένας εργαζόμενος με εισόδημα 350 ευρώ το μήνα (!), προσθέστε και τούτο:
Οι φορολογικοί συντελεστές για τους μισθωτούς αυξάνονται μέχρι και 4 μονάδες!
*
Προσέξτε τώρα τι σημαίνει κυβέρνηση «σοσιαλιστών»:
*
Ενώ φορολογούν τα 350 ευρώ μηνιαίως, 

Απεργοσπαστικές «Παρεμβάσεις»...



Την τυχοδιωκτική στάση των «Παρεμβάσεων», που φτάνει μέχρι την απεργοσπασία καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. 
Η «Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση» Ρεθύμνου, που έχει εκλεγμένους με τις «Παρεμβάσεις,» δήλωσε ανοιχτά πως δε θα απεργούσε στις 22 Σεπτέμβρη, μέρα απεργίας των δασκάλων!
Σε κείμενο της παράταξης αναφέρεται συγκεκριμένα: «Δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να απεργήσουμε και καταθέτουμε τα χρήματα της απεργίας στο σχολείο μας»! Το... σκεπτικό της απεργοσπασίας καταγράφεται στην ανακοίνωση της συγκεκριμένης παράταξης:

Οι μαθητές να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από τον αγώνα .


Ανακοίνωση για την προσπάθεια συκοφάντησης των μαθητικών κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία έχει ως εξής:
«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς χιλιάδες μαθητές αντιδρούν στη δραματική και απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη ζωή τους και συνολικά στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

«Κανένας γονιός δε θα γίνει "χαφιές"»



Να καταγγείλουν όχι τα παιδιά τους, αλλά την πολιτική που εμποδίζει τα παιδιά να μάθουν γράμματα, καλεί τους γονείς η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καθώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις που γονείς μαθητών καλούνται στα τμήματα να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις.
Η ΑΣΓΜΕ μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής: 
«Οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, λένε, αναζητούν το έγκλημα μέσα στις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των μαθητών και των γονιών τους.
Εμείς λέμε ότι στον 21ο αιώνα έγκλημα είναι να μην απολαμβάνει ο λαός τα αγαθά που παράγει από τον ιδρώτα του. Εγκλημα είναι η ανεργία... Εγκλημα είναι να μην έχουν όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να μορφώνονται, να σιτίζονται σωστά, να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, να έχουν ρεύμα και στέγη, να σχεδιάζουν με αυτοπεποίθηση το μέλλον τους.

Αυταπάτες και εκβιασμοί για να περάσουν οι ανατροπές...


Συντονισμένες κινήσεις για την αναχαίτιση της λαϊκής δυσαρέσκειας επιχειρεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κάθε μέσο, από ωμούς εκβιασμούς, μέχρι αυταπάτες για «φως στο τούνελ», αν εφαρμοστούν ανεμπόδιστα τα αντιλαϊκά μέτρα.
Η χτεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Ε. Βενιζέλου, Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππα, μετατράπηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές σε πεδίο υποκριτικών και ψευδεπίγραφων «διαφωνιών», που εκδηλώνονται κάτω από την πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας και λειτουργούν σαν μέσο αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των εργαζομένων.

Στο 2004... π.Χ.!



Ο κ. Βενιζέλος μας ενημέρωσε ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πρέπει (για το καλό τους...) να επιστρέψει στα επίπεδα του 2004.
Κατ' αρχάς, αν πάρουμε έναν μόνο δείκτη και συγκεκριμένα το ύψος του ΑΕΠ, αυτό που μας «έταξε» ο αντιπρόεδρος σημαίνει μια
καταβύθιση της ελληνικής οικονομίας της τάξης του 15%!
Αλλά, όπως είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε πρωτοετής φοιτητής οποιασδήποτε οικονομικής σχολής, μια τέτοια πτώση του ΑΕΠ
μόνο με τις συνέπειες που επιφέρει σε μια χώρα ένας πόλεμος μπορεί να συγκριθεί!