Σελίδες

11 Οκτ 2011

ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ Η ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ; (Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ) .



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : celin
Δεχτηκα ενα email απο τον αντιπαθεστατο κυριο Γιωργο Γεωργιου,
αποψεις του οποιου δυστυχως ειχα φιλοξενησει ξανα
εδω
Αμφιταλαντευομουν για το αν επρεπε να του ξαναδωσω βημα, αλλα τυποι σαν αυτον αποδεικνυονται αρκετα πιεστικοι, ισως δεν ειχα κι αλλη επιλογη.
Θα πρεπει να τον υποστουμε, για τελευταια- ελπιζω- φορα.



Γεια σας. Ειμαι ο Γιωργος Γεωργιου. Απο την τελευταια φορα που μιλησαμε, δε παρατηρω καμια αλλαγη. Δε βλεπω σε κανενα μπλογκ πανω δεξια το ονοματακι σας. Ακουσα με μεγαλη χαρα τον Υπουργο Παπαιωαννου τον Αυγουστο να δηλωνει οτι θα φερει συντομα νομοσχεδιο που θα καταργει την ανωνυμια στα μπλογκς, ειναι κατι που περιμενουμε ολοι εμεις οι θιασωτες της ψυχραιμης επικοινωνιας, της Διαλεκτικης και της τεκμηριωμενης αντιπαραθεσης επιχειρηματων.

Δεν παρακαλάμε, παλεύουμε!



Επιστολή συμπαράστασης των μαθητών ελληνικού σχολείου στη Γερμανία προς τους συμμαθητές τους στην Ελλάδα
Τα χειροκροτήματα των μαθητών προκάλεσε η ανάγνωση στην πανελλαδική συνάντηση συντονιστικών αγώνα σχολείων, της επιστολής συμπαράστασης των μαθητών του ελληνικού σχολείου του Μπίλεφελντ στη Γερμανία, στην οποία αναφέρονται και στα δικά τους προβλήματα. 
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Οι μαθητές του ελληνικού σχολείου του Μπίλεφελντ στη Γερμανία δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που κάνετε όλοι οι συμμαθητές μας από την αρχή της χρονιάς σε εκατοντάδες σχολεία στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι τράπεζες ...



Η τροπή που πήρε η υπόθεση της γαλλοβελγικής τράπεζας Dexia, αλλά και της ελληνικής Proton, δίνει αποστομωτική απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η διέξοδος υπέρ του λαού, απ' τη σημερινή δυσβάστακτη πραγματικότητα που διαμορφώνει σε βάρος του η καπιταλιστική κρίση, περνάει μέσα και από την κρατικοποίηση των τραπεζών, ιδιαίτερα εκείνων που αδυνατούν να ανακεφαλαιοποιηθούν. 
Πρώτοι και καλύτεροι ανάμεσά τους οι οπορτουνιστές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. 
Σε ό,τι αφορά στη γαλλοβελγική Dexia, οι κυβερνήσεις Βελγίου, Γαλλίας και Λουξεμβούργου συμφώνησαν στη διάσωσή της με ένα σχέδιο που αφορά σε διάσπαση και κρατικοποίηση μονάδων και εγγυήσεις ύψους 90 δισεκατομμυρίων ευρώ! 

«Αντιιμπεριαλιστική» κυβέρνηση ή λαϊκή εξουσία;



Διάφορες «δυνάμεις της αριστεράς» όπως αυτοαποκαλούνται ή της «αντικαπιταλιστικής αριστεράς» προβάλλουν διάφορους στόχους πάλης ως φιλολαϊκή διέξοδο. 
Κοινή συνισταμένη, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές στους στόχους πάλης στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, είναι η άποψη ότι αυτοί αποτελούν το πολιτικό πρόγραμμα μιας κυβέρνησης που η εφαρμογή του θα ανακόψει τη χρεοκοπία του λαού από τα άγρια μέτρα και θα φέρει βελτίωση στη ζωή του.
Λένε π.χ. ότι η αντικαπιταλιστική αριστερά, μαζί με την κοινή δράση στο κίνημα καλείται να συγκροτήσει ένα πολιτικό αντικαπιταλιστικό - αντιιμπεριαλιστικό ριζοσπαστικό μέτωπο, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση απέναντι στο κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας και προωθεί την υπόθεση της ριζοσπαστικής σοσιαλιστικής αλλαγής στο πλαίσιο του πολέμου θέσεων, μέσα από τον οποίο θα οδηγηθούμε σε αυτήν.
Η απαξίωση ακόμη και θετικών για το λαϊκό κίνημα μεταρρυθμίσεων και η άρνηση συμμετοχής σε μια αντικαπιταλιστική - αντιιμπεριαλιστική κυβέρνηση, λένε, στην πραγματικότητα αποτελούν εμπόδιο, παρά προωθούν το σοσιαλιστικό ριζοσπαστικό μετασχηματισμό.

Αλαλούμ νεοφιλελεύθερος… σοσιαλισμός και ποιος πληρώνει το λογαριασμό.




Το γενικό λαϊκό αίτημα για κοινωνικοποίηση των τραπεζών, άρχισαν να υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΕΕ!


Χθες… κοινωνικοποιήθηκαν τα χρέη της Proton Bank στην Ελλάδα και της Dexia σε Βέλγιο(*) και  Γαλλία!!!

"Μόνο" 863 εκατομμύρια θα πληρώσουμε για χάρη του κ. Λαυρεντιάδη για την Proton. Χώρια που δεν απαιτούμε και τίποτα για τα 51 εκ. ατασθαλιών.

Με τη Dexia κοινωνικοποιούνται 560 δισεκ. ευρώ χρέη! 

Μιλάμε για το… «θαύμα» της νεοφιλελεύθερης κοινωνικοποίησης του μεγάλου κεφαλαίου!

«Γιατί σοσιαλισμός»



«Υπάρχει διέξοδος;
Είναι εύκολο να θέτεις τέτοια ερωτήματα, αλλά είναι δύσκολο να τα απαντήσεις με κάποιο βαθμό βεβαιότητας.
Εντούτοις, πρέπει να προσπαθήσω όσο καλύτερα μπορώ, αν και είναι εν γνώσει μου το γεγονός ότι
τα συναισθήματα και οι επιδιώξεις μας βρίσκονται πολύ συχνά σε αντίθεση και δεν μπορούν να εκφραστούν με εύκολες και απλές φόρμουλες.
Ο άνθρωπος είναι ταυτόχρονα μοναχικό και κοινωνικό ον.
Σαν μοναχικό ον προσπαθεί να προστατέψει την ύπαρξή του καθώς και την ύπαρξη αυτών που είναι κοντά του, να ικανοποιήσει τις προσωπικές του επιθυμίες και να αναπτύξει τις έμφυτες ικανότητές του.