Σελίδες

30 Σεπ 2011

Να επαληθεύσουμε τους φόβους τους...



Τον πανικό και τον τρόμο που επικρατεί στα επιτελεία της άρχουσας τάξης, απόρροια και των αδιεξόδων στη διαχείριση της κρίσης, μαρτυρά το χτεσινό πρωτοσέλιδο θέμα της «Καθημερινής», που στηλιτεύει τον Θ. Πάγκαλο ότι τάχα προσφέρει... «πολιτική ομπρέλα» στο «δεν πληρώνω»(!), με αφορμή τη φαιδρή δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι για τα δεκάδες ακίνητά του και πως αν δεν μπορέσει να βρει χρήματα «μπορεί να τον συλλάβει και να τον βάλει φυλακή ο Βενιζέλος». 

Κοινή η βάρβαρη πολιτική στην ΕΕ...




ΣΑΛΟΣ - ΛΕΝΕ - στην Ιταλία, για μια μυστική επιστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προς τον Σ. Μπερλουσκόνι. 
Του ζητάει μείωση του δημόσιου τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και απελευθέρωση των απολύσεων.
Σε τι συνίσταται το... μυστικό του πράγματος, δεν το καταλάβαμε. 
Είναι η κλασική συνταγή της ΕΕ! 
Αυτή που ζητούν να εφαρμοστεί σε κάθε κράτος μέλος, ανεξαρτήτως χρεών και δημοσιονομικών μεγεθών.
Με απλά λόγια, το ευρωπαϊκό κεφάλαιο επιθυμεί να γίνει πιο ανταγωνιστικό για μεγαλύτερα κέρδη στις διεθνείς αγορές, οπότε θέλει φθηνότερους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα. Και το θέλει... τώρα!
Οπότε, τόσο η Κομισιόν, όσο και η ΕΚΤ, καθώς και όλοι οι συναφείς οργανισμοί και κυβερνήσεις που στηρίζουν τα συμφέροντά του, απλά κάνουν τη δουλειά τους. Εφαρμόζουν και πιέζουν για εφαρμογή όσων τους ζητούνται.

Μαθητικές κινητοποιήσεις: Γονέας έσπασε το χέρι ενός μαθητή στην Αργυρούπολη!


  • ΑΠΟ ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
  • Μαθητές : Συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις
  • Ασφαλίτες, Διευθυντές και Εισαγγελείς: Τρομοκρατούν και καταστέλλουν
Με οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα τους, με συλλογική προσπάθεια να αποκρούσουν και να απομονώσουν τις προσπάθειες τρομοκράτησής τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές σε όλη τη χώρα.  
Τα κατειλημμένα σχολεία πανελλαδικά χτες ξεπερνούσαν τα 300, ενώ από την αρχή των κινητοποιήσεων μέχρι τώρα φαίνεται ότι ο αριθμός των σχολείων που έχουν προχωρήσει σε ολιγοήμερες ή πολυήμερες αποχές και καταλήψεις ξεπερνάει τα 500.  
 
Υπάρχουν περιοχές (Κορυδαλλός, Λάρισα κ.ά.) όπου σε κατάληψη βρίσκονται όλα τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ.

Στα περισσότερα σχολεία, οι αποφάσεις για τις καταλήψεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις παίρνονται με συλλογικές διαδικασίες και αξιοσημείωτο είναι ότι οι μαθητές πραγματικά δίνουν «μάχη» με διευθυντάδες και μερίδα εκπαιδευτικών, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να ...κάνουν γενική συνέλευση! 

"Ό τι προαιρείσθε": Ενισχυστε, να (μη) μας..φυγουν!

Για ποια εισοδήματα ζητάτε φόρους, βρε άθλιοι;



Οταν λένε ότι μειώνουν το αφορολόγητο όριο στις 5.000 ετήσιο εισόδημα, ξέρετε τι στην πραγματικότητα λένε;
Οτι από έναν εργαζόμενο με μηνιάτικο 350 ευρώ (μεικτά), θα του ζητούν να πληρώνει ...φόρο εισοδήματος!
*
Οτι από αυτόν τον άνθρωπο, που στην τσέπη του θα έχει λιγότερα από 10 ευρώ την ημέρα
και που μ' αυτά πρέπει να φάει, να πιει, να στεγαστεί, να ντυθεί, να μετακινηθεί, να πληρώσει νερό, τηλέφωνο, ρεύμα, πετρέλαιο και βενζίνες, να πληρώσει τις φωτοτυπίες για τα ανύπαρκτα βιβλία στο σχολείο των παιδιών, να συντηρήσει το σαρκίο του και αν έχει οικογένεια να παλέψει για να την κρατήσει στη ζωή,

Υπομονή - τέλος, καταναλώθηκε!



Μέχρι τώρα μας λεηλατούσαν, μας φορολογούσαν και μας οικτήριζαν γιατί ως ανεπρόκοποι και κακομαθημένοι που είμαστε «καταναλώναμε - όπως μας έλεγαν - περισσότερα απ' όσα παράγαμε»!
*
Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, αποφάσισαν ότι «πρέπει», ότι «οφείλουμε», είμαστε «υποχρεωμένοι», ότι «επιβάλλεται» όσα έχουμε και δεν έχουμε να τα τρώμε μέχρι τελευταίας πεντάρας!
Τώρα, σύμφωνα με το νέο φιρμάνι, θα είμαστε νομοταγείς πολίτες, θα επιδεικνύουμε υψηλό αίσθημα φορολογικής συνείδησης αν ό,τι διαθέτουμε ως εισόδημα το τρώμε «μέχρι μία», και ει δυνατόν αν «καταλανώνουμε περισσότερα κι απ' όσα... βγάζουμε»!